Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Davis i Pelicansi nastavili s pobjedama, +46 Memphisa

Tri predsezonske utakmice vidjeli smo sinoć, od čega su dvije bile “razbijanje”. New Orleans Pelicansi lakoćom su se obračunali s Atlanta Hawksima, dok su Memphis Grizzliesi “isprašili” Maccabi Haifu.

Košarkaši New Orleans Pelicansa nastavili su s dobrim predsezonskim igrama te su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu. Ova je bila najuvjerljivija, s čak 32 razlike (105:73) svladali su Atlanta Hawkse. Odmah je od prve minute bilo jasno tko ima više motivacije i želje za igrom, te je već nakon 12 minuta prednost Pelicansa glasila 34:18. Tijekom drugog perioda Hawksi su pokazali neke znakove života, no ponovno su posustali u drugom poluvremenu u kojem su igrači New Orleansa nastavili graditi svoju prednost.

Novu odličnu utakmicu odigrao je Anthony Davis postigavši 23 poena (šut 9/14) i 9 skokova za 27 minuta igre. Tako je još jednom dokazao da ga očekuje sjajna sezona, jednako kao i njegove navijače. Raspoloženi “pelikan” bio je i Ryan Anderson s 20 poena, dok je kod neraspoloženih Hawksa jedini vrijedan spomena bio Al Horford s 21 poenom i 6 skokova.

Susret između Phoenix Sunsa i San Antonio Spursa bio je puno napetiji i izjednačeniji, a na kraju su slavili Sunsi rezultatom 106:99 te su i oni zadržali stopostotan niz ove predsezone (3 pobjede u 3 utakmice). Rezultat je kroz prve tri četvrtine bio gotovo izjednačen, da bi u posljednjoj Sunsi zaigrali nešto bolje, pogađali su dosta šuteva i mirno priveli utakmicu kraju u svoju korist.

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Gerald Green s 19 poena, dok su po 14 ubacili Dionte Christmas i P.J. Tucker. U redovima Spursa najviše poena, 12, postigao je Tim Duncan, dok su po 11 ubacili Tony Parker, Manu Ginobili i Patty Mills.

Memphis Grizzliesi na svome su parketu ugostili Maccabi Haifu, ali nisu bili pretjerano dobri domaćini budući da su “počastili” goste s 46 koševa viška. U prijevodu, slavili su igrači Memphisa rezultatom 116:70, dobivši svaku od odigrane četiri četvrtine. Bila je ovo prva predsezonska utakmica za Marca Gasola koji je odmah pokazao koliko znači momčadi te je njihova igra puno bolje izgledala sa Španjolcem na parketu.

Imali su Grizzliesi velik broj raspoloženih igrača (sedmorica s dvoznamenkastim brojem poena), a najviše poena ubacio je Tony Allen, njih 19. Na 17 poena, uz 7 skokova i 4 asistencija, zaustavio se Gasol. Maccabi je predvodio David Cubillan sa 17 poena, a odigrao je gotovo cijelu utakmicu, čak 45 minuta.

NBA predsezona, rezultati:

New Orleans Pelicans – Atlanta Hawks 105:73
San Antonio Spurs – Phoenix Suns 99:106
Memphis Grizzlies – Maccabi Haifa 116:70

Latest Posts

NE PROPUSTITE