Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Blatt: LeBron će igrati manje minuta ove sezone

LeBron James u svojoj karijeri proveo je mnogo vremena na parketima kako NBA lige u dresu Cavsa i Heata, tako i raznih svjetskih dvorana kao član američke reprezentacije. James je u ligi već 11 sezona u kojima je konstantno u doigravanju nakon kraja regularnog dijela sezone. Pet puta je igrao u velikom NBA finalu, od čega je posljednje četiri sezone svaki put igrao za prsten. Za reprezentaciju je igrao na Olimpijskim igrama 2004., 2008. i 2012. godine.

No njegove minute provedene na parketu trebale bi se smanjiti ove sezone ako je vjerovati riječima Davida Blatta, trenera Cavsa:

„Ne znam koliko će stvarno igrati, ali smo svjesni činjenice da je 39 minuta previše za početak. O LeBronu trebamo misliti dugoročno.“

James je u početku karijere s Cavsima konstantno igrao oko 40 minuta po utakmici, dok se taj prosjek spustio na oko 38 minuta po utakmici. To je puno za igrača koji ima 29 godina i igra na najvišoj razini u ligi već više od desetljeća.

Trener Blatt svakako zna da iako odmaranjem LeBrona na terenu gubi najboljeg igrača, dugoročno to može značiti produljenje LeBronove karijere. Uopće nije upitno da se radi o jednom od najspremnijih sportaša današnjice, no ničija karijera nije vječna, pa tako ni velikog King Jamesa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE