Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

DeMarcus Cousins na ljeto napušta Kingse?

Trebaju li Sacramento Kingsi mijenjati DeMarcusa Cousinsa? U 6 godina od kada je Cousins u Sacramentu najveći broj pobjeda u jednoj sezoni Kingsa je 29, dok su ove godine na omjeru 26-41, daleko od playoffa na jakom i izjednačenom zapadu.

Cousins je i u ovom prijelaznom roku bio jedan od traženijih igrača, ali Vlade Divac, GM Kingsa je uspio odbiti sve ponude.

Kingsi grade novu dvoranu i žele započeti novu eru upravo s Cousinsom kao vođom, ali pitanje je hoće li u stvarnosti Kingsi napraviti korak naprijed i riješiti se gubitničkih navika. Razmjena prve zvijezde bi definitivno trebala biti opcija na ljeto. Cousins nakon ove sezone ima još dvije sezone pod ugovorom, te bi mogao početi razmišljati o odlasku ako se loša atmosfera i loši rezultati kluba nastave. Već iduće sezone ostali klubovi bi mogli ponuditi manje znajući da Cousins uskoro postaje free agent, te je upravo ovo ljeto možda najbolji trenutak za zaokret Kingsa, pogotovo znajući za interes i bogatstvo koje mogu ponuditi Boston Celticsi i Danny Ainge u obliku mogućeg top 3 picka na nadolazećem draftu.

Kingsi su Cousinsovu vrijednost doveli u pitanje nizom loših odluka pri dovođenju igrača i trenera te je u nizu frustrirajućih poraza zaradio reputaciju usijane glave i problematičnog igrača. Iako Kingsi nemaju loš roster, očito je karakterni problem u svlačionici prepreka napretku.

Cousins je fantastičan igrač. Jedan od rijetkih centara u NBA koji je starog kova, odličnog šuta i dobre kontrole lopte. Zadnjih godina je u vrhu liste strijelaca i skakača, član reprezentacije SAD-a i all stars ekipe. Ove godine je na MVP prosjeku od 27,2 koševa i 11,4 skokova, a tek mu je 25 godina. Iako će Kingsi teško nadomjestiti ovakvog igrača, njihov međusobni odnos vodi prema tome da bi možda bilo bolje da svatko krene svojim putem. Jedno je istina, ni odlazak Cousinsa neće riješiti problem u vodstvu Kingsa koji izgleda (još) nisu dorasli izazovu

Latest Posts

NE PROPUSTITE