Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Denver zaustavio Memphis, Clippersi svladali Spurse

Košarkaši Denvera stali su na kraj pobjedničkoj seriji Memphisa u NBA ligi. Nakon osam uzastopnih slavlja Grizzliesi su u ponedjeljak izgubili s 97:92.

Drugi im je to poraz ove sezone i prvi u njihovom FedEx Forumu, ali samo dvije minute prije kraja, nije se činilo da će do njega doći. Memphis je, naime, vodio s 92:88, ali poslije toga više nije uspio pogoditi ništa, a ujedno je nanizao nekoliko pogrešaka što Nuggetsi nisu propustili iskoristiti. U završnoj seriji 9-0 Danilo Gallinari je ubacio šest koševa, a utakmicu je zaključio s 26 poena. JaVale McGee je dodao 15 koševa, a Kenneth Faried 13 koševa i isto toliko skokova. Rudy Gay je bio najefikasniji kod domaćih (22 poena).

Prvo mjesto na Zapadu Grizzliesi sada dijele s Los Angeles Clippersima (omjer 8-2) koji su u ponedjeljak svladali San Antonio u njegovom AT&T Centeru s 92:87. Šesta je to pobjeda kalifornijske momčadi zaredom i druga ove sezone protiv Spursa.

Clippersi su vodili veći dio drugog poluvremena, ali su minutu i pol prije kraja dopustili Manuu Ginobiliju da smanji na 89:87. Međutim, 24 sekunde do isteka vremena Chris Paul je pogodio za dva poena, Gary Neal je nakon toga promašio tricu i priči je bio kraj. Paul je ukupno ubilježio 19 poena i osam asistencija, a odličnu je utakmicu odigrao i Blake Griffin koji je dodao 16 poena i 12 skokova. Tim Duncan je s 20 koševa i 14 skokova predvodio Spurse koji su sada na omjeru 8-3.

Golden State je nakon produžetka slavio u Dallasu protiv Mavericksa sa 105:101, a briljirao je Stephen Curry koji je 20 od ukupno 31 koša postigao u zadnjoj četvrtini i produžetku. Samo u dodatnom vremenu je ubacio šest koševa i triput asistirao. O.J. Mayo je postigao svih 11 koševa Mavericksa u produžetku, ali domaćima to na koncu nije pomoglo.

Washington je i dalje jedina momčad bez pobjede u ligi. U ponedjeljak je u svojoj dvorani izgubio od Indiane s 96:89 i s omjerom 0-9 ubilježio najgori ulazak u sezonu u klupskoj povijesti. David West je s 30 poena bio prvo ime kod Pacersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE