Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

David Fizdale usporedio radne navike Westbrooka i Beasleyja

Draft klasa iz 2008. godine ove sezone igra svoju devetu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Prvi izbor, Derrick Rose već je višestruki All Star i nekada MVP sezone, zatim All Star igrači su još i Kevin Love, Brook Lopez, no ima i dosta provjerenih NBA igrača poput DeAndre Jordana, Gorana Dragića. Pored svih poznati imena iz NBA lige, četvrti izbor 2008 drafta ove sezone igra fantastično. Njegovo ime je Russell Westbrook koji je na triple-double prosjeku u 33 odigrane utakmice ove sezone.

- Advertisement -

Prije Westbrooka, Lovea i ostalih, David Stern (tadašnji komesar lige) pročitao je ime Michaela Beasleyja koji je važio za najveći talenat u draft generaciji. Sadašnji glavni trener Memphis Grizzliesa, David Fizdale u to vrijeme bio je pomoćnik u Miami Heatu, momčadi koja je upravo izabrala Beasleyja. Pred meč Grizzliesa i Thundera, Fizdale je dobio pitanje o igri Russella.

„Nikada neću zaboraviti draft kada smo drafirali Michaela. Doslovno smo morali izvući Beasleyja iz kreveta kako bi došao na trening pred draft u Las Vegasu. Recimo, Westbrook je već proveo u dvorani skoro dva sata, mokar do gole kože kada je stigao Beasley te ga upitao – Pa čovječe gdje si? Nakon toga Westbrook je igrao istim intenzitetom kao i da nije odradio dva sata treninga prije. Tako da, ono što je Russell danas je čisti produkt njegovog napornog rada i nema sumnje da pripada u sami vrh lige.“

Michael Beasley tri puta je nastupao u dresu Heata bez nekog većeg doprinosa. Igrao je i za Timberwolvese, Sunse i Rocketse dok je sada član Milwaukee Bucksa. Najbolju sezonu imao je u dresu Wolvesa kada je ubacivao 19 poena dok ove sezone bilježi 8,2 poena za 16 minuta na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE