Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver pokušava zaustaviti Utah, teksaški obraèun u San Antoniju

Novi je petak, što znaèi da na rasporedu imamo velik broj NBA utakmica. Veèeras ih je 11 na rasporedu od kojih nekoliko moramo posebno izdvojiti. Jedan sat i trideset minuta nakon ponoæi zapoèinje susret izmeðu San Antonija i Dallas što bi trebala biti najbolja utakmica dana. Treba upozoriti i na dvoboj hahuktalog Utah Jazza koji doèekuje Denver Nuggetse kod kojih još uvijek èekamo da vidimo koliko se isplatila razmjena u kojoj su za Nenea doveli JaValea McGeeja. Uzbudljivo bi trebalo biti i na Istoku, gdje Philadelphia doèekuje Boston.

Toronto Raptors – New York Knicks   00.00

Susret ekipa Atlantske divizije. Toronto, koji ima tri poraza u nizu, doèekuje New York koji igra sjajno u posljednje vrijeme (5 pobjeda u nizu). Ovo im je èetvrti i posljednji ovosezonski susret. Jednu pobjedu imaju Raptorsi, a dvije Knicksi. Toronto je posljednju utakmicu igrao protiv Chicago Bullsa te doživio poraz (82:94). Istaknuo se DeMar DeRozan sa 23 poena, a dobar je bio i James Johnson sa 16 poena. Knicksi su posljednju utakmicu igrali u Philadelphiji te su pobjedili rezultatom 82:79. Najbolji je bio Amar’e Stoudemire sa 21 poenom i 9 skokova, a solidan je bio Jeremy Lin (18 poena). Što se ozljeda tièe Torontu je upitan Jerryd Bayless, dok gostujuæoj ekipi neæe nastupiti Jared Jeffries i Bill Walker.

Prednost dajemo gostujuæoj ekipi koja je u naletu te ih sada mogu samo najbolji zaustaviti.

Charlotte Bobcats – Milwaukee Bucks   00.00

Drugi susret izmeðu ove dvije ekipe. U prvom su Bobcatsi odnijeli pobjedu na samom startu sezone. Charlotte je posljednju utakmicu igrao protiv Philadelphije te upisao 37. poraz u 44 utakmice (80:105). Najviše poena je upisao Gerald Henderson (14), dok od ostalih igraèa se nije nitko posebno isticao. Cijela ekipa je loše realizirala šuteve, pa su ostali na 39%. Bucksi nakon dovoðenja Monte Ellisa u ekipu igraju vrlo dobro (sedam pobjeda u deset utakmica). U posljednjoj utakmici su na svom terenu upisali novi poraz od Bostona (91:100). Najviše poena je postigao Brandon Jenings (19), ali je i Ersan Ilyasova bio dobar upisavši 12 poena i 14 skokova. Bobcatsima neæe nastupiti Eduardo Najera, a upitan je Corey Magette, dok Bucksima neæe igrati Kwame Brown.

Veliku prednost dajemo gostujuæoj ekipi koja igra vrlo dobro u zadnje vrijeme.

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers   00.00

Druga utakmica izmeðu treæe (30-18) i desete (17-27) ekipe Istoka. U susretu koji su veæ igrali ove sezone je pobijedio Orlando. Što se tièe ozljeda Orlandu je upitan Von Wafer, dok kod gostiju neæe nastupiti Anderson Varejao, a Daniel Gibson je upitan. Magic je imao dan odmora nakon sjajne pobjede protiv Sunsa. Veèeras ugošæuju Cavalierse koji igraju dosta loše u posljednje vrijeme i vjeruju kako æe upisati pobjedu. Dwight Howard i Ryan Anderson bi trebali iskoristiti prednost pod košem i donijeti svojoj momèadi novu pobjedu. Cleveland je odigrao solidno u zadnje dvije utakmice a da je bilo malo više sreæe sada su mogli biti na dvije uzastopne pobjede. Kyrie Irving iz utakmice u utakmicu pokazuje sve veæu zrelost i odgovornost te je predvodio svoju ekipu protiv Hawksa sa 29 poena i po 9 skokova te asistencija. Veèeras æe biti najveæa opasnost pod koš gostiju a svojom brzinom bi trebao iskoristiti malo sporije noge Nelsona.

Orlando je veliki favorit i radi velike prednosti pod košem dajemo im puno veæe šanse.

Indiana Pacers – Phoenix Suns  00.00

Indiana (27-18) ima dvije pobjede u nizu. zadnja tj. juèerašnja je došla na gostujuæem parketu protiv Washingtona 85:83 nakon velikog zaostatka od 22 poena razlike. U ne baš sjajnoj šuterskoj veèeri gdje su pucali 42% prednjaèio je centar Roy Hibbert sa 19 poena i 9 skokova. Imali su dosta slabu pomoæ igraè sa klupe koji su sveukupno ubacili 18 poena. Lošu predstavu je imao inaèe solidno George Hill koji je promašio svih 5 šuteva za 18 minuta igre. Pacersi su ove sezone 10-3 protiv ekipa sa Zapada pa im taj podatak svakako ide u korist. Sunsi (23-24) se baš dobro ne provode na Istoku. U dosadašnja dva gostovanja, oba na Floridi, izašli su na kraju poraženi i time kompromitirali borbu za 8. mjesto. Pred njima je dosta težak raspored pa im je ovo kljuèno razdoblje za nastavak sezone. Grant Hill æe imati zadatak zaustaviti najboljeg strijelca Pacersa Danny Grangera dok æe Poljak Gortat voditi veliku bitku pod košem sa visokim igraèima Indiane.

Trebao bi ovo biti izjednaèen dvoboj u kojemu ipak sitnu prednost dajemo domaæoj ekipi.

Atlanta Hawks – New Jersey Nets  00.30

U sva tri dosadašnja okršaja ove dvije ekipe slavila je Atlanta i nema razloga da tako ne bude i veèeras. U zadnje èetiri utakmice imaju tri pobjede i jedan poraz od Bostona gdje je bilo gusto tokom cijele utakmice tako da su u solidnoj formi i pokušat æe što više iskoristiti domaæi parket jer u gostima baš i ne briljiraju. Imali su samo dan odmora nakon sjajne utakmice protiv Clevelanda i pobjede izborene tek nakon produžetka. Predvoðeni Smithom i Johnsonom su na kraju slavili te polako pritiskaju Indianu na 5. poziciji Istoka. Willie Green se vratio u sastav nakon ozljede no bit æe bez Parga i najvjerojatnije Radmanoviæa te Williamsa. Gosti su pak u oèajnoj formi i na omjeru 15-33. Imaju èetiri uzastopna poraza no to ne bi niti bilo toliko strašno da zadnja tri nisu došla od strane Hornetsa, Cavaliersa i Wizardsa u njihovom Prudential Centru. Sve više ima frustracija u ekipi New Jerseya a jedan od najnezadovoljnijih je i glavni igraè Deron Williams. Dodatni problem su ozljede pa je tako uz siguran izostanak Lopeza, Bogansa i Jamesa upitan nastup Farmara. Nakon ovog izleta u Atlantu im slijede nove tri domaæe utakmice pa imaju prilika za popravak.

Atlanta je veliki favorit zbog solidne forme ali i radi toga što su èak tri puta ove sezone svladali veèerašnje protivnike. Jedinica nam se èini kao zicer veèeri.

Detroit Pistons – Miami Heat  00.30

Ove dvije ekipe su nam krajem sijeènja pružile jedan jako zanimljiv dvoboj u Detroitu. Veèeras je domaæin isti ali situacija je i dalje ne promijenjena. Miami dolazi kao veliki favorit dok æe Pistonsi vrebati svaku priliku. Detroit (16-30) se vraæa u svoju dvoranu nakon naporne turneje po Zapadu gdje su odigrali pet utakmica i u njih èetiri izgubili. Sigurno je atmosfera tmurna no ne bi trebala biti jer u niti jednom susretu nisu bili nadigrani te su dosta nesretno izgubili ovaj zadnji kod Denvera. Tamo je briljirao Ben Gordon koji je na trenutak pokazao o kakvom se ubojitom strijelcu radi i podsjetio na nekad za njega uspješnije dane. Zabio je 45 poena (9-9 šut za tri) i podijelio 8 asistencija. Pošto je nastup Stuckeya upitan i za veèeras postoji moguænost da Gordon ostane u prvoj petorci pa æe biti zanimljivo vidjeti što može napraviti protiv Heata. Gosti iz Miamia (34-11) su imali dva dana odmora nakon teško izborene pobjede nad Phoenixom. Slijede im tri gostovanja u nizu a pošto od svojih 11 poraza èak 9 imaju na putovanjima moglo bi biti i ponekog iznenaðenja u naredna èetiri dana. Osim Mike Millera koji je veæ duže out trebali bi svi ostali nastupiti iako sitnih problema sa ozljedama imaju James i Anthony.

Dvojka je sigurna oklada iako treba biti oprezan jer Detroit više nije ekipa za nabijanje i mogu pružiti otpor bilo kome.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics  01.00

Nakon dana odmora i poraza kod kuæe od New Yorka Sixersi doèekuju Celticse u ne baš sjajnom ozraèju. Sa èak èetiri poraza u zadnjh pet susreta su ugrozili svoju dosad sigurnu poziciju na 4. mjestu i moguæim porazom mogu pasti na èak 7. mjesto. Ove sezone su odigrali samo jedan susret protiv Kelta i lagano ga dobili 103:71. Gosti na taj neugodan poraz sigurno nisu zaboravili i imat æe dodatnog motiva uz veæ spomenuti okršaj za 4. mjesto Istoka. Boston (25-21) je juèer odigrao sjajnu utakmicu kod Milwaukeea i pobijedio ih te im prekinuo niz sa 100:91. Imali su èak 30 asistencija što dovoljno govori o njihovoj timskoj igri. Odlièan je bio Paul Pierce (10-15) sa 25 poena i 9 skokova. Kevin Garnett je ubilježio double-double uèinak od 16 poena i 10 skokova a tome je dodao i 5 asistencija. Trener Doc Rivers je dobio vijest kako æe do kraja sezone ostati i bez O’Neala pa tako se on pridružuje Wilcoxu i Greenu na toj listi. Paul Pierce æe veèeras imati puno teži zadatak jer æe na veæ poznati okršaj protiv Andrea Iguodale a posebno æe na iskušenju biti klupa Celticsa jer su Sixersi jedni od boljih u ligi u tom segmentu.

Iako su Celticsi u boljoj formi malenu prednost dajemo domaæinu radi toga što su malo odmorniji a veæ jednom su pokazali ove sezone da se mogu bez problema suprotstaviti Celticsima.

Oklahoma Thunder City  – Minnesota Timberwolves  01.00

Oklahoma City Thunder (35-12) je u srijedu naveèer doèekala i bez velike drame svladala Los Angeles Clipperse rezultatom 114:91. Gosti nisu mogli pratiti visok tempo Oklahome i veæ su do poluvremena zaostajali 16 koševa (66:50). Kevin Durant predvodio je Oklahomu  sa 32 koša i 9 skokova, dok je Russell Westbrook zabio 19. Iako je ugovor potpisao tek dva sata pred poèetak susreta,  Derek Fisher je odigrao skoro 20 minuta i za to vrijeme zabio 5 koševa.  Svoj šesti poraz u posljednjih osam utakmica Minnesota Timberwolvesi (23-25) su upisali na gostovanju kod San Antonio Spursa rezultatom 100:116. Pobjednik je odluèen prije poèetka zadnje èetvrtine, u koju se ušlo sa +20 za San Antonio. Najbolji u porazu je bio J.J. Barea sa 18 koševa i 11 asistencija, a Kevin Love je upisao 17 koševa i 12 skokova. Za današnju utakmicu æe vjerovatni biti lišeni pomoæi Nikole Pekoviæa i Michaela Beasleya.

Oèekujemo laganu pobjedu domaæina i punjenje samopouzdanja uoèi gostovanja Miami Heata u nedjelju. Možemo oèekivati jednu dinamiènu utakmicu sa dosta koševa, a vrijedi probati i over na Westbrooka s obzirom da gostima nedostaje Ricky Rubio.

