Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver ide u goste Phoenixu, Bullsi doèekuju prvake

U veèerašnjih osam susreta imamo samo jedan izravni okršaj tj. borbu za sedmo mjesto Zapadne konferencije. Iako je Denver u maloj prednosti na tablici i porazom bi èak i ostao na toj poziciji sigurno im ne bi bilo ugodno do kraja sezone jer bi tada morali slaviti u svakoj utakmici do kraja kako bi sve bilo u njihovim rukama. Susret poèinje pola sata prije ponoæi a odmah nakon njih startaju Pacersi i Sixersi koji se sastaju drugi put u tjedan dana. Poimence svakako najznaèajniji meè veèeri æe se odigrati u United Centru gdje Bullsi, koji su u nešto slabijoj formi u zadnje vrijeme doèekuju Maverickse i nadaju se pobjedi. U ostalim susretima Houston, Milwaukee, Utah i Memphis bi trebali lako savladati svoje protivnike jer prvima gori pod nogama u borbi za samo doigravanje dok Grizzliesi love što bolju poziciju.

Phoenix Suns – Denver Nuggets  23.30

U prva dva meðusobna dvoboja Nuggetsi su svladali oba puta Sunse tako da u sluèaju istog omjera imaju prednost jer veèerašnji poraz ne bi puno stvari promijenio. No, zato bi pobjedom domaæin uvelike olakšao sebi posao do kraja pogotovo jer im za tri dana slijedi kljuèan ogled sa Jazzerima. Phoenix nema više pred sobom niti jednu laganu utakmicu i svaka im je veliko finale. Jedini upitan za nastup je Grant Hill koji nije igrao još od prošle subote kada je protiv Spursa odradio samo 8 nepunih minuta. Ostali su svi spremni i oèekuje se velika borba dvije ekipe koje imaju dugaèku klupu. Nuggtsi su u malo povoljnijoj situaciji jer i porazom ostaju iznad Sunsa. A treba i spomenuti kako do kraja imaju i utakmicu više te nešto lakši raspored (Orlando kuæi, Minnesota u gostima). Osim Chandlera i Fernandeza kojih neæe biti do kraja sezone nemaju drugih izostanaka. Najviše nade polažu u brzog i prodornog Lawsona koji bi mogao zadati puno muke Nashu, a posljednji put kada su ih pobijedili istaknuo se borbeni Arron Afflalo koji je ubacio 30 poena uz pet ubaèenih trica.

Denver je imao dan više odmora te uz ipak nešto bolju ekipu dajemo im prednost u veèerašnjem ogledu iako æe Sunsima najveæi motiv biti domaæa publika.

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers  01.00

Prije samo èetiri dana Pacersi su slavili u izravnom okršaju nad Sixersima u Wells Fargo Centru te nakon njih još dobili i Milwaukee i tako došli do sedme uzastopne pobjede. Što se više bliži doigravanje tako i Indiana igra sve bolje i bit æe ozbiljan protivnik najvjerojantije Orlandu koji æe izgleda biti šesti dok Pacersi drže èvrsto treæe mjesto i ne mpgu niti gore niti dolje. U izostanku Collisona koji ima problema sa ozljedom George Hill je ugrabio startno mjesto playmakera i ne namjerava ga ispuštati. Još æemo vidjeti hoæe li kada se vrati Collison i dalje tako prvi sastav izgledati jer je Hill bio odlièan i u ulozi sa klupe pa bi druga ekipa bila puno slabija bez njega. No glavne uzdanice današnji Pacersa su Granger i West, koji je cijelu sezonu odradio nekako samozatajno i bez velikih brojki, ali ipak sa kljuènom ulogom. Za razliku od Pacersa, njihov veèerašnji protivnik, Philadelphia je pak u skroz razlièitom raspoloženju. Uz omjer 32-30 drže tu zadnju, osmu poziciju, iako su ne tako davno bili sigurni na èetvrtom mjestu. Prije tri dana su napokon došli i do pobjede, kada su svladali nejaki Cleveland 103:87 i tako napravili kljuèni korak ka osiguranju play-offa. Iako još imaju èetiri utakmice do kraja (sve u gostima) lako bi mogli i preskoèiti Knickse koji su juèer napravili ogroman kiks u toj borbi za 7. poziciju. Doug Collins æe imati sve igraèe na raspolaganju tako da je miran barem što se toga tièe.

