Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver Nuggetsi otpustili trenera Karla

Danas su čelnici Denver Nuggetsa obavijestili da su otpustili svog dugogodišnjeg trenera Georgea Karla, nedugo nakon što je ekipu napustio generalni menadžer Mesai Ujiri.

Nuggetsi su regularni dio sezone završili s omjerom 57-25, što je najbolji omjer u povijesti franšize. Zbog toga su porasla očekivanja navijača i čelnika ekipe, ali u prvom krugu su ih “prizemljili” Golden State Warriorsi i poslali kući nakon 4-2 u pobjedama.

Zbog toga su iz vrha ekipe odlučili napraviti nekoliko promjena. Prvo je ekipu napustio Mesai Ujiri, kojemu je istekao ugovor, a nova ponuda Denvera nije bila zadovoljavajuća te je otišao u Toronto Raptorse. Karl je bio nezadovoljan što je Denver pustio Ujiria da napusti ekipu, a nekoliko dana nakon toga i sam trener Karl je dobio otkaz. Njegov ugovor vrijedio je još i sljedeće sezone, ali ipak su čelnici ekipe odlučili na radikalnije poteze.

Zanimljive su ovo promjene u Nuggetsima jer je trener Karl dobio nagradu za najboljeg trenera ove sezone, a nagradu za najboljeg generalnog menadžera također je dobio zaposlenik Nuggetsa, spomenuti Ujiri koji je već napustio ekipu. Bit će zanimljivo vidjeti koga će Nuggetsi dovesti da ih zamijene, ali teško će to biti osobe koje će uspjeti osvojiti nagrade za najbolja postignuća u istoj godini.

Karl je preuzeo kormilo ekipe 2005. godine i od tada do danas ostvario omjer pobjeda i poraza 423-257. Jedan je od najboljih trenera današnjice, što potvrđuje i nagrada za najboljeg trenera sezone, tako da možemo očekivati da vrlo brzo pronađe novi posao. Među zainteresiranim ekipama već se spominju Los Angeles Clippersi, koji su nakon ispadanja iz doigravanja otpustili Vinnyja Del Negra i još uvijek su u potrazi za novim strategom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE