Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Davis ostaje Pelikan, ugovor “težak” 145 milijuna dolara

Novi trener New Orleans Pelicansa izjavio je kada je došao u ovu organizaciju da na svom rosteru ima “najboljeg igrača u ligi koji se ne zove LeBron”, a naravno mislio je na vjerojatno budućeg najboljeg igrača lige Anthonyja Davisa. Da bi eliminirali svaki rizik od gubitka ovog igrača, Pelicansi su se s igračem odmah nakon ponoći dogovorili o petogodišnjoj ekstenziji ugovora koja je vrijedna nevjerojatnih 145 milijuna dolara.

Zbog Derrick Rose pravila (pravilo po kojem igrač koji je ili bio MVP, ili bio izglasan u dvije all-star momčadi, ili bio u dva All-NBA tima bilo koje razine, može potpisati maksimalni petogodišnji ugovor sa zauzimanjem 30% salary capa matične ekipe) Davis će morati biti izglasan u all-star ekipu ili biti u jednom od tri All-NBA tima u narednoj sezoni da bi se ugovor koji počinje od sezone 2016/17 bio validan. Naravno, to se očekuje od njega s obzirom na to o kakvom se igraču radi.

Imao je još jednu opciju a to je da odigra sljedeću sezonu za 7 milijuna dolara, da postane ograničeni slobodni igrač na ljeto 2016. te da uzme jednogodišnju ponudu Pelicansa koja bi bila otprilike 9 milijuna dolara i onda da na ljeto 2017. postane neograničeni slobodni igrač. Ipak, odlučio se za potpunu financijsku sigurnost i tako potpisao taj ogromni, sada službeno i najveći, ugovor sa Pelicansima koji ga veže minimalno do 2020., odnosno četiri godine su mu garantirane, a peta je player opcija koju, ako odbije, postaje neograničeni free agent.

Davis je imao jednu All-Star sezonu te je bio jedan od mogućih kandidata za MVP nagradu koja mu je izmakla zbog manjka uspjeha njegove ekipe. U prosjeku je imao double-double sa 24.4 poena i 10.2 skoka, te skoro tri blokade po utakmici. Šutirao je 53.5% iz igre i 80% sa linije za slobodna bacanja a igrao je oko 36 minuta po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE