Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver preokretom do 14. uzastopne pobjede

Košarkaši Denvera upisali su novu, četrnaestu uzastopnu pobjedu, slavivši u svom Pepsi Centeru sa 101:100 protiv Philadelphia 76ersa.

Novu pobjedu Nuggetsima, 16. uzastopnu na domaćem parketu, donio je Corey Brewer trima pogođenim slobodnim bacanjima 2,1 sekundu prije kraja.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Corey Brewer (29)
  • Asistencije: Jrue Holiday (15)
  • Skokovi: J.J. Hickson (21)
  • Ukradene lopte: Corey Brewer (5)
  • Blokade: Spencer Hawes (4)

Imali su Nuggetsi 14 sekundi prije kraja susreta zaostatak od 5 koševa, ali je Brewer pogodio tricu 9,2 sekunde prije kraja, da bi potom s druge strane Evan Turner promašio oba slobodna bacanja. Nuggetsi su nakon minute odmora organizirali akciju za Brewera kojeg je pri pokušaju za tri poena faulirao Damien Wilkins. Svoju priliku Brewer nije propustio, a u posljednjem je napadu Anthony Randolph blokirao očajan pokušaj Wilkinsa sa sirenom.

Brewer je ukupno ubacio 29 koševa, što mu je rekord karijere. Andre Miller je zabio 21 koš za pobjedničku momčad, najviše ove sezone, dok je Andre Iguodala postigao 13 koševa u susretu u kojem su Nuggetsima nedostajali ozlijeđeni Ty Lawson (desna peta) i Wilson Chandler (lijevo rame). Philadelphiji je ovo bio 15. uzastopni gostujući poraz, a najbolji u njihovim redovima bili su Wilkins s 24 koša i Jrue Holiday s 18 koševa i 15 asistencija.

Tek desetu ovosezonsku gostujuću pobjedu Portland Trail Blazersi su ostvarili protiv Chicago Bullsa u United Centeru sa 99:89. Trail Blazersi su iz igre gađali sa 58% uspješnosti, a predvodili su ih LaMarcus Aldridge s 28 koševa i 8 skokova, te Damian Lillard s 24 koša i 7 asistencija. Zanimljivo, bila im je ovo četvrta uzastopna pobjeda nad Bullsima kod kojih je najefikasniji s 18 koševa bio Joakim Noah, dok je Carlos Boozer upisao 16 koševa i 11 skokova.

U posljednjoj utakmici večeri Sacramento je u svojoj Sleep Train Arena savladao Minnesotu 101:98. Kingsi su u posljednjoj četvrtini imali i 10 koševa prednosti, ali su se Timberwolvesi vratili, no Dante Cunningham je sa zvukom sirene promašio tricu za produžetak. Isaiah Thomas vodio je Kingse s 24 koša i 6 asistencija, Tyreke Evans je ubacio 21 koš, uz 5 skokova i 5 asistencija, a DeMarcus Cousins 15 koševa uz 14 skokova. Kod Minnesote se istaknuo Nikola Peković s 18 koševa i 12 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE