Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Lee u Celticsima, Gerald Wallace u Warriorsima

Novi trade se dogodio jučer, te je David Lee poslan u Boston Celticse, a put prema ovogodišnjim prvacima, Golden State Warriorsima, otišao je Gerald Wallace. Klasična razmjena igrač za igrača, s čime su Warriorsi očistili cap space za 5 milijuna dolara, koliko manji godišnji ugovor ima Wallace.

Ovim tradeom, Celticsi su dobili startnog krilnog centra, te dvostrukog all-star igrača u Davidu Leeju. Polako, ali sigurno Danny Ainge slaže kockice, te sigurno to nije kraj razmjenama u Bostonu. S druge strane, Warriorsi nisu puno niti izgubili, niti dobili, jer se Lee nije naigrao prošle sezone, što zbog ozljede početkom sezone, što zbog nove zvijezde, Draymonda Greena. Nagađa se da će Warriorsi ostaviti Wallacea u ekipi i time dobiti dobro obrambeno krilo s klupe. Iako je Wallace daleko od svojih najboljih godina, može još uvijek odigrati solidnu ulogu s klupe.

Lee je prošle sezone odigrao 49 utakmica za NBA prvake, od kojih je samo četiri puta bio u startnoj petorci, te u prosjeku ostvarivao sljedeće brojke: 7.9 poena, 5.2 skokova, 1.7 dodavanje, 51 FG%, za 18 minuta. Leeju će sljedeća sezona biti 11. u karijeri, biran je od strane New York Knicksa 2005. godine kao 30. pick.

Wallace je odigrao 32 utakmice za Boston prošle sezone, kao igrač s klupe, te igrao mizernih 9 minuta po utakmici, ostvarujući sljedeće brojke u prosjeku: 1.1 poen, 1.8 skok, 0.5 ukradene lopte, 41 FG%, 33 3P%. Wallaceu će ovo biti 15 sezona u karijeri, biran je od strane Sacramento Kingsa, sad već daleke 2001. godine, kao 25. pick.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE