Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Deng želi ići iz Lakersa: “Jedini način da se dokažem je izvan LA”

Luol Deng u ljeto prošle godine potpisao je četverogodišnji ugovor s Lakersima vrijedan 72 milijuna dolara. Britanski košarkaš je nastupio u tek jednoj utakmici ove sezone za Lakerse, te je izrazito nezadovoljan minutažom koju mu trener Luke Walton daje.

“To definitivno boli”, rekao je za ESPN Doung. “Ali jedini je način da se dokažem izvan Los Angelesa, jer ovdje nisam ni u rotaciji.”

“Umjesto da budem ljut i remetim time (mlade) igrače ovdje koji još ne razumiju biznis u košarci, moram se smijati i biti u dobrom raspoloženju, jer oni žive svoj san igrajući u NBA.”

Deng i njegov menadžer, Jeff Austin, pokušat će iznaći riješenje, bilo kroz trade ili buyout.

Luke Walton prethodno je bio prenio ono što je rekao Dengu, vezano za situaciju:

“Imamo jako mladu grupu igrača koji pokušavaju rasti zajedno i imati što više moguće prilika. Znam da to nije najbolja okolnost u kojoj možeš biti pod ugovorom; imam suosjećanje za to. Ono što mi od tebe stvarno trebamo je da budeš lider i mentor ovim dečkima…”

Dengu je teško naći utjehu u tim riječima:

“Radiš cijelo ljeto pokušavajući dokazati gradu i momčadi da je (prošla sezona) bila samo jedna loša sezona. Ali nema prilike. Znam da zarađujem puno novca, ali za mene, koji dolazim s dna, uvijek je prva ljubav prema igri.”

“Uvijek sam davao sve od sebe, svaka će vam osoba to reći. To je najteži dio jer sam se navikao na tu kompetitivnost i davanje cijelog sebe u igru. Ali opet sam naviknut da okrećem loše okolnosti u dobre. Cijeli moj život je takav: svaki put kad bi bio u lošoj okolnosti, uspio bih to okrenuti nabolje.”

Lakersi imaju ozbiljan problem ako ne žele aktivno koristiti Denga, obzirom da mu još nije isplaćena ni polovica velikog ugovora.

“Strpljiv sam. Nikad kroz karijeru nisam izvodio drame, ali znam da sam u stanju igrati i situacija u koju sam zapao nije povoljna.”

32-ogodišnji dugogodišnji Bulls prošle je sezone u dresu Lakersa za 26 minuta na parketu u prosjeku bilježio 7,6 poena i 5,3 skoka, a ove mu je teško doći do minutaže zbog dolaska Kylea Kuzme na njegovu poziciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE