Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Falk:”Jordan nije htio potpisati s Nikeom, nazvao sam njegovu majku…”

Michael Jordan zamalo nije potpisao ugovor s Nikeom kada su mu ga ponudili, a tako bi i bilo da nije bilo Jordanove majke i njegovog agenta Davida Falka. Naime, tijekom svoje rookie godine Michael nije bio zainteresiran za potpis s Nikeom jer oni tada nisu bili ni približno poznati i veliki kao danas.

„Htio sam da Michael potpiše s Nikeom jer su tada bili u uzlaznoj putanji. Međutim, nikako ga nisam mogao natjerati da uđe u avion i posjetimo ih, morao sam nazvati njegove roditelje.“ – prisjetio se Falk.

Nakon tog poziva, stvari su se promijenile.

„Moja majka mi je rekla: Slušat ćeš. Možda ti se to ne sviđa, ali poslušaj svog agenta. Natjerala me da uđem na taj avion i poslušam Falka.“ – rekao je u dokumentarnom serijalu „The Last Dance“ Michael Jordan.

Falk se potrudio da Jordan dobije sve što je želio, pa i tenisice sa svojim potpisom. Na kraju je Nike pristao dati Jordanu tenisice s vlastitim potpisom, a sve ostalo je povijest.

„Očekivanja Nikea bila su da će u četiri godine prodati Air Jordanica u vrijednosti 3 milijuna dolara. Već u prvoj godini prodali su ih u vrijednosti od 126 miljuna dolara.“ – zaključio je Jordanov agent.

Michael može zahvaliti svome agentu što je nazvao njegovu majku. Bez tog poziva ne bi bilo ni Air Jordana…

Latest Posts

NE PROPUSTITE