Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

DeMarcus Cousins dobio novi ugovor i novog mentora

DeMarcus Cousins, sjajni 23-godišnji košarkaš Sacramento Kingsa, odlučio je ostati u klubu iz Kalifornije, te je potpisao s njim novi, za sebe, maksimalni ugovor.

Kroz četiri godine, na koliko je ovaj krilni centar potpisao, trebao bi dobiti 62 milijuna američkih dolara. Očekuje se da će klub ove informacije i službeno potvrditi tijekom vikenda, jer zasad o svemu samo pišu kalifornijske tiskovine.

Prošle je sezone Cousins odigrao 75 utakmica, te je ostvario odličan prosjek od 17,1 poena po utakmici, uz 9,9 skokova.

Isto tako, njegov je klub prošle sezone ostvario prilično negativan omjer od 28 pobjeda i 54 poraza. Doigravanje je ostalo Kingsima predaleko, što će pokušati promijeniti nadolazeće sezone.

Uz novi ugovor, Cousins dobiva i novog mentora

Osim novog ugovora, centar Kingsa dobio je i mentora u obliku Shaquillea O’Neala, legende NBA lige koja je odlučila kupiti manjinski udio u ekipi i tako postati njen suvlasnik. O’Neal je jedan od najboljih centara u povijesti lige te će sigurno imati štogod za naučiti mladog Cousinsa.

O’Neal se u podužem razgovoru osvrnuo na igru Cousinsa i planu kako će pomoći mladom centru.

“Često čujete ljude kako govore da je DeMarcus jedan od talentiranijih visokih igrača u ligi, a kada imate tako nešto iza svog imena, onda bi sve ostalo trebalo doći na svoje. Ja ću pomoći Cousinsu u njegovoj igri, da dodamo neke stvari”, započeo je O’Neal.

Cousins je u NBA krugovima brzo postao velika enigma zbog neprimjerenog ponašanja i svađanja s trenerima, a tek je tri sezone u ligi. No, O’Neal u njemu vidi svog nasljednika. Iako navedeni dvojac prije nije imao nikakvu vezu, od Shaqove kupnje Kingsa često razgovaraju.

O’Neal se dotaknuo svog poboljšanja u igri i kako će to prenijeti na centra Kingsa: “Moju igru nije podigla razina treniranja, nego razgovori s Jerryjem Westom i Philom Jacksonom. Možete cijeli dan vježbati, ali na kraju se sve svede na razgovor. Jerry West je vjerovao u mene i govorio mi da će moj dres biti na vrhu dvorane, Phil mi je govorio da ću sigurno biti MVP lige kada se ostavim rap karijere. Provesti ću dosta vremena u razgovoru s Cousinsom jer kada ste dobri, a odjednom postanete vrhunski u nečemu, očekivanja porastu, a za to treba biti psihički jak.”

Legendarni centar je pričao o svom viđenju Cousinsove igre: “Volim njegovu igru i divljaštvo, on mrzi gubiti. Kada imate te stvari, onda je samo potreban dobar razgovor. Ja sam imao odlične brojke, a nisam mogao doći do prstena jer nas je Utah pomela svake godine. Sve što je bilo potrebno je par razgovora, jednom mi je Larry Bird rekao da sam najbolji visoki igrač ikad. Ja neću mijenjati njegovu igru, ali on je lider naše ekipe, pa moram s njim razgovarati o tim stvarima, kako biti dobar primjer drugima. Želio bih vidjeti Kingse tamo gdje su nekad bili.”

Shaq je na kraju spomenuo na koji će način pomoći Cousinsu: “Nekad sam znao raditi bezbroj vježbi koje mi nisu trebale, a tada mi je Dominique Wilkins rekao ‘ne troši sve u prvom poluvremenu, zabij 7 poena po četvrtini, tri horoga i jedno slobodno’. Procjenjivati ću njegovu igru četiri puta godišnje, nakon svakih 20 utakmica. Neću ga naučiti sve i ne želim naučiti sve jer ima predivnu igru, sada je sve do razgovora. On je spreman, oko njega ćemo skupiti ekipu i biti će mladi i uzbudljivi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE