Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

DeAndre Jordan ključ uspjeha Los Angeles Clippersa

Chris Paul je po mnogima najbolji playmaker lige. Odličan ofenzivni, ali i defenzivni igrač, predvodi ligu u asistencijama i ukradenim loptama, no u njegovoj karijeri fali ono najvažnije, a to je prsten.

Blake Griffin je talentirani mladi igrač i ovo mu je peta sezona u karijeri, znači najbolje je tek pred njim.

Pored ovih dvoje zvijezda u sjeni se izdvaja centar Clippersa DeAndre Jordan. Mnogi misle da je upravo on ključ uspjeha Clippersa u osvajanju NBA naslova.

Njegov suigrač Matt Barnes je izjavio: „On je ključ našeg uspjeha. Timovi imaju različite ofenzivne taktike, no kada pod košem imate nekog visokog 211 cm koji može igrati dobru obranu, skakati, blokirati šutove ili ih promijeniti, svakako će on biti ključ uspjeha.“ Ovo je savršeno vrijeme za Jordana, i sada mora biti bolji nego ikada. Pred njim je sezona njegove karijere, i u najboljoj je formi dosad. Sljedeće godine mu ističe ugovor na četiri godine vrijedan 43 milijuna dolara.

To je samo još jedna sezona, ne želim o tome tako razmišljati, niti mislim da je to tako“, izjavio je DeAndre Jordan.

Jednom dok je trenirao Boston, sadašnji trener Clippersa Doc Rivers je zamijetio Jordana. Prilikom jedne utakmice je izjavio: „Gledao sam ga i vidio da je on jaka sila koja remeti naše napade. Sjedio sam kraj našega trenera i rekao sam mu da je Jordan najbolji obrambeni igrač u ligi. To je tako bilo u toj utakmici. Kasnije to nisam mogao vidjeti, jednostavno je nestao. Zašto ne može svake večeri igrati kako je igrao tu večer?

Nakon što je došao u Clipperse, Docov prioritet je bio ohrabriti Jordana da postane onakav igrač kakav može biti. Pričao je s njim i rekao mu je da je on jednaki kalibar igrača kao Chris Paul i Blake Griffin. Imenovao ga je kapetanom i dao mu je odgovornost da on mora biti stup obrane.

Latest Posts

NE PROPUSTITE