Indiana je u sjajnoj formi i ne bude li bilo kakvog odmoranja Franka Vogela od strane domaæina uvjereni smo u njihovu pobjedu iako je Sixersima puno potrebnija.

Miami Heat – Washinton Wizards  01.30

Miamiu predstoje još èak dvije utakmice sa Washingtonom do kraja sezone od ukupno èetiri što ih moraju odigrati. U prijevodu to znaèi dvije lagane pobjede i pritisak na Bullse odnosno na 1. poziciju Istoka. Sigurno je kako bi Spoelstra i njegovi igraèi više voljeli u prvoj rundi igrati sa Sixersima nego sa Knicksima, koji bi potencijalno svakome mogli predstavljati težak zadatak iako su ne konstantni. No, trenutno stanje na tablici sugerira kako æe baš to biti susret prve runde i trebaju se dogoditi neka veæa iznenaðenja da to ne doživimo. Zato Spoelstra sve više poseže za odmorom najboljih igraèa. Svoj dio su veæ odradili Bosh pa i Wade a još se èeka James. Pošto je on u utrci za MVP-a sezone teško da æemo to doživjti, iako se po njemu niti ne vidi da je umoran od regularnog dijela sezone. Wizardsi su ponovno na dvije uzastopne pobjede te su iznenaðujuæe nakon Bullsa svladali i Buckse te im tako nanijeli samo dodatan i vjerojatno završni udarac u toj njihovoj borbi za doigravanje. Jordan Crawford je pokazao kako zna biti ubitaèan kada ga služi šut dok se ostatak njegovih suigraèa bori za svoje svijetlo ispod sunca, odnosno za ostanak u društvu odabranih. Trevor Booker je jedini upitan dok su Lewis, Blatche i Mason definitivno out.

Miami je apsolutni favorit i oèekujemo njihovu dvoznamenkastu pobjedu.

Chicago Bulls – Dallas Mavericks  02.00

Chicago Bullsi (47-16) su zadnju utakmicu poraženi kod Miami Heata sa 72:83. Protiv vrlo raspoloženih domaæina nisu imali mnogo šansi, a pogotovo ne bez Derricka Rosea, kojeg neæe biti ni veèeras.  Bullsi su iz igre šutirali samo 35 posto, a najbolji strijelac je bio John Lucas sa 16 koševa. Današnja utakmica im je vrlo važna i igra im samo pobjeda, jer u suprotnom æe ih Miami dostiæi (igraju kod kuæe s Washingtonom) na prvom mjestu. Dallas Mavericksi (36-28) su trenutno na šestom mjestu s dvije pobjede više od Denver Nuggetsa, ali i dvije utakmice više. Juèer su kod kuæe slavili protiv Golden State Warriorsa sa 104:94. S jednom momèadskom košarkom su bez nekih problema dobili goste, a istaknuli su se Vince Carter sa 19, te Brandan Wrigth sa 17 koševa. Danas bi s pobjedom vjerovatno osigurali šesto mjesto, dok bi s porazom dali Denveru šansu da ih dostigne.

Vrlo bitna utakmica za obje momèadi, a malu prednost dajemo Chicago Bullsima.

Memphis Grizzlies  – Portland Trail Blazers  02.00

Memphis Grizzliesi (38-25) su sinoæ uz dosta problema izborili pobjedu kod najlošije momèad lige, Charlotte Bobcatsa. Nakon izjednaèenog prvog poluvremena domaæini su otišli na +10 pri kraju treæe èetvrtine. Ipak malo po malo gosti su nadoknaðivali zaostatak i sedam minuta prije kraja izjednaèili na 71:71. Pobjeda je osigurana tek nakon što je Mike Conley preko slobodnih bacanja postavio konaènih 85:80 deset sekundi prije kraja. Najbolji igraè Memphisa bio je upravo Mike Conley sa 20 koševa. Portland Trail Blazersi (28-35) su u srijedu poraženi na svom terenu od Utah Jazza 112:91. Iako su domaæini nadoknadili zaostatak do 11 razlike i poravnali na 28:28 u drugoj èetvrtini, Jazzeri nisu imali previše problema. Odmah su odgovorili 18:7 serijom i držali domaæine na dvoznamenkastoj prednosti do samog kraja. Najbolji strijelac Portlanda bio je Wesley Matthews koji je ubacio 21 koš.

Memphis je ogromni favorit i teško da æe propustiti prigodu da se još više približe dvojcu iz Los Angelesa.

Houston Rockets – Golden State Warriors  02.00

Houston Rocketsi (32-31) doživjeli su šesti uzastopni poraz i dodatno ugrozili svoje šanse za doigravanje. U srijedu su izgubili u New Orleansu od domaæih Hornetsa 99:105 nakon dodatnih pet minuta. Gosti su imali 13 koševa prednosti u drugoj èetvrtini i vjerojatno su im se jako sviðale njihove šanse, ali u cijeloj treæoj èetvrtini postižu svega 13 koševa i dopuštaju momèadi s najlošijim omjerom na zapadu da se vrati u utakmicu. Courtney Lee je 15 sekundi do kraja ubacio prvo slobodno bacanje i poravnao na 87:87, ali nažalost po Houston promašuje drugo i morali su igrati produžetke u kojima su se potpuno raspali i upisali šesti poraz u nizu. Opet se u dobrom svijetlu predstavio slovenac Goran Dragiè koji je ubacio 24 koša. Golden State Warriorsi (22-40) u Houston stižu nakon što su noæas porazom u Dallasu 94:104. Ponovo je najbolji strijelac Warriorsa bio Klay Thompson koji je ubacio 26 koševa, a dobar je bio Brandon Rush sa 20 koševa.

Houston mora dobiti utakmicu želi li zadržati šanse za play-off.

Milwaukee Bucks – New Jersey Nets  02.30

Ovo je dvoboj dviju ekipa koje su u posljednja tri svoja susreta doživjela tri poraza. Milwaukee još ima teoretske šanse za prolazak u doigravanje, ali moraju ostvariti èetiri pobjede u posljednja èetiri susreta i nadati se da æe Philadelphia izgubiti jednako toliko utakmica, što je teško ostvarivo. Bucksi su u prethodnoj utakmici poraženi od Indiane 109:118, što pokazuje da im obrana nije na visokoj razini, a i više oèekuju od Monte Ellisa koji je Pacersima ubacio samo 12 poena. Jennings im je ubacio 27 poena, ali uz loš šut 8-23 tako da æe i on morati bolje ukoliko Bucksi žele ostvariti pobjedu protiv Netsa koji takoðer loše igraju u posljednje vrijeme, ali to je iz razloga što Deron Williams nije igrao prethodne dvije utakmice zbog ozljede lisnog mišiæa. Ova utakmica im ne znaèi mnogo, možda bi im više odgovarao i poraz kako bi na draft lutriji imali više šanse za dobivanje visokog izbora. Kod Bucksa Kwame Brown sigurno neæe igrati, dok bi Ersan Ilyasova mogao nastupiti nakon propuštanja prethodne utakmice. Deron Williams ponovno neæe nastupati za Netse, kao ni duže ozljeðeni Brook Lopez, Jordan Farmar, Damion James i Shelden Williams.

Prednost dajemo domaæinima koji još imaju minimalne šanse za doigravanje, dok Netsi zbog velikog broja ozljeda jedva èekaju završetak sezone i nemaju prevelikih ambicija u preostalim utakmicama.

Utah Jazz – Orlando Magic  04.30

Još jedan dvoboj u kojoj imamo ekipu koja se grèevito bori za ulazak u doigravanje. Utah Jazz je trenutno na devetom mjestu Zapada, s jednakim omjerom pobjeda i poraza kao i osmi Phoenix, što znaèi da im je svaka sljedeæa utakmica kljuèna i dat æe sve od sebe, pa i više od toga, da doðu do pobjede. U solidnoj su formi, svladali su Dallas i Portland i nadaju se da æe protiv Orlanda doæi do treæe uzastopne pobjede. Kod kuæe imaju odlièan omjer 22-8 i teško da ih Orlando može noæas ugroziti. Dwight Howard je jutros operiran te æe biti na rehabilitaciji sljedeæa 4 mjeseca. Bez njega Orlando teško da može nešto znaèajnije ostvariti u doigravanju. U utakmicama bez Howarda imaju omjer od 3 pobjede i 5 poraza, a zadnji poraz stigao je od Bostona 98:102. Odlièan je bio Glen Davis s 27 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

I ovdje prednost dajemo domaæoj ekipi jer ova utakmica ima velik ulog za njih, a kod kuæe igraju veoma dobro tako da im dajemo ulogu favorita.

Latest Posts

NE PROPUSTITE