Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver osigurao sedmicu, nastavljen troboj za osmicu Zapada

Denver je pobjedom kod Phoenixa osigurao doigravanje, dok je pobjedama Utaha i Houstona nastavljena njihova borba sa Sunsima za zadnje mjesto u doigravanju Zapadne konferencije košarkaške NBA lige. Miami je bez velike trojke doma izgubio od Washingtona.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: David West (32)
  • Asistencije: John Wall (13)
  • Skokovi: Ersan Ilyasova (17)
  • Ukradene lopte: John Wall (4)
  • Blokade: Louis Williams (3)

LeBron James i Chris Bosh odmarali su protiv Wizardsa, dok je Dwyane Wade za manje od tri minute susret napustio zbog ozljede kažiprsta na lijevoj ruci, pa su gosti iz glavnog grada iskoristili jedinstvenu priliku i nadigrali Heat u njihovoj dvorani za svoju 4. pobjedu u nizu. Premda su navijaèi u par navrata uzvikivali “želimo Dwyanea” njihov se miljenik do kraja susreta nije pojavljivao na parketu, a prve informacije o težini njegove ozljede biti æe poznate nakon snimanja iduæeg dana.

Poraz Miamija iskoristio je Chicago koji je domaæom pobjedom nad aktualnim prvacima iz Dallasa uèvrstio vodeæu poziciju na Istoku s tri pobjede više od Heata. Bullsima su prije doigravanja ostale još dvije utakmice, protiv Clevelanda i Indiane, a teksašane su svladali ponovo s Derrickom Roseom u sastavu koji se nakon tri propuštena susreta zbog ozljede gležnja desne noge vratio uknjiživši 11 poena i osam asistencija za 32 minute provedene na parketu.

Denver je gostujuæom pobjedom nad Phoenixom osigurao doigravanje, dok su Sunsi porazom osmu poziciju Zapada prepustili Jezzerima s kojima igraju u utorak. Jazzeri su napredak u poretku dostigli nadigravši u produžetku Orlando. Preostali pretendent na zadnju “kartu” za doigravanje u Zapadnoj konferenciji Houston još je jednom na krilima Gorana Dragiæa uspio svladati Golden State. Slovenac je dvoboj okonèao s 18 koševa, 3 skoka i 7 asista.

U nadmetanju za isti poziciju na Istoku slavljem kod Indiane, nakon produžetka, tri je utakmice prednosti pred Milwaukeejem zadržala Philadelphia jer su i Bucksi na svom parketu nadigrali New Jersey. Bila je ovo 11. uzastopna pobjeda Milwaukeeja nad Netsima.

U preostalom ogledu Memphis je na domaæem parketu bio bolji od Portlanda, a najzaslužniji za pobjedu Grizzliesa bio je Rudy Gay koji je osim 21 koša blokirao kljuèni pokušaj Blazersa u zadnjim sekundama utamica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE