Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Del Demps demantira sukob s Alvinom Gentryjem

Dell Demps, bivši igrač Cibone i trenutni GM New Orleans Pelicansa, demantirao je sukob s trenerom Alvinom Gentryem te je naglasio da trener ima njegovu punu potporu.

Moje povjerenje u Alvina nije isparilo, jedino mi je žao što nije bio u mogućnosti imati na okupu najbolje igrače i igrati u najjačem sastavu. Mislim da je svejedno napravio odličan posao.”, izjavio je Demps kao odgovor na glasine da je otvoreno kritizirao trenera pred igračima i vodstvom kluba. Iste glasine Demps je opovrgnuo u prvom obraćanju javnosti nakon rujna 2015.

Rekao sam mu (Alvinu) da naši igrači i dalje igraju čvrsto i bore se. To je odlično. Za to zasluge idu Alvinu i trenerskom timu. Naši igrači i dalje napreduju, rade naporno svaki dan i to se vidi. Zadovoljan sam sustavom i s onim što vidim. Potpuno je neodgovorno izjaviti da imam nešto protiv trenera. To nije istina.”, nastavio je Demps.

Nakon 45 pobjeda prošle sezone i prvog ulaska u playoff još od vremena Chrisa Paula, puno veća očekivanja bila su ispred Pelicansa za ovu sezonu.  Ipak, ozljede su ih zaustavile u napretku. Pelicansi su trenutno 12 na zapadu s omjerom 26-45. Za takav omjer najzaslužnije su ozljede glavnih igrača, Anthonyja Davisa, Tyreka Evansa, Erica Gordona, Quincyja Pondextera i Bryce Dejean Jonesa koji su ove sezone  kombinirano propustili 243 utakmice te su završili s igranjem u tekućoj sezoni.

Na pitanje da li je zabrinut za svoj posao Demps je odgovorio da uživa u svom poslu i da nije zabrinut.

Istu stvar je odgovorio i Gentry. “Očekujem da ću se vratiti ovdje i iduću sezonu, ne sumnjam u to. Bit ćemo puno bolji. Bit ćemo zdraviji.”

Gentry, koji zadnjih 27 godina radi u NBA kao pomoćni ili glavni trener, preuzeo je klupu Pelicansa od Montyja Williamsa te je potpisao četverogodišnji ugovor. Ono što je naglasio je da Pelicansi imaju još puno prostora za napredak. Pod uvjetom da su zdravi. Prošlu sezonu Gentry je proveo kao pomoćni trener u Warriorsima s kojima je osvojio naslov prvaka. Još je dodao da većina igrača voli igrati u njegovom sustavu s brzim protokom lopte. To su potvrdili i Ryan Anderson i Jrue Holiday, ponajbolji igrači Pelicansa kojima se sviđa Gentryjev nastup i njegov karakter.

Od svih slobodnih poslova prošle sezone, da mogu birati, opet bi izabrao ovaj. Trenutno ne izgledamo dobro, ali bit ćemo puno bolji.”, ambiciozno je izjavio Gentry.

Ostaje vidjeti koliko će ova ljubav trajati. NBA je surov svijet rezultata koji ne trpi prosjek. Iduća sezona će pokazati puno o karakteru i smjeru igrača ali i vodstva Pelicansa koji će biti na velikom testu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE