Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deng sa sirenom za pobjedu Bullsa, Knicksi se vratili pobjedama

I dalje bez MVP-a NBA lige Derricka Rosea, Chicago je zahvaljujuæi raspoloženim Carlosu Boozeru i Luolu Dengu, na svom parketu, nadigrao Toronto nakon produžetka 102:101.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Klay Thompson (31)
  • Asistencije: Deron Williams (14)
  • Skokovi: DeMarcus Cousins (18)
  • Ukradene lopte: Kyle Korver (3)
  • Blokade: Brandan Wright (7)

Nakon što je Andrea Bargnani u zadnjem napadu regularnog dijela utakmice promašio dva prilièno otvorena šuta za pobjedu Raptorsa u produžetku su gosti takoðer imali veliku priliku uzeti puni plijen u United Centeru. No, sa zvukom sirene je pokušaj C.J. Watsona u koš proslijedio Deng za “pola koša” pobjedu Bullsa. Boozer i Deng su utakmicu okonèali s 24 odnosno 23 koša, te svaki sa po 10 skokova, a Bullsi su ovom pobjedom osigurali doigravanje. Najbolji je kod Toronta bio Jose Calderon s 20 poena i 10 dodavanja.

U produžetak je otišao i teksaški obraèun u Houstonu gdje su kljuènu ulogu odradili europski košarkaši, a slavio je Dallas 101:99. Dirk Nowitzki bio je najbolji pojedinac aktualnih prvaka s 31 košem, Terry je dodao 24, dok se posebno istaknuo Brandan Wright koji je s rekordnih 7 blokada odigrao važnu obrambenu ulogu. Kod poraženih Rocketsa Slovenac Goran Dragiæ potvrðuje sjajnu formu. Mavericksima je ubacio 24 uz 5 skokova i 8 asistencija.

Knicksi su se nakon poraza kod Toronta vratili pobjednièkim navikama te su pod vodstvom novog trenera ostvarili 6. pobjedu iz 7 posljednjih utakmica nadvisivši u Madison Square Gardenu Detroit 101:79. Prvo ime Njujorèana bio je Tyson Chandler s 15 koševa i 17 skokova, dok je kod Pistonsa 20 ubacio Gordon.

Clippersi se se takoðer na domaæem parketu lako obraèunali s Memphisom, a momèad iz LA-a do pobjede je nosio dvojac PaulGriffin. Prvi je ubacio 19 uz 13 dodavanja, dok je Griffin ubilježio takoðer double-duoble uèinak od 20 poena i 10 uhvaæenih lopti.

Premda je Blair bio najefikasniji s 23 koša kod San Antonija kljuèna èetiri u završnici utakmice kod New Orleansa ubacio je Tim Duncan za tijesnu pobjedu gostiju 89:86. Najefikasniji Hornet bio je Jack s 27 koševa, 7 skokova i 5 asista.

Identiènom razlikom završila je i utakmica u glavnom gradu, a takoðer su pobjedu proslavili gosti. Atlanta je bila bolja od Washingtona 95:92.

Indiana se “prošetala” kroz Milwaukee s 24 koša Georgea Hilla, a još su dvije utakmice okonèane s tri koša razlike, no ovaj puta trijumfirali su domaæini. New Jersey se dugo muèio s najlošijim sastavom lige Charlotteom, dok je Golden State bio bolji od Sacramenta. U redovima Warriorsa Leeju je nedostajala jedna asistencija za triple-double uèinak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE