Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver neće aktivirati opciju za četvrtu godinu u Jokićevom ugovoru?

Izvori bliski Denver Nuggetsima javljaju kako u Denveru ozbiljno razmišljaju hoće li aktivirati tim-opciju u četvrtoj godini ugovora Nikole Jokića, tj. za iduću sezonu. To bi značilo da ga neće zadržati na minimalcu i iduće godine, a srpski reprezentativac bi išao u free agency.

No, nemojte misliti da se Denver odriče Jokića jer pozadina priče je drugačija. Ukoliko Nuggetsi aktiviraju opciju za četvrtu godinu u Jokićevom ugovoru, to bi značilo da Nikola može 2019. ići u free agency kao nezaštićen slobodni igrač gdje bi Denver imao velikih problema zadržati ga.

Na ovaj način, Jokić u free agency ide već ove godine, ali kao zaštićen slobodni igrač te Nuggetsi imaju pravo izjednačiti svaku ponudu koju Jokić dobije i tako bez strepnje i borbe potpisati novi dugogodišnji ugovor sa svojim najboljim igračem.

Podsjećamo, Jokić je izabran kao 41. izbor na draftu 2014. godine, a u ligu je došao godinu kasnije. 23-godišnji Srbin nadmašio je sva očekivanja i napreduje iz godine u godinu, a ove sezone je na prosjecima od 17,8 poena, 10,5 skokova i šest asistencija po susretu te je razumljivo da ga Denver pod svaku cijenu želi zadržati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE