Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver traži spas, Clippersi i Grizzliesi žele do treće pobjede

Prvi krug doigravanja polako se bliži kraju. Tako će se večeras odigrati dvije NBA utakmice, a u prvoj, između Denvera i Golden Statea možda ćemo dobiti novog putnika u drugi krug. To bi mogli biti Warriorsi kojima treba još samo jedna pobjeda za prolaz dalje. U drugom susretu serija je izjednačena, po treću pobjedu idu Clippersi i Grizzliesi u međusobnom ogledu.

Denver Nuggets  – Golden State Warriors (1-3) 02.00

Nakon dva poraza u Oaklandu, Nuggetsi se vraćaju na svoj parket gdje su u regularnoj sezoni ostvarili omjer 38-3 i nemaju pravo na krivi korak jer će u protivnom završiti njihov put u ovogodišnjem doigravanju. U utakmici prije dva dana, Warriorsi su na krilima Stephena Curryja ostvarili pobjedu 115:101, te su u zadnje četiri minute na parket poslali rezerve. Ekipa Golden State imala je više raspoloženih igrača, čak šestorica su ubacila dvoznamenkasti broj poena, a najbolji je bio Curry s 31 poenom (22 poena u trećoj četvrtini), 7 asistencija i 4 ukradene lopte. Odlično su odigrali Jarrett Jack s 21 poenom uz šut 8/9, 5 skokova i 9 asistencija, te Carl Landry sa 17 poena. Kod Nuggetsa su se iskazali Andre Iguodala s 19 poena i 8 skokova, ali i 7 izgubljenih lopti, te Ty Lawson s 26 poena i 6 asistencija. Najvažniji period utakmice bio je kraj treće četvrtine u kojoj je već spomenuti Curry, sam samcat napravio niz 12:0 i odveo svoju ekipu do nedostižne prednosti od 19 poena. Ekipi Nuggetsa ovo je 10 uzastopni nastup u doigravanju, ali su samo jednom prošli prvi krug i tada su otišli od finala konferencije. Trener George Karl morat će pronaći dobitnu formulu, a vjerojatno će se odlučiti da u obrambenom dijelu Iguodala kontinuirano bude na Curryju.

Malu prednost ćemo dati Nuggetsima, ali očekujemo fenomenalnu utakmicu koja će prštati s odličnim potezima i velikim brojem poena. Možemo ovu seriju prozvati, serijom za navijače.

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies (2-2) 04.30

Još jedna utakmica u kojoj se domaćin – Clippersi vraćaju nakon dva glatka poraza iz FedExForuma. U posljednjoj utakmici Grizzliesi su pobijedili zahvaljujući seriji 14:2 u četvrtoj četvrtini, te je završni rezultat bio 104:83. Najbolji igrači Grizzliesa bili su visoki dvojac Marc Gasol s 24 poena, 13 skokova, 4 asistencije i 3 blokade, te Zach Randolph s 24 poena i 9 skokova. Odlično je po prvi put u seriji odigrao Tayshaun Prince s 15 poena i 6 skokova, te standardno raspoloženi Mike Conley s double-double učinkom od 15 poena i 13 asistencija. U redovima Clippersa solidno su odigrala dva njihova superstara, Blake Griffin ubilježio je 19 poena i 10 skokova, te Chris Paul s 19 poena i 6 asistencija. Ostatak ekipe bio je u najmanju ruku jako loš, te su ukupno šutirali 18/52 ili 34,6%, a još gore izgleda šut za tri poena kojeg su realizirali s 19% uspješnosti ili 4/21. S druge strane, Grizzliesi su pogodili 4 trice ali iz 12 pokušaja, te im je ukupan šut bio 50,6%. Najveću prednost ostvarili su u skoku, imali su 45 skokova naspram 28 Clippersa.

Očekuje nas još jedna poslastica večeras, a prednost ćemo dati Clippersima zbog domaćeg terena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE