Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Stern primljen u Kuću slavnih

Dugogodišnji povjerenik NBA lige David Stern (71) izabran je u košarkašku Kuću slavnih samo nekoliko dana nakon što je otišao u mirovinu.

Stern se umirovio 1. veljače nakon točno 30 godina na funkciji povjerenika najjače lige svijeta. U tom je razdoblju napravio ogroman posao na povećanju popularnosti NBA lige u kojoj se danas godišnje okreće četiri milijarde dolara. Samo od televizijskih prava liga godišnje uprihođuje 730 milijuna dolara, a zanimljivo je spomenuti i da je lanjsku odlučujuću utakmicu finala između Miamija i San Antonija pratilo 26 milijuna gledatelja u 215 zemalja svijeta.

“David je skroman čovjek, ali znam da je dirnut činjenicom da je ovako brzo primljen u Kuću slavnih. Ovo je emotivan trenutak za njega, ali i za sve koji su radili s njim svih ovih godina”, rekao je Sternov nasljednik Adam Silver.

Svečanost primanja ovogodišnje klase u Kuću slavnih održat će se 8. kolovoza u Springfieldu. Stern je jedan od članova koji su ove godine izravno izabrani. Naime, pet komisija ima pravo izravno izabrati po jednog novog člana, a osim Sterna, ove su godine to i sjajni litavski košarkaš Šarunas Marčiulionis, nekadašnji trener Indiane Bob Leonard, bivši igrač New Yorka Nat Clifton, te četverostruki sudionik All-Star utakmice Guy Rodgers.

Latest Posts

NE PROPUSTITE