San Antonio Spurs  – Dallas Mavericks  01.30

San Antonio Spursi (30-14) su zadnju utakmicu kod kuæe s lakoæom svladali Minnesota Timberwolvese 116-100. Posebno su bili efikasni u treæoj èetvrtini u kojoj su ubacili 35 poena te osigurali +20 prije poèetka posljednje dionice koju su veæinom odigrali igraèi s klupe. Tim Duncan predvodio je San Antonio  sa 21 košem i 15 skokova. Veæinu su susreta odigrali bez Tony Parkera, koji se 8 minuta prije odmora ozlijedio i današnji nastup mu je upitan, kao i nastup Matta Bonnera. Dallas Mavericksi (27-21) su prošlu utakmicu na svom terenu poraženi od Los Angeles Lakersa 93:109. Najbolji u porazu je bio Dirk Nowitzki s 26 koševa i 10 skokova, dok je Jason Terry pridodao svoja 23 koša. Vrijedi napomenuti da je veliki hendikep za njih bilo neigranje Shawn Mariona, Brendana Haywooda i Delonte Westa, od kojih danas možda nastupi Marion.

Prednost dajemo domaæim Spursima koji su na svom terenu (18-4) vrlo moæni.

Utah Jazz  – Denver Nuggets  02.00

Utah Jazz (25-22) je juèer u gostima svladao Sacramento Kingse sa 102:101 i to im je peta pobjeda u nizu. Koš odluke je postigao Al Jefferson 0.9 sekundi prije kraja, nakon što je Devin Harris promašio svoj šut.  Mogla je utakmica završiti mnogo lakše za Utah, s obzirom da su u treæoj èetvrtini imali prednost od 14 koševa.  Junak utakmice Al Jefferson je predvodio goste sa svojih 26 koševa. Danas im u goste dolaze Denver Nuggetsi (26-21) koji su zadnju utakmicu kod kuæe pobijedili Detroit Pistonse 116:115. Bila je to jedna èudna utakmica u kojoj je Denver vodio 25 razlike, da bi na kraju morao stizati Detroit i košem McGeeja pet sekundi prije kraja pobijediti. Nikako nisu imali odgovor na Bena Gordona koji im je utrpao 45 koševa.  Ty Lawson sa 25 i Arron Afflalo sa 23 koša su bili najefikasniji kod domaæina, a u dobrom se svijetlu prikazao novopridošli JaVale McGee, koji je upisao 15 koševa i 7 skokova.

Oèekujemo pobjedu Utah Jazza koji na svom terenu izgleda vrlo dobro i ove sezone veæ ima lijepu zbirku pobjeda (Miami, Oklahoma..).

Los Angeles Lakers  – Portland Trail Blazers  03.30

Los Angeles Lakersi (29-18) su zadnju utakmicu gostovali kod aktualnih prvaka, te ih pobijedili i treæi puta ove sezone sa 109:93. Domaæini su se još donekle držali u prvoj èetvrtini, no kako je utakmica išla kraju, tako su Lakersi bili sve uvjerljiviji.  Tijekom drugog dijela su imali i 19 koševa prednosti, a najzaslužniji za to su, Kobe Bryant sa svojih 30 koševa i Pau Gasol sa svojih 27. Danas im u goste dolaze Portland Trail blazersi koji su sinoæ kod kuæe svladali Memphis Grizzliese sa 97:93. Bila je to jedna vrlo izjednaèena utakmica, u kojoj nijedna momèad nije imala veæu prednost od sedam koševa. Pobjednik se odluèio u zadnje dvije minute, gdje su domaæini bili mirni sa crte slobodnih bacanja, a Memphis nikako nije mogao zabiti koš.  Sa 24 koša je najbolji bio Nicolas Batum, dok je Wesley Matthews zabio 18 koševa, od toga èetiri trice.

Los Angeles Lakersi su veliki favoriti i teško da æe ih Portland uspjeti iznenaditi, te im zadati drugi domaæi poraz zaredom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE