Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Davis tri godine igrao ozlijeđen, propušta Olimpijadu

Jučer smo izvijestili kako najbolji igrač New Orleans Pelicansa, Anthony Davis, propušta ostatak sezone zbog ozljeda lijevog koljena i ramena, no čini se kako je priča ipak nešto složenija. Naime, prema informacijama koje dolaze iz Louisiane, Unibrow već tri godine igra sa pokidanim ramenom i izgleda da ipak nije riječ o odmaranju Davisa kako bi sanirao ozljedu i pripremio se za slijedeću sezonu.

S obzirom da je za uspješan oporavak od svih ozljeda s kojima se stalno suočava nužna operacija, krilni centar New Orleansa će tako vrlo vjerojatno ostati bez Olimpijskih igara u Riju ove godine. K tome, bit će odsutan s terena četiri do šest mjeseci. Davis nije krio razočaranje ovakvim raspletom događaja: „Rekli su mi da će se ta operacija dogoditi kad-tad. Stanje mog ramena postepeno se pogoršavalo i sada se moram pobrinuti za to. Teško mi je što neću ići na Igre. Imam 23 godine, možda dobijem još dvije prilike, ali definitivno mi nije lako. Ipak, zdravlje je najvažnije, iako je ovo bila teška odluka jer volim igrati za svoju zemlju.“

Godine 2014. Davis je bio dio ekipe koja je suvereno poharala konkurenciju na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i na kraju preko Srbije uzela zlato, stoga je njegovo razočaranje itekako shvatljivo. Olimpijske igre vjerojatno su jedino natjecanje koje američka košarkaška javnost shvaća ozbiljno te tamo šalju najjače što imaju, a mladić iz Chicaga zasigurno je najbolja opcija koju imaju na poziciji krilnog centra. Ipak, teško da je ovo ozbiljan udarac za košarkašku reprezentaciju SAD-a jer im ostale reprezentacije nisu niti blizu.

Davis ove sezone bilježi 24,3 poena, 10,3 skoka i 2 blokade po utakmice. Ostaje nam za nadati se da će Davis što uspješnije prebroditi ove operacije i period oporavka i da će se pretvoriti u igrača koji će godinama voditi New Orleans u doigravanje i borbu za NBA prsten.

Latest Posts

NE PROPUSTITE