Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

DeJuan Blair potpisuje s Dallas Mavericksima

Krilni centar DeJuan Blair ostaje u državi Texas, ali od sljedeće sezone će igrati u drugoj franšizi. Bivši igrač San Antonio Spursa je pristao na jednogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima.

Blair će u sljedećoj sezoni dobiti $1,4 milijuna, ali ono što je njemu važnije je više prilika i minutaže da pokaže kako može biti efikasan NBA košarkaš.

U NBA ligu došao 2009. godine, u drugoj rundi drafta, kao ukupno 37. pick. U razdoblju između 2010. do 2012. godine Blair je startao 127 od 145 utakmica za San Antonio. Ipak, zbog visine od 201 centimetar u playoff utakmicama DeJuan se baš nije naigrao što ga je frustriralo.

U sezoni 2012/13 Blair je izgubio mjesto u startnoj petorci zbog Thiaga Splittera, koji je ovoga ljeta produžio ugovor sa Spursima te je postalo jasno da je Blair “višak” koji će napustiti ekipu. U četverogodišnjoj karijeri je Blair na prosjecima od 7,8 koša i 5,8 skokova po utakmici.

Dallas Mavericksi su nakon gubitka bitke za Dwighta Howarda ubrzo pojačali centarsku liniju ponovnim potpisivanjem Brandana Wrighta i Bernarda Jamesa te dovođenjem DeJuana Blaira i Samuela Dalemberta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE