Saturday, December 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

DeJuan Blair se sprema za promjenu momèadi

Centar San Antonio Spursa DeJuan Blair prošle je sezone bio èlan poèetne petorke u 62 od 66 utakmica, a Spursi su uz Chicago Bullse imali najbolji rezultat lige s 50 pobjeda i 16 poraza.

“Pokušavam smanjiti težinu i ide mi dobro”, rekao je Blair. “U rujnu æu biti odlièan. Znam da sam na listi za razmjene, vidjeti æemo što æe se dogoditi. Volim Spurse, ali imaju puno velikih igraèa i dovode ih još iz Europe, što to znaèi za mene? Na kraju sezone sam ispao iz rotacije pa mogu misliti kako æe biti sljedeæe sezone. Ne želim ponovo prolaziti kroz tako nešto jer me ovo zaista uništilo.”

Blair je u sezoni ostvario uèinke od 9,5 poena uz 52% uspješnosti, te 6,4 skoka i 0,9 osvojenih lopti za 21 minutu igre po utakmici. U doigravanju je njegova minutaža pala na mizernih 7,6 minuta po utakmici, a sukladno tome i njegov uèinak se smanjio na 3,7 poena i 2,3 skoka. Spursi su u finalu Zapadne konferencije izgubili od Oklahoma City Thundera.

“Prošle godine sam imao loptu, osim u doigravanju”, kaže Blair. “Bilo mi je zanimljivo biti na klupi i navijati za momèad. Bilo je odlièno gledati momke kako se trude i pobjeðuju. Gregg Popovich je odlièan trener, ali ja nisam bio ono što je on htio u to vrijeme. Došao je Boris Diaw i bolje se uklopio. Ipak, bili smo najbolja momèad u dvije sezone u kojima sam ja bio èlan poèetne petorke, a onda smo izgubili u doigravanju kada ja nisam igrao.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE