Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver se zadržao; Boston nakon sedme utakmice izborio prolazak

Uz nešto skromniji nastup našeg Ivice Zupca skromnije su odigrali i LA Clippersi. Denver je novom pobjedom opstao na kratko u doigravanju a najzaslužniji za to bili su Jamal Murray s 26 i Nikola Jokić s 22 poena. Ključnu ulogu imao je Paul Millsap s 14 poena u trećoj dionici.

Drugoj strani nije pomoglo ni 36 poena Leonarda ni 26 poena Paula Georgea.

Naš Zubac je na terenu proveo čak 32 minute, ali nije bio precizan. Naime, pogodio je samo dva puta iz osam pokušaja, a bacanja je gađao 1/2, za ukupno 5 postignutih poena, uz 9 skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

U drugoj utakmici je Boston izborio finale Istoka Velika borba viđena je u sedmom, odlučujućem susretu polufinala Istočne konferencije. U izjednačenom susretu najviše su se u redovima ‘Kelta’ istakli Jayson Tatum s 29 poena i Brown s 21 poenom. Fred VanVleet je predvodio Toronto s 20 poena, a propustio je šansu za izjednačenjem u samoj završnici.

Nešto manje od minute prije kraja Norman Powell je imao priliku izjednačiti na 89-89, ali ga je zaustavio Marcus Smart blokadom i tako usmjerio utakmicu u korist Celticsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE