Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deng ostaje u Heatu, neizvjesna situacija s Wadeom

Pata Rileya baš i ne ide ove sezone, a ovo ljeto kako se čini neće biti mnogo drugačije. Njegov Heat je ostao bez najboljeg igrača u vidu LeBrona Jamesa, Chris Bosh je u prvoj godini svog tek potpisanog petogodišnjeg ugovora vrijednog $118 milijuna imao ogromnih zdravstvenih problema a ekipa koja je došla do četiri uzastopna finala ove godine nije došla ni do playoffa. Problemi su se nastavili u ovoj free agency zbrci koja je počela sa Dwyaneom Wadeom i njegovim odustajanjem od  player opcije te inzistiranjem na većoj plaći, a sada se nastavlja sa Luolom Dengom koji je uzeo svoju player opciju i biti će isplaćen još $10 milijuna za sljedeću sezonu. Denga je Heat svakako htio da zadrži, ali očekivali su novi ugovor sa manje novca kojeg bi mu isplatili, čime bi ostavili prostora za Wadea i Gorana Dragića koji su ipak prioriteti. Ovako možda neće moći dati dovoljno dobre ugovore Dragiću i Wadeu pa će tako izgubiti jednog od ova dva odlična igrača.

Wade traži ogroman ugovor s razlogom, jer je sa njim situacija kristalno jasna. Uzeo je paycut dva puta zbog tima u kojem je proveo svu svoju karijeru – jednom kada su išli na LeBrona Jamesa, a drugi put kada je ovome istekao ugovor Wade je uzeo manju platu zbog male šanse da James ponovo potpiše s Heatom. Kako sada nema nekog LeBrona koji potpisuje ogromne ugovore, a igrač koji je povijesno mnogo  manje uradio za Miami od Wadea ima maksimalni ugovor, sasvim je fer i čak očekivano da Wade traži maksimalni ugovor od Rileya, a još je ovo vjerojatno njegova zadnja šansa za veliki ugovor prije zaslužene mirovine.

Još treba dodati da je Dengov agent Herb Rudoy izjavio sljedeće: „Luol je odlučio da ostane u Heatu jer misli da će ova ekipa biti odlična.“         

Latest Posts

NE PROPUSTITE