Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deng eksplodirao, Clippersi još bez pobjede

Luol Deng je sinoæ sjajnom utakmicom odveo svoje Bullse do druge pobjede u sezoni, a do druge pobjede stigli su i igraèi San Antonio Spursa, dok su Sacramento Kingsi veæ na tri pobjede u novoj sezoni.

Chicago Bullsi su pobijedili i u drugoj domaæoj utakmici sezone. Predvodio ih je Deng koji je postigao rekordan broj poena u karijeri, èak 40. Veliku je pomoæ imao u Derricku Roseu koji je izjednaèio svoj rekord karijere u broj asistencija sa 13 asista, a dodao je još i 16 poena. Poraženi Portland predvodio je LaMarcus Aldridge sa 33 poena i 9 skokova.

Sacramento je pokazao da njihova momèad ima puno potencijala i da se mogu boriti za doigravanje. Sinoæ su pobijedili Toronto Raptorse rezultatom 111-108 a najbolji pojedinac susreta bio je Tyreke Evans sa 23 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Andrea Bargnani postigao je 28 poena za Raptorse.

Drugu pobjedu sezone ostvarili su Spursi kod kojih su petorica igraèa ostvarila dvoznamenkast broj poena, a najviše od njih zabio je Tony Parker sa 19 poena, a uz to pridodao je i 9 asistencija. Clippersi su tako doživjeli i èetvrti poraz sezone, a odsustvu Barona Davisa najviše se iskazao Eric Gordon sa 23 poena i 11 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE