Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Davis i Cousins predvodili Pelicanse do pobjede protiv Cavsa, Šarić solidan u pobjedi Sixersa

Sinoć je u NBA ligi odigrano osam utakmica. Cleveland Cavaliersi nisu imali riješenja za duo Pelicansa, Anthonyja Davisa i Demarcusa Cousinsa, dok je Philadelphia u uzbudljivoj završnici pobijedila Dallas uz solidan nastup Darija Šarića.

Dallas Mavericks – Philadelphia 76ers 110:112

Philadelphia je u uzbudljivoj utakmici u gostima pobijedila Dallas. Rookie Ben Simmons je nastavio pružati dobre igre i najzaslužniji je da su 76ersi došli do druge pobjede. Iako Simmons nije bio prijetnja s udaljenosti, uvijek je pronašao put do koša te nije bio zaustavljen obranom Mavsa. Philadelphiju su predvodili već spomenuti Simmons, koji je bio blizu triple double učinka, zabio je 23 poena uz sedam skokova i osam asistencija, dok je Joel Embiid imao jednak broj koševa uz devet skokova te četiri asistencije. Naš Dario Šarić je postigao 12 poena, dodavši jedan skok i tri asistencije. U redovima Dallasa najučinkovitiji su bili Harrison Barnes s 25 poena i četiri skoka te Wesley Matthews s 19 poena i šest skokova.

New Orleans Pelicans – Cleveland Cavaliers 123:101

Cleveland Cavaliersi su doživjeli težak poraz na gostovanju u New Orleansu. Cavsi nisu imali riješenja za dva najbolja igrača Pelicansa, Anthonyja Davisa koji se vratio na parket nakon propuštene dvije utakmice i Demarcusa Cousinsa. Ovo je već treći poraz Clevelanda u sezoni, što govori da trener Tyronn Lue očito još nije pronašao način da stvori pravu kemiju u momčadi.

Kod Pelicansa je najučinkovitiji bio već spomenuti dvojac, Cousins je sinoć ostvario triple double učinak od 29 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a pridružio mu se Davis s 30 poena i 14 skokova. Kod Clevelanda je Lebron James jedini igrač koji u svakoj utakmici pruža učinak koji se i očekuje od njega, utakmicu je završio s 18 poena, dodavši pet skokova i osam asistencija, a bolji od ostalih je bio i Kevin Love s 26 poena i 11 skokova.

Miami Heat – Boston Celtics 90:96

Dok Cleveland Cavaliersi muku muče s pronalaskom prave forme, Boston Celticsi su očito pronašli ritam. Nakon dva poraza na početku, ostvarili su četvrtu pobjedu zaredom. Nakon zaostatka u prvoj četrvtini, Celticsi se u drugoj i trećoj četvrtini bude te ostvaraju prednost od jedanaset poena razlike. U četrvtoj četvrtini se Miamiju uspjelo približiti na samo dva koša zaostatka, no tada stvar u svoje ruke uzima Kyrie Irving te s pet uzastopnih poena odvodi Boston do mirnijeg završetka utakmice. Boston je predvodio odlični Kyrie Irving s 24 poena, četiri skoka te tri asistencije, a sjajni rookie Jayson Tatum dodao je 20 poena i pet skokova. Na drugoj strani standardno dobar je bio Goran Dragić s 22 poena i tri skoka, a dobar je bio i bivši “Kelt” Kelly Olynyk s 14 poena i devet skokova.

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 69:101

Oklahoma je lagano došla do pobjede protiv Chicaga. Russel Westbrook opet piše povijest. Prije utakmice protiv Chicaga, to je bio jedini tim protiv kojeg nije ostvario triple double učinak. Ušao je u povijest kao prvi igrač u povijesti lige koji je ostvario triple double učinak protiv svake ekipe koja se natječe u ligi. Westbrooku je trebalo svega 25 minuta da ostvari novi triple double učinak od 12 poena, 13 skokova te 13 asistencija, Carmelo Anthony je imao 21 poen i pet skokova, a Paul George 20 poena i pet skokova. Kod Bullsa, koji su još jednom odigrali očajnu utakmicu najbolji je bio Finac Lauri Markkanen s 15 poena i osam skokova, a Justin Holiday je dodao 11 poena i pet skokova.

Ostali rezultati:

Od ostalih utakmica vrijedi još spomenuti da su Memphis Grizzliesi nanijeli i drugi poraz Houston Rocketsima. Kod Memphisa je najbolji bio Chandler Parsons, koji je bivšem klubu zabio 24 poena uz jedan skok. Devin Booker je odigrao odličnu utakmicu postigavši 34 poena, no to nije bilo dovoljno da njegovi Sunsi pobijede Portland u gostima.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 89:103
Utah Jazz – Los Angeles Lakers 96:81
Portland Trailblazers – Phoenix Suns 114:107
Los Angeles Clippers – Detroit Pistons 95:87

 

 

 

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE