Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver i dalje na Istoku, Clippersi doèekuju Wolvese

Veèeras nas èeka jedanaest susreta od kojih æe se èak osam odigrati kod ekipa sa Istoène konferencije. Zanimljivo bi trebalo biti u dvoboju druge i treæe ekipe Istoka. Hawksi u gostima kod Sixersa koji æe što prije htjeti zapoèeti novi niz pobjeda na domaæem parketu. Lakersi æe nakon juèerašnje loše igre i poraza kod Heata pokušati isprati gorak okus i doæi do pobjede kod Orlanda. Na kraju dana nas oèekuje dvoboj dva mlada visoka krila Griffina i Lovea u Staples Centru gdje Clippersi ugošæuju Timberwolvese.

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers  01.00

Raptorsi (4-11) su trenutno u najlošijoj formi od svih ekipa NBA lige. Zaredali su šest poraza i sa lošom igrom se tome nizu ne vidi kraj. Bez svog najboljeg igraèa i strijelca, Talijana Bargnanija su veæ èetvrtu utakmicu zaredom i u tom razdoblju su na prosjeku od samo 78 postignutih poena. Puno više se oèekuje od DeRozana koji je nominalno drugi najbolji igraè ekipe. Bez njegovog veæeg doprinosa ne mogu niti pomišljati na pobjedu. Bargnani æe vjerojatno propustiti i ovaj dvoboj tako da je pred Raptorsima još jedna mukotrpna utakmica. Dolaze im u goste Blazersi (8-6) koji su nakon sjajnog starta malo posustali i ubilježili èetiri poraza u zadnjih pet susreta. Zadnji se dogodio u srijedu na gostovanju kod Hawksa gdje su ušli u zadnju èetvrtinu sa -13, poveli 78-77 šest minuta prije kraja i na koncu izgubili. Aldridge i Crawford su bili odlièni no nisu imali neku veliku pomoæ od ostatka ekipe. Nakon Raptorsa im slijedi gostovanje kod Pistonsa pa bi mogli malo popraviti score jer su to ekipe koje su kvalitetom lošije od njih i trebali bi ih pobjeðivati.Marcus Camby bi se trebao vratiti nakon pauze od tri susreta radi uganutog zgloba. No, Batum je završio u bolnici na poluvremenu protiv Hawksa nakon što je udaren u oko pa æe izgleda propustiti susret sa Raptorsima.

U ovom susretu ekipa koje su u lošoj formi prednost dajemo ipak gostima koji su kvalitetniji na svim pozicijama i bore se za što bolje playoff mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks  01.00

Veèeras æemo u Wells Fargo Centru gledati dvoboj vodeæih ekipa Atlantic i Southeast divizije. Sixersi (10-4) su do srijede i gostovanja Denvera bili neporaženi kod kuæe ali se to od tada promijenilo jer su pokleknuli nakon produžetka. Doug Collins ima na raspolaganju sjajne igraèe no nedostaje mu netko tko bi mogao u zadnjim minutama kada se lomi utakmica povesti ekipu. Takav bi igraè ponovno mogao biti potreban i za utakmicu sa Hawksima pošto su oni opasan protivnik sa pozitivnim omjerom u gostima. Spencer Hawes je propustio taj zadnji dvoboj a možda propusti i veèerašnji što znaèi da bi Crnogorac Vuèeviæ ponovo mogao startati. Hawksi (11-4) dolaze sa èetiri uzastopne pobjede,i to sve èetiri na svome parketu. Za sada se izostanak Horforda nimalo ne osjeti. Dok se pobjede redaju nitko se niti ne obazire na to, no mora se priznati da su Hawksi imali i dosta lagan raspored u te èetiri domaæe utakmice. Osim njega i Hinricha, koji je odsutan od poèetka sezone Drew nema dodatnih problema sa izostancima i spremni putuju u goste zadržati drugu poziciju konferencije.

Unatoè u zadnje vrijeme odliènim gostima prednost dajemo domaæinu koji imaju širi izbor igraèa.

Washington Wizards – Denver Nuggets  01.00

Wizardsi su prekjuèer kao najgora momèad lige dobili na svome terenu najbolju momèad lige (Thunder). Bila im je to tek druga pobjeda pa sa dvanaest poraza i dalje uvjerljivo drže zadnju poziciju kako Istoène konferencije tako i cijele lige. No prekjuèer se osjetio veliki napredak u želji ali i igri Wizardsa. John Wall je ponovo bio sjajan i nastavio je odliènu igru sa utakmice protiv Houstona. Prekjuèer je zabilježio 25 poena, 8 asistencija i 7 skokova. Blatche se vratio nakon kratko izostanka u prvu petorku dok je rookie Chris Singleton izgurao Rashard Lewisa na klupu. Nadskakali su Thunder sa 52-43 i tako nadoknadili lošiju šutersku veèer od protivnika. Saundersu su svi na raspolaganju i bit æe zanimljivo vidjeti mogu li do novog iznenaðenja. Ugošæuju Nuggetse (10-5) koji su takoðer odigrali uzbudljivu utakmicu u srijedu u gostima pobijedivši Sixerse nakon produžetka. Opet su sjajni bili rezervni igraèi George Karla koji su ubacili zajedno više nego starteri (64-54) a prednjaèio je briljantni Andre Miller sa 28 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Karl ima na raspolaganju puno odliènih igraèa i to je najveæa snaga ove momèadi. Protiv Sixersa su izostala dva Europljana, Rudy Fernandez i Timofey Mozgov a upitni su i za veèerašnji dvoboj radi ozljede.

Denver ulazi u susret kao favorit i sa puno više kvalitetnijih igraèa trebali bi doæi do pobjede. Wizardsima preostaje dati sve od sebe pa možda i nekako ugrabe pobjedu kao protiv Oklahome, no jako teško æe im biti.

Boston Celtics – Phoenix Suns  01.30

Boston (5-8) je napokon nakon pet poraza u nizu došao do pobjede. U srijedu u TD Gardenu su stradali Raptorsi sa 23 razlike. Odlièan je bio Rajon Rondo sa 21 poenom, 2 asistencije i 3 skoka u 28 minuta provedenih na parketu. U treæoj èetvrtini je morao izaæi nakon jednog pretrpljenog prekršaja i nije bilo potrebe da se poslije vraæa pošto je Boston sve držao pod kontrolom. Za veèeras æe biti spreman a zbog sitnih ozljeda su upitni O’Neal, Wilcox i Dooling. Dolaze im Sunsi (5-9) koji su takoðer u srijedu prekinuli niz od pet poraza sjajnom pobjedom u Madison Square Gardenu. Predvodio ih je po tko zna koji put 37-godišnji Steve Nash sa 26 poena, 11 asistencija i 5 skokova. Alvin Gentry ima sve igraèe na raspolaganju i trebao bi to biti odlièan ogled dviju veteranskih ekipa predvoðenih dvojicom vjerojatno najboljih igraèa sa pregledom igre u ligi, ali i dvojcem koji predvode listu igraèa sa najviše asistencija (Nash 10,1, Rondo 9,4),

Boston mora nastaviti pobjeðivati jer ekipe sa vrha Istoène konferencije su daleko odmakle pa je vrijeme poèet ih sustizati. Favoriti su i vjerujemo da æe doæi do pobjede.

New York Knicks – Milwaukee Bucks  01.30

Knicksi (6-8) su ponovo zaredali sa porazima (4 u nizu) i oèito je kako æe ovo biti sezona sa usponima ali i sa padovima. Zadnji, dosta i neoèekivani poraz, se dogodio prije dva dana od Phoenixa i bio im je to èetvrti ovosezonski kod kuæe od sedam. Dvije najveæe zvijezde, Stoudemire i Anthony su iz igre pucali  sramotnih 12-44. D’Antoni ima trenutno samo petoricu igraèa u koje ima puno povjerenje dok ostali minute dobivaju na kapaljku. U ovako pretrpanom rasporedu to nikako nije dobro i trebalo bi nešto mijenjati jer rezultati veæ sad nisu zadovoljavajuæi a sezona se još pošteno nije ni zahuktala. Možda æe oporavak Baron Davisa nešto pomoæi ekipi ali njega još neæe biti jedno vrijeme. Dolaze im Bucksi (4-9) koji nisu u ništa boljoj formi. Doživjeli su zadnja tri poraza od jakih ekipa a raspored æe im u narednim utakmicama biti još teži tako da bi omjer mogao biti još i gori. Imali su tri dana odmora od zadnjeg ogleda kod kuæe protiv Denvera gdje je briljirao Jennings sa 30 poena i 6 asistencija pa su valjda napunili baterije za težak raspored. U New York ne dolaze bez šansi i sa dobro odigranom obranom na Anthonyu možda mogu i doæi do iznenaðenja.

Sitnu prednost dajemo domaæinu ali samo radi Anthonya koji kada ima svoju veèer može donijeti svojoj ekipi pobjedu uvijek, no trebat æe mu pomoæ i ostalih suigraèa prvenstveno Stoudemirea.

Detroit Pistons – Memphis Grizzlies  01.30

Detroit (3-12) ima najlošiji napad lige. U prosjeku zabijaju samo 85 poena a toèno toliko su i zabili u zadnjem porazu od Minnesote u gostima. Bio im je to treæi poraz zaredom i èak sedmi ukupno u gostima ove sezone. U tom susretu su Monroe i Knight prepustili glavne uloge veteranima Princeu (29 poena) i Gordonu (18 poena) no za Detroit to nije imalo neke znaèajne promjene. Lawrenceu Franku i njegovim igraèima tek predstoji teži raspored pa æe ovaj negativan omjer biti još i gori pošto ne vidimo naèin kako bi Pistonsi mogli napredovati. Will Bynum i Charlie Villanueva su i dalje upitni zbog ozljeda. U Palaèu im stižu Grizzliesi (7-6) koji su u sjajnoj formi i prikljuèeni ostalim ekipama koje su zasad na pozicijama za playoff. Oèito im je trebalo malo vremena za uigrat se i prilagoditi izostanku Randolpha no zadnje èetiri pobjede govore kako se napreduje. Puno im je pomogao i dolazak Marreesea Speightsa koji radi odlièan posao pod košem i za dvadesetak minuta po susretu zabije oko 9 poena i uhvati 6 skokova. S njegovim prisustvom Marc Gasol ima puno više slobode i odmah napad izgleda bolje i teènije.

Memphis bi trebao dobiti ovaj ogled i nastaviti svoj pobjednièki niz. Puno bolje igraju kod kuæe nego u gostima no Pistonsi ne bi smjeli predstavljati veliki problem.

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls  01.30

Kyrie Irving pokazuje znakove da bi jednoga dana mogao biti nešto slièno glavnom igraèu veèerašnjih im gostiju. Ima dosta oscilacija, što je normalno za mladog rookie igraèa no Byron Scott je jako zadovoljan njegovom igrom i napretkom. I sami Cavaliersi su na za njih iznenaðujuæe dobrom omjeru 6-7 pa razloga za brigu još uvijek nema. Cleveland u prosjeku zabija èak i više od gostiju koji drže najbolji omjer lige no problem je u tome što i primaju, i to punih 10 poena više. Anderson Varejao nema puno pomoæi od suigraèa pod košem i kada bi se to popravilo možda bi Cleveland vidjeli i u borbi za doigravanje, ovako æe im to biti jako teško za ostvariti. Veèeras im dodatnog motiva za pobjedu neæe trebati. Dolaze im Bullsi (13-3) i uvijek je najslaðe skinuti skalp najjaèima. Thibodeau æe opet pred sam poèetak utakmice odluèiti hoæe li Rose nastupiti ili ne. Prošlogodišnji MVP lige je napokon uhvatio malo odmora nakon što je odigrao 16 susreta u 24 dana od poèetka sezone. U zadnja dva susreta nije nastupio i imao je punih šest dana odmora. Dobra vijest za Bullse je povratak Hamiltona nakon ozljede koji je u zadnjem ogledu protiv Sunsa ubilježio 11 poena i 6 asistencija. Kod Cavaliersa je upitan jedino Anthony Parker ali po zadnjim informacija vjerojatno æe zaigrati veèeras. Bullsi uz Rosea nemaju ozlijeðenih igraèa na listi.

Gosti su veliki favoriti u ovom susretu i trebali bi doæi do pobjede. Povratkom Hamiltona imaju opciju više u napadu i mogli bi biti još ubojitiji.

Orlando Magic – Los Angeles Lakers   02.00

U srijedu su San Antonio Spursi sa 83:85 prekinuli seriju Orlanda (10-4) od pet uzastopnih pobjeda. Bio je to vrlo neizvjestan susret koji je riješen tek u posljednjim trenucima produžetka. Howard je imao svoju èetvrtu 20+20 veèer. Postigao je 24 poena i dodao èak 25 skokova. Ryan Anderson dodao je 17 poena, a još jednu dobru utakmicu odigrao je Von Wafer koji je postigao 15 poena. Današnju utakmicu bi zbog osobnih problema mogao propustiti Glen Davis, kao i Hidayet Turkoglu kojeg zbog bolova u leðima nije bilo protiv San Antonija. Los Angeles Lakersi (10-6) su poraženi u pet od šest gostovanja ove sezone. Noæas su izgubili kod Miami Heata 98:87 iako su ovi igrali bez Dwaynea Wadea. Pau Gasol je bio prvi strijelac Lakersa sa 26 koševa, dok je Kobe Bryant zabio 24 koša.

Vrlo neizvjesna utakmica u kojoj malu prednost dajemo Los Angeles Lakersima. Ukoliko Gasol i Bynum uspiju imalo zatvoriti Howarda napravili su velik korak prema pobjedi.

San Antonio Spurs – Sacramento Kings  02.30

Vodeæa momèad Southwest divizije San Antonio Spursi (10-5) su porazom od Miami Heata 120:98 prekinuli niz od tri pobjede, ali su dan poslije svladali Orlando Magic 85:83. U jednoj potpuno izjednaèenoj utakmici sa 17 promjena vodstva i 10 izjednaèenja uspjeli su išèupati pobjedu. Najbolji strijelac je bio Francuz Tony Parker sa 25 koševa. Danas im u goste dolaze Sacramento Kingsi koje su dobili u 28 od 34 zadnja ogleda. Kingsi (5-10) su na svom terenu pobijedili Indiana Pacerse 92:88. Domaæini su nakon tri èetvrtine gubili 80:64, ali su u posljednjoj zaustavili Pacerse na samo osam postignutih poena. Marcus Thornton je postigao 17 koševa, dok je DeMarcus Cousins zabio 13 uz 19 skokova.

San Antonio Spursi su veliki favoriti i vjerujemo da æe ostati neporaženi na domaæem terenu (9-0) i nakon ove utakmice. Pokušati odigrati neki hendikep na domaæine.

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves  04.30

Los Angeles Clippersi (8-4) su zadnju utakmicu kod kuæe pobijedili Dallas Maverickse sa 91:89. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica sa infarktnom završnicom koja je odluèena tricom Billupsa sekundu prije kraja. Domaæini su nastupili bez Chrisa Paula èiji je nastup i danas upitan, pa su  Chauncey Billups i Mo Williams preuzeli odgovornost i zajedno zabili  47 koševa.  Blake Griffin je upisao double-double uèinak od 14 koševa i 17 skokova. Veèeras im u goste dolaze Minnesota Timberwolvesi (6-8) koji su zadnju utakmicu dobili Detroit Pistonse  93:85.  Utakmicu su prelomili u 4.èetvrtini koju su dobili 29:14. Po obièaju najbolji je bio Kevin Love sa 20 koševa i 17 skokova.  Opet su igrali bez Michaela Beasleya kojeg neæe biti niti danas.

Bez obzira što je Chris Paul ozlijeðen, Los Angeles Clippersi bi trebali doæi do pobjede. Dosad su bili uvjerljivi na svom terenu (7-1). Možemo oèekivati jednu brzu košarku sa dosta atraktivnih poteza.

Golden State Warriors  – Indiana Pacers  04.30

Domaæini (5-9) su u srijedu gostovali kod slabašnih New Jersey Netsa, no nisu upisali pobjedu makar su vodili veæi dio utakmice, izgubili su sa 107:100. To je inaèe bila prva domaæa pobjeda New Jerseya. Gaðali su vrlo dobrih 51% iz igre, a najbolji strijelac je bio Monta Ellis sa 30 koševa, no to nije bilo dovoljno. Sada im u goste dolaze Indiana Pacersi (9-4) koji su zadnje gostovali kod Sacramento Kingsa i izgubili 88:92. Indiana je krajem 3.èetvrtine imala +16, no katastrofalnom zadnjom èetvrtinom (8:26) su uspjeli prokockati svu prednost. Svi igraèi poèetne petorke su bili dvoznamenkasti, a najbolji su bili Danny Granger i Darren Collison sa po 16 koševa. Pobjede su ih koštale izgubljene lopte kojih je ukupno bilo 19, a u zadnjih 12 minuta su ih izgubili èak 8.

Prednost dajemo Indiana Pacersima koji su dosad igrali vrlo dobro i ova utakmica u Sacramentu je vjerojatno bila samo iznimka. Moglo bi biti malo poena na ovoj utakmici s obzirom da Indiana preferira tvrdu obranu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE