Friday, August 12, 2022

ZADNJE OBJAVE

David Lee o ulozi u Mavericksima

Dvostruki All–Star David Lee očekuje veću ulogu u momčadi Dallas Mavericksa nego što je imao do sada. Rekao je da nije zahtijevao da mu se garantiraju minute prije nego se obavezao Mavsima za ostatak sezone.

- Advertisement -

Nisam tražio nikakva obećanja samo sam tražio priliku, a ostalo će se odvijati onako kako budem igrao“, Lee je izjavio za ESPN.com u ponedjeljak nakon što je njegov dogovor s Dallasom postao služben: “Radujem se što ću pomoći momčadi na parketu i napadački i obrambeno uklapajući se u momčad  što je već odrađeno jako dobro ove sezone.“

Iskreno, ne vjerujem da će mi obećavati neku minutažu. To je ono po što sam došao ovdje i očekujem da sam zaradim minute igrajući dobro i pomažući momčadi da pobjeđuje.

206 centimetara visoki David Lee vjerojatno će imati sličnu ulogu koju je imao prošle sezone sa Amareom Stoudemireom, još jednim bivšim All–Star igračem koji je potpisao za Mavse u veljači nakon primanja otkupa od svoje prethodne momčadi. Lee je primarno igrao krilnog centra kroz svoju jedanaestogodišnju karijeru, ali kaže kako ga trener Rick Carlisle vidi više kao zamjenskog centra.

- Advertisement -

Stoudemire je bilježio u prosjeku 10.8 poena i 3.7 skokova za 16.5 minuta po utakmici za Mavse iza Tysona Chandlera prošle sezone. Minute su slobodne iza Zaze Pachulije, kako su Mavsi rotirali Dwighta Powella, JaValea McGeea i Salaha Mejrija kao rezervnog velikog čovjeka ove sezone.

Carlisle se nada da će Lee biti spreman za utakmicu protiv Thundera u srijedu večer. Proveli su oko dva sata u zajedničkom razgovoru u nedjelju večer.

Lee koji ima 32 godine je prije manje od dvije godine bilježio u prosjeku 18.2 poena i 9.3 skoka za Golden State Warriorse. Specifična ozljeda zgloba koja mu se dogodila, otvorila je vrata Draymondu Greenu da osigura svoje mjesto u startnoj postavi na početku prošle sezone i Lee je morao prihvatiti znatno manju ulogu za eventualne prvake nakon što se Green etablirao kao jedinstvena zvijezda u usponu.

Lee, koji je napravio značajan doprinos kao small – ball centar s klupe u NBA finalima nakon što je rijetko igrao veći dio sezone, zatražio je trade preko ljeta u nadi da će igrati ponovo veću ulogu. Warriorsi su ga poslali u Boston Celticse, ali Lee se opet nije naigrao. Odigrao je samo 30 utakmica za Celticse, uključujući samo dvije u 2016 godini.

Međutim, Leejeva igra po 36 minuta u posljednje dvije sezone je bila blizu njegovih normi (16.8 poena i 10.8 skokova). Mavsi ga vide kao pametnog veterana čiji koševi, skokovi i dodavanja mogu pružiti dobru nadogradnju i pomoć njihovoj momčadi.

Oni su imali uspjeha ovdje, tako da ne dolazim ovdje izmisliti nešto za njih, ali očito imam povjerenje i u sjajnoj sam formi u ovom trenutku“,  Lee je rekao. Prošle sezone u Golden Stateu , sam nažalost  imao problema s ozljedama i nisam mogao igrati cijelu sezonu, a bio sam spreman pomoći da osvojimo prvenstvo. Ove godine u Bostonu, zbog različitih faktora, stvari se tamo nisu mogle razvijati ako su trebale. Ali mislim da sam u sjajnoj formi u ovom trenutku i da stvarno dolazim ovdje ostaviti dojam i pomoći momčadi da pobjeđuje utakmice.

Rekao sam im da nisam previše zabrinut za njihova obećanja dok god sam ovdje da pokažem što mogu učiniti i pokušati pomoći momčadi koliko je god moguće. Moje minute će to pokazati. Vidjet ćemo što će se događati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE