Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Davor Vitkoviæ analizirao potez Aingea

Nakon ludnice koja je trajala danas popodne vezana uz zadnje promjene u NBA ligi porazgovarali smo sa bivšim novinarom èasopisa Superkošarka, Davorom Vitkoviæem.

Davor je poznat kao dugogodišnji suradnik u magazinu Superkošarka, i u prethodnom magazinu Košarka gdje je dugi niz godina oduševljavao NBA ljubitelje odliènim biografijama, analizama i komentarima. No, nezaboravne su svakako njegove prièe o njegovim najdražim zelenim Celticsima.

Naravno, u uvodu razgovora smo se odmah dotakli aktualne situacije u Bostonu, Danny Ainge je povukao neke odreðene smiješne poteze, u razmjeni sa Thundersima je doveo Greena i Krstiæa, a odrekao se Natea Robinsona i Kendricka Perkinsa. “Ainge sigurno ima neku vrstu obeæanja od Murphyja i nekog swingmana (možda Rip Hamilton) i zato je poslao vrlo solidnog Erdena i Harangodya u Cavalierse”, prokomentirao je Vitkoviæ i drugu njegovu odluku u današnjim veèernjim satima.

No, dotakao se i Perkinsa: “Trade Perkinsa je sve iznenadio. Oèigledno mu nije htio u ljeto dati 10 milijuna dolara po sezoni pa je sada bar nešto dobio za njega. Green je najbolja rezerva koju je Pierce ikad imao, može igrati i na poziciji krilnog centra, nešto kao Posey 2008. godine.”

No frustracije u Bostonu i dalje traju na svim amerièkim forumima. Nisu zadovoljni dolaskom Nenada Krstiæa koji æe teško nadomjestiti prazninu Perkinsa koji je bio (po)najbolji obrambeni igraè Celticsa. “Ako Kevin Garnett natjera Krstiæa da igra obranu mogao bi trade ispasti dobar za Celticse. Moramo spomenuti i kako u tri ovogodišnje pobjede nad Heatom Perkins prve dvije utakmice nije igrao, a u treæoj je bio prosjeèan.”

Nakon toga morali smo se dotaknuti i Utah Jazza. “Ono što su Jazzeri napravili Sloanu je sramota, Deron Williams je stvarao probleme i klub je stao na njegovu stranu što je uzrokovalo odlazak legende, a nedugo poslije mijenjaju Derona. Mogli su to i prije napraviti, te ujedno i zadržati ponajboljeg trenera u povijesti.”

I po rijeèima Vitkoviæa nije problem u zasiæenju od strane Sloana, veæ je problem u sada veæ bivšem igraèu Utaha. “Ne, èovjek je cijelu karijeru trenirao igraèku i ljudsku velièinu tipa Johna Stocktona i onda se pojavi supertalentirani i problematièni Williams koji misli da zna više o košarci od njega.”

Najvažniji dogaðaj tjedna je isto tako vezan za Istok. Dolazak Carmela Anthonya. “Knicksi su i dalje tek peta momèad Istoka, ne vidim kako bi mogli proæi Boston, Miami, Chicago ili Orlando. Napadaèka košarka D’Antonia je lijepa za oko ali ne osvaja naslove. Mislim da su Knicksi svjesni toga i da je ovaj trade tek uvertira za pokušaj dovoðenja Chrisa Paula iduæe godine.”

No, usprkos mnogim kvalitetnim promjenama na Istoku, Zapad i dalje ostaje iznimno jak, predvoðeni odliènim Spursima. “Spursi su jedina vrhunska momèad koja nije imala problema s ozljedama i za mene njihovo prvo mjesto nije realno,” iskren je Davor i dodaje tko je po njemu glavi favorit na zapadu:

“Dallas je momèad po mom ukusu, ako se do playoffa oporavi Butler za mene su prvi favoriti Zapada. Makar je teško dobiti Lakerse kad Kobe ima svoj dan. Thundersi æe biti opasni, sad sa Perkinsom imaju nekog tko može èuvati Duncana i(li) Gasola/Bynuma. Isto tako Lakerse nikad ne treba otpisivati, no ako se Butler vrati za mene su Mavsi broj 1.”

Za kraj možemo dodati kako se naš priznati košarkaški novinar odmara od tipkovnice, analiza te uživa u obiteljskom okruženju gdje je nedavno dobio i drugo kæerkicu. Ovom prilikom se još jednom možemo zahvaliti Davoru za slobodno vrijeme i poželjeti mu sve najbolje u životu, te da se što prije vrati ‘meðu nas’ i razveseli nas nekim ‘zelenim èlankom’.

Latest Posts

NE PROPUSTITE