Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

DeMarcus Cousins uoči free agencyja: “Ništa nije u njegovim rukama”

DeMarcus Cousins je igrač oko kojeg će ovog ljeta biti najveći znak upitnika. Zašto? Jer se ne zna vrijednost bivšeg najboljeg centra NBA lige, a glavni razlog je njegova dugotrajna ozljeda. Dok Durant, Leonard i ostali mogu slobodno birati svoje nove momčadi, Boogie mora čekati na rasplet situacije.

Radost izvan San Francisca bila je velika, jer su Warriorsi izgubili NBA finale od Raptorsa. GSW je “trn u oku” navijača otkako je Durant došao u njihove redove, a potpis Cousinsa je samo rasplamsao vatru. Centar je optužen da je potpisao za jako nisku plaću, samo da bi se dokopao naslova NBA prvaka, a da zatim potpiše visok ugovor u nadolazećem free agencyju.

Upravo u ovaj free agency, koji počinje u nedjelju, Cousins ulazi bez naslova, ali s više argumenata nego prošlog ljeta. U to je vrijeme bio u  fazi oporavka od ozljede iz siječnja 2018. godine. Bez predvidljive budućnosti, mnogi su se timovi bojali ponuditi mu potrebnu plaću, zbog čega su ga Warriorsi i uspjeli potpisati.

Cousins će morati pričekati. Sve ekipe s dovoljno Cap Spacea najprije će loviti “velike ribe”, a Cousins se ​​trenutno ne računa kao pripadnik te grupe igrača. Tek kada ugovore potpišu “maksimalni igrači”, kao što su Durant, Kawhi ili Butler, znat će se gdje je dovoljno prostora za eventualan potpis Cousinsa.

Marc Stein iz New York Timesa tvrdi da bi New York Knicksi bili zainteresirani za DeMarcusa ako ne potpišu Duranta. Čak i tada bi mu vjerojatno ponudili samo jednogodišnji ugovor kako bi iduće ljeto ponovno krenuli u veliki lov.

Možda će i on htjeti potpisati kratkoročni ugovor, odnosno moguće je da će se ponovno nuditi momčadima za koje procijeni da su kandidati za NBA prsten, a to su momčadi kao što su Lakersi, Celticsi ili Clippersi.

Tamo bi Cousins imao priliku ostvariti velik broj pobjeda uz nadu da će ostati zdrav te bi tako osigurao obećavajuću poziciju za free agency 2020. godine .

Ove godine su mu ruke jednostavno vezane, no ostaje za vidjeti kako će se stvari odigrati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE