Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Stern: Lakersi su mogli dobiti Chrisa Paula

David Stern bio je uspješan komesar NBA lige. Imao je veliki utjeca na razvijanje i populariziranje NBA lige. Ali ima nekoliko slučajeva zbog kojih neće biti dobro zapamćen. Dopuštanje odlaska Seattle SuperSonicsa, NBA dress codea i na kraju najpoznatiji slučaj Chrisa Paula.

New Orleans tada je bio bez službenog vlasnika kada su razmijenili Paula. NBA je preuzela organizaciju od vlasnika Gerogea Shinna zbog financijskih gubitaka i NBA je tada poslao vlasnik. Kada su Hornetsi napravili razmjenu u kojoj je Paul trebao otići u Lakerse, Stern je to zaustavio zbog „košarkaških razloga“, a kao razlog je to da nije bila poštena razmjena. Paul je poslije toga otišao u Clipperse.

Godinama optuživali su Sterna da je iskoristio svoju moć kako bi zaustavio tu razmjenu. Stern je s druge strane rekao svoju obranu u nedavnom podacstu i rekao je kako je Mitch Kupchak paničario i da je onda on razmijenio Lamara Odoma.

Moja odluka je bila bazirana na tome što je dobro za New Orleans ili prema onome što nije dobro za New Orleans. Nije imalo nikakve veze s Lakersima. Činjenica je da se taj vikend i moglo nešto uraditi. Mislili smo uraditi nešto s Houstonom, a dio razmjene bio bi Kyle Lowry. Imali smo šansu razmijeniti za Odoma koji bi nam donio dobru prvu rundu picka. Mitch Kupchak generalni menadžer paničaro je i Odom je otišao u Dallas. Nisu se posložili svi dijelovi u to vrijeme. To je bilo to, sve što je bilo dobro za New Orleans Hornetse“, rekao je David Sern.

Ovo je priča samo sa strane Sterna, nema nikakvih komentara Kupchaka, tako da je možda istina da je on pazio na New Orleans.

Latest Posts

NE PROPUSTITE