Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Blatt novi trener Cleveland Cavaliersa

Cleveland Cavaliersi su ponudili posao glavnog trenera dugogodišnjem europskom treneru Davidu Blattu koji je ponudu i prihvatio, potvrđuje ESPN.

Blatt se sastao s čelnicima Clevelanda i vlasnikom kluba Danom Gilbertom prije dva dana i posao mu je ponuđen u četvrtak navečer. Zamjena za bivšeg trenera Mikea Browna tražila se više od šest tjedana, te su se spominjali mnogi kandidati od kojih je najzvučnije ime bilo pomoći trener Clippersa Tyronn Lue. Ovim zaposlenjem Blatt će postati prvi trener u povijesti koji je nakon treniranja neke europske ekipe dobio ulogu glavnog trenera u NBA ligi.

Blatt dolazi u NBA nakon 20 godina uspješne karijere u Europi, koja uključuje klubove iz Izraela, Grčke, Rusije i Turske. Vodio je Maccabi Tel Aviv do prvaka Eurolige ove sezone, a 2012. bio je trener Rusije gdje je osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Londonu.

On ima dugogodišnje veze s mnogim NBA stručnjacima, uključujući generalnog menadžera Cavaliersa Davida Griffina. Da ga Cavaliersi nisu uposlili, Steve Kerr bi mu ponudio mjesto pomoćnog trenera u Golden State Warriorsima. Prema dosadašnjim saznanjima, Blatt će dobiti trogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Cleveland nije prošao u playoff u posljednje četiri sezone, te im je ovo ukupno treći trener u posljednje tri godine. Ove godine imaju prvi izbor drafta te će možda uz Blatta i jednu od mladih nadolazećih zvijezda ekipa ponovno pronaći put među najbolje ekipe Istoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE