Wednesday, April 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

DeMarre Carroll igra unatoč rijetkoj bolesti

Krilo Toronto Raptorsa DeMarre Carroll je nedavno otkrio kako od početka svoje karijere igra unatoč rijetkoj bolesti jetre. Do sada je to držao tajnom, no nedavno je u intervjuu progovorio o tome.

Rekao je kako je on prvi NBA igrač, za kojeg on zna, da igra s bolešću jetre. Rekao je kako, uz podršku NBPA-a, pravi informativni i edukativni dio na svojoj internetskoj stranici The Carroll family foundation. Izjavio je kako svrha toga jest zabavan način za mlade osobe da nauče nešto o osnovnim funkcijama i značaju jetre. Uz to, otkrit će i nešto više od 100 bolesti jetre koje zahvaćaju osobe njihovih godina. Carroll smatra kako se nedovoljno priča o jetri. Rekao je kako se toliko puno čuje o srcu ili nekim drugim organima, ali malo o jetri. Na kraju je izjavio kako on ovo želi prenijeti svima, kako bi ljudi shvatili da je i jetra pogođena raznim bolestima.

Carroll je ovim stvarno pokazao svoju plemenitost. Uvijek je lijepo vidjeti kada profesionalni sportaš ostavlja velik utisak van terena. Carroll tako postaje inspiracija mnogima zato što je s tom bolešću uspio kao sportaš i postao jedan od bolji two-way igrača u ligi, čime je, prošlog ljeta, zaradio novi četverogodišnji ugovor vrijedan 60 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE