Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

David West: Život mi se ne vrti oko novca

Kada je ovo ljeto David West odbio $12 milijuna od Pacersa da bi igrao za mnogo manje u San Antoniju, mnogi od nas su se uhvatili za glavu. Ipak, sada gledajući situaciju, 35-godišnji veteran je uradio pravu stvar. Naime, on novca ima ($87 milijuna zarađenih kroz karijeru), ima on i dva All-star nastupa ali mu fali ono zbog čega svi igrači uđu u NBA ligu – prsten.

A kada je došla ponuda od sada pojačanih Spursa, West nije mnogo razmišljao. Uzeo je taj $1.49 milijun i krenuo po prvi prsten s kojim bi možda završio karijeru. Mnogo veterana bi mnogo radije uzelo novac nego uspjeh, ali West zna objasniti zašto je uradio to što je uradio: “Kako završavam karijeru, sve je u tome da imam više opcija i da svoju odluku baziram na više faktora. Ne želim da mi se sve u životu vrti oko toga da mi baš treba novac i da ja sad moram izmusti i zadnji cent iz NBA lige. Ja sam davno prešao tu točku u mom osobnom i poslovnom životu.”

West je svoju košarku igrao za dva tima (tehnički za tri, jer su njegovi Hornetsi igrali i u New Orleansu i u Oklahomi) a oba svoja All-star nastupa je imao tokom vremena u Hornetsima. U karijeri ima 815 utakmica, a ukupno ima 15.5 poena i 7.2 skoka u prosjeku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE