Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Blatt o selekciji šuta Diona Waitersa

Dion Waiters, bek šuter Cavaliersa očito još uvijek ne shvaća da nije prva napadačka opcija u momčadi Clevelanda. Ovo ljeto se Cavsima vratio LeBron James i putem razmjene je došao Kevin Love te je tada postalo jasno da mladi Waiters mora smanjiti broj šuteva po utakmici. Predsezona je pri kraju ali pomak u njegovoj napadačkoj igri još nije očit. Dosad je uzeo 54 šuta u 5 utakmica. U petak je protiv Mavsa imao učinak od 14 poena, 3 asista i 4 izgubljene lopte. Šut za tri je bio na 44 % (4 od 9 pokušaja), dok je šut za dva 0 od 6.

Trener David Blatt je o svom igraču i njegovom prekomjernom šutiranju rekao sljedeće: „Mislio sam o tome na poluvremenu“ rekao je Blatt. „Sjetite se da nismo igrali s cijelom momčadi i naša igra nije onakva kakva će biti u sezoni. Način na koji je Dallas igrao je vodio ka puno otvorenih šuteva izvana koje će Dion uzeti jer to je ono što on radi.“
„Ne mislim da bi on trebao voditi momčad po broju ispucanih dvojki ili trojki. Opet s druge strane ne marim puno za tim. Samo želim da uzimamo dobre šuteve i da ih zabijamo. Ipak pogledat ćemo to, to je nešto što zahtjeva analizu i mi ćemo je napraviti.“

Ovo ipak ne znači da se treba zabrinjavati zbog napada Cavsa. Sezona još nije ni počela, tri glavna igrača još nisu odigrali puno minuta zajedno. Dapače, Waiters je izgledao odlično u predsezoni jedino što treba je limitirati potrošnju i ne pokazivati se u svijetlu prve napadačke opcije.
Prošle sezone je ovaj 22-godišnji šuter bio na prosjeku od 15,9 poena za 29,6 minuta na terenu. Šut iz igre mu je bio na 43%.

Latest Posts

NE PROPUSTITE