Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver: Potpisati Afflala i èekati sljedeæu sezonu

Denver Nuggetsi prošle su sezone bili jedno od iznenaðenja lige, iako su ostali bez Carmela Anthonyja igrali su lijepu košarku te izborili doigravanje gdje su ispali od Oklahome koja je ipak nešto jaèa ekipa od njih. Ove sezone ostali su bez svojih ”Kineza”, tako da imaju mnogo prostora za dovoðenje pojaèanja, no vjerojatno æe prièekati sljedeæu godinu kada æe ponuda igraèa ipak biti nešto bogatija.

Zaštiæeni igraèi:
Arron Afflalo, Wilson Chandler, Gary Forbes

Wilson Chandler æe cijelu sezonu provesti u Kini, dok je Gary Forbes u ligi proveo samo jednu godinu i nije ništa posebno pokazao te je pitanje žele li ga Nuggetsi zadržati. Situacija oko Afflaloa je drugaèija, mnogo ekipa rado bi ga voljelo vidjeti u svojim redovima i zasigurno æe imati brojne i bogate ponude, no Denver æe odluèiti u kojoj ekipi æe on nastaviti karijeru. Buduæi da su Nuggetsi izgubili nekoliko igraèa zbog odlazaka u Kinu, vrlo vjerojatno neæe htjeti da ih napusti i Afflalo kojeg mogu zadržati ukoliko izjednaèe bilo koju ponudu ostalih ekipa za njega.

Nezaštiæeni igraèi:
Melvin Ely, Kenyon Martin, Nene Hilario, J.R. Smith

Smith i Martin takoðer æe cijelu sezonu provesti u Kini, Ely se oprostio od Nuggetsa dok æe bitka za Nenea biti neizvjesna. Brojne æe ga ekipe pokušati dovesti, svaka momèad s prostorom pod salary capom vjerojatno æe mu ponuditi ugovor te æe Nene moæi birati gdje nastaviti karijeru.  Kao najveæi kandidati za njegovo dovoðenje spominju se Warriorsi, Netsi i Rocketsi, ali ne treba otpisati ni Nuggetse koji prostora pod salary capom imaju napretek i mogu mu ponuditi maksimalan ugovor.

Igraèi pod ugovorom:
Andre Miller, Al Harrington, Chris Andersen, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov, Kosta Koufos, Ty Lawson, Gary Forbes

Ovih 8 igraèa vrijede 29 milijuna dolara što znaèi da Nuggetsi imaju ogroman manevarski prostor za dovoðenje pojaèanja. Jedan dio zasigurno æe potrošiti na produženje Afflaloa, kao i na moguæe ponovno potpisivanje Nenea. S njima ekipa izgleda solidno, ali nemaju jednu veliku zvijezdu koja bi im dala kvalitetu više i uèinila ih konkurentima za tron lige. Najskuplji igraè je Andre Miller, njegov ugovor istièe nakon ove sezone tako da æe Nuggetsi vjerojatno saèekati sljedeæu sezonu za neko veæe trošenje novca kada æe ponuda slobodnih igraèa biti daleko izdašnija.

Draftirali su 22. izborom krilnog centra Kennetha Farieda koji æe u odsustvu Martina dobiti svoju priliku na parketu i pokazati može li Denver raèunati na njega u buduænosti ili ne. Od Dallasa su dobili Jordana Hamiltona, 26. izbor drafta, no na njegovoj poziciji krila Denver veæ ima igraèa na kojem æe temeljiti svoju buduænost, Danila Gallinarija. Možemo još spomenuti i Chukwudieberea Maduabuma, 56. izbor drafta kojeg su dobili od Lakersa. Visoki Nigerijac vjerojatno neæe ni dobiti priliku igranja za Denver.

Kandidat za otpis ugovora:
Al Harrington

Harrington ima ogroman ugovor, u sljedeæe 4 godine trebao bi zaraditi 28 milijuna dolara te ako uzmemo da je zakoraèio u 31. godinu života možemo pretpostaviti kako æe njegove izvedbe na parketu sve više opadati. Zbog toga æe ga vjerojatno èelnici Nuggetsa amnestirati, no ne ove nego sljedeæe godine kada æe se baciti u lov za novim zaštitnim licem franšize.

Latest Posts

NE PROPUSTITE