Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Fizdale oštro odgovorio kritičarima

Već poduže vrijeme, u početnoj petorci Memphis Grizzliesa su se nalazila ista lica: Marc Gasol, Zach Randolph i Tony Allen.

Njihov novi trener, David Fizdale ima namjeru, kao i svaki drugi, poboljšati ekipu. S tim na umu, Fizdale je u početnu petorku, u prošloj utakmici protiv Brooklyn Netsa, ubacio Aarona Harrisona i Brandana Wrighta umjesto Allena i JaMychala Greena. James Ennis nije uopće ni igrao, Troy Daniels je skoro pa potpuno ispao iz rotacije, a i Randolph je dobio puno manje minuta nego inače.

Rezultat – poraz od najgore ekipe na istoku 122-109, što je spustilo Grizzliese na omjer 14-14 u ovoj kalendarskoj godini. Naravno, sve oči su uprte u Fizdalea, čiji se „eksperiment“ uvelike preispituje.

Što sam je trebao napraviti?“, rekao je FIzdale. „Ostati prosječna ekipa i biti zadovoljan s tim? Najveći problem ove grupe jest taj što je to bilo sasvim u redu. Ja to ne želim. Nastavit ću mijenjati stvari u rotaciji dok ne pronađem nešto što će stvarno funkcionirati i dati nam šanse da u rukama držimo trofej. I ako se to ljudima ne sviđa, mogu mi (pročitajte naslov)“.

 To što Fizdale želi mijenjati stvari, tražiti pravu formulu s kojom će uspjeti je jako dobra stvar. Ipak, Harrison i Wright? To je malo previše.

Najveći problem Grizzliesa ove sezone je Chandler Parsons, masno plaćeni igrač koji ne opravdava svoju cijenu i koji je ostao u početnoj petorci. Možda to ima nešto s ozljedama s kojim se Parsons mučio na početku sezone pa se sada nadaju da će početi igrati onako kako se to od njega očekuje. Ali, to nema ništa s onim promjenama što je Fizdale napravio protiv Brooklyna.

Također je bilo pogrešno kriviti Memphisov mindset, za ekipu koja je u prošlih 6 godina ulazila u doigravanje, ali samo jednom prošla drugu rundu. Grizzliesi jenostavno nikada nisu imali toliku količinu talenta na svom rosteru kao neke druge elitne momčadi sa zapada. Bili su izbacivani od strane: Thundera, s Kevinom Durantom, Russellom Westbrookom i Jamesom Hardenom ili Spursa sa Kawhiom Leonardom, Timom Duncanom i Tonyjem Parkerom, Golden State Warriorsa i Clippersa.

Uz to, ima i dobroga u tome što trener ekipe ne želi priznati da njegova ekipa ima deficit talenta. Ako je to slučaj, igrači Memphisa će se morati više truditi i igrati pametnije kako bi nadomjestili taj nedostatak. Izmjene u postavi bi mogle pomoći tomu, ali bi sljedeći put trebali probati nešto što ima veće izglede za uspjeh od igranja s Harrisonom i Wrightom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE