Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver pobjedom smanjio na 3-1

U drugoj utakmici odigranoj u Pepsi Centru igraèi Denver Nuggetsa uspjeli su doæi do prve pobjede u ovosezonskom doigravanju, slavili su protiv Oklahoma City Thundera rezultatom 104:101.

Kao i svaka utakmica izmeðu ove dvije ekipe i ova je bila izjednaèena do samog kraja s promjenama u vodstvu i ponovnim sukobom pod košem izmeðu Kendricka Perkinsa i Nenea.

Utakmicu su bolje otvorili domaæini na krilima najiskusnijeg igraèa u momèadi Kenyona Martina koji je prvu dionicu završio s devet koševa. S druge strane Thunderov dvojac Kevin Durant i Russell Westbrook postiže petnaest od dvadeset Oklahominih koševa u prvoj èetvrtini, te time najavljuju novu veliku utakmicu koju æe odigrati.

U drugoj èetvrtini gledamo stalne promjene vodstva i kada se èinilo da æe Oklahoma imati prednost na poluvremenu, Perkins dobiva tehnièku zbog guranja Andersena pod košem, a Ty Lawson pogaða slobodno bacanje i donosi Denveru izjednaèenje s kojim se odlazi na veliki odmor.

U cijeloj treæoj èetvrtini obje ekipe nisu se uspjele odvojiti na veliku razliku, te je najveæa prednost bila plus èetiri za Oklahomu. Publika u Pepsi Centru znala je da slijedi još jedna dramatièna posljednja èetvrtina.

Denver otvara posljednju èetvrtinu serijom 7-0 i izgledaju kao da su spremni završiti ovu utakmicu. Budi se i Lawson koji postiže 13 od svojih 27 poena u ovoj dionici. Dvije i pol minute prije kraja Denver ima deset koševa prednosti, no igraèi Thundera se ne predaju te u posljednju minutu utakmice ulaze sa zaostatkom od samo dva koša. Petnaest sekundi prije kraja nakon Feltonovog pogoðenog slobodnog bacanja dolazi do naguravanja izmeðu Nenea i Perkinsa te Perkins završava na parketu, ali suci nikome ne dodjeljuju tehnièku. Felton promašuje prvo, a pogaða drugo bacanje, te donosi Denveru tri poena prednosti tri sekunde prije kraja. Oklahoma nije imala minutu odmora pa Westbrook gaða sa gotovo pola terena, ali na sreæu Nuggetsa lopta se odbija od obruèa.

Šest igraèa Nuggetsa postiglo je više od 10 koševa, a do prve pobjede predvodio ih je Ty Lawson s 27 koševa, 18 je dodao Gallinari uz 6 skokova i 4 asistencije, dok je J.R. Smith drugu utakmicu zaredom postigao 15 koševa.

Kod Oklahome ponovno su odlièno odigrali Durant s 31 košem, Westbrook koji je zabio 30 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija, te Serge Ibaka s 13 koševa, 14 skokova i 5 blokadi.

Nakon utakmice Gallinari je u dvorani rekao: “Vidimo se uskoro!” , i tako poruèio navijaèima da æe se nakon sutrašnje utakmice u Oklahomi igrati nova u Pepsi Centru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE