Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Del Negro postao višak, Noah se ne slaže!

Èikaški Bikovi nisu bajno otvorili ovu sezonu, trenutno su uknjižili 11 pobjeda u 28 utakmica, a èelnici Bullsa kao glavnog krivca za (pre)malen broj pobjeda vide u njihovom mladom treneru, Vinnyu Del Negru.

Sezonu su krenuli sa pozitivnim omjerom 6-4, ali nakon toga su pali u manju krizu, ujedno probleme s ozljedama imao je i glavni igraè ekipe, Derrick Rose što je rezultirao padom na 8. mjesto.

Amerièki trener sa talijanskim korjenima tako je nakon srpnja prošle godine završio svoje prvo trenersku iskustvo. Zamijenio je Jimma Boylana, a u svojoj prvoj trenerskoj sezoni je Bullse odveo u doigravanje gdje je izgubio u epskoj sedmoj utakmici proti Boston Celticsima.

Del Negro je roðen 9. rujna 1966. godine u Springfieldu, a svoju NBA karijeru je zapoèeo kao 29. izbor na NBA draftu, kada su ga izabrali èelnici Kingsa. Nakon toga je šest sezona proveo u Spursima, da bi kasnije otišao u Buckse. Nakon Milwaukeeja krenulo je njegovo seljaknje. Naime, u tri godine je nosio dres Warriorsa, Cavaliersa, Sunsa i Clippersa. Igraèku karijeru je završio sa prosjekom od 9,1 koševa, 3,2 asistencije i 2,4 skoka po utakmici.

Trenutno se za najozbiljnijeg kandidata nasljednika Del Negra spomeniju John Paxson, Bernie Bickerstaff i Pete Myers.

Del Negro: “Noah je All-Star igraè!”
Po mnogima sada veæ bivši trener Bullsa oèito je oduševljen igrama Joakima Noaha, sina poznatog tenisaèa, koji po njegovim rijeèima zaslužuje biti sudionik ovogodišnjeg All-Star koji æe biti održan u Dallasu.

“Noah je odlièan igraè. Na svakoj utakmici dominira pod obruèima, a uz to je i treæi skakaè lige. Odlièno radi na treninzima, a na utakmicama je uvijek konstantan. Kada treniraš postaješ i samouvjereniji, što Noahu odlièno uspijeva”, pohvalio ga još uvijek trener Bullsa.

Košarkaš sa prosjekom od 10,5 koševa i 12,4 skoka po utakmici odazvao se na te lijepe pohvale i rekao: “Sretan sam da moj trener ima takvo mišljenje o mene. Svakako je on glavi “krivac” za sve te uspjehe i sretan sam što je toliko vremena i živaca potrošio sa mnom. Na utakmici ne gledam samo na svoje skokove, veæ da sa ekipom napravimo dobar rezultat. Poštujem Del Negra i mislim, da mora ostati u Bullsima”, za kraj je rekao Joakim Noah.

Latest Posts

NE PROPUSTITE