Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Depresivni Hamilton: Pokušavam ostati motiviran

Ovogodišnja sezona nije nimalo laka za Richarda Hamiltona, koji gleda kako nekad ponosna NBA franšiza polagano klizi prema dolje, i pokušava ponovno pronaæi uspjehe u kojima je do nedavno uživala.

Hamilton koji ima 32 godine, igra svoju najlošiju sezonu u karijeri, u kojoj igra sve manje, postiže sve manje poena i koji se vjerojatno pita da li æe tako završiti ta uspješna karijera.

“Teško je. Kada ste imali toliko uspjeha i kada nikad niste bili u situaciji da gubite previše utakmica, to je teška situacija u kojoj se nalazim.” Hamilton je to izjavio pred utakmicu u Orlandu koju su Pistonsi izgubili te je dodao: “Pokušavam ostati motiviran i fokusiran na igru.”

Hamilton je bio prvi strijelac Pistonsa u proteklih 8 sezona, ali to nije sluèaj ove sezone u kojoj ima najgori postotak šuta u karijeri (40,2%) i u kojoj prosjeèno postiže 13,1 poen, i to je njegov najmanji broj poena u prosjeku još od njegove rookie sezone iz Washingtona.

Pistonsi su u tranziciji i pokušavaju sastaviti respektabilan tim kombinirajuæi iskusne igraèe koji su osvojili prsten (Hamilton, Prince, B. Wallace), zajedno sa mlaðim igraèima (Stuckey, Daye, Gordon) .

Meðutim, plan trenutno ne funkcionira jer su nakon poraza u Orlandu Pistonsi na omjeru od 6 pobjeda i 12 poraza. U protekle 3 sezone momèad Detroita, koja je bila u NBA finalu u sezonama 2003/04 i 2004/05,  je sa 59 pobjede pala na samo 27 pobjeda u protekloj sezoni, a ako se trend loših igara iz ove sezone nastavi mogli bi imati problema da ostvare i 25 pobjeda u sezoni.

“Ne znam  hoæemo li uspjeti preokrenuti situaciju. Moramo se naviknuti jedni na druge i na trenera i njegov stil igre, on se mora naviknuti na nas, i kako mi volimo igrati. Ovo je razlièita situacija od one iz prijašnjih sezona”
, izjavio je Hamilton nimalo sretan trenutnom situacijom.

Hamilton je imao i dobrih igara ove sezone, ali ih je bilo premalo i u prevelikom razmaku. U 115-100 pobjedi protiv Washingtona prije dva tjedna odigrao je najbolju utakmicu sezone te je postigao 27 poena (ukljuèujuæi 12 poena u nizu u produžetku), te je bio najbolji igraè svoje momèadi.

“Mislim da je ovo prva utakmica ove sezone u kojoj sam igrao svoju igru, a to je da se kreæem bez lopte i slièno”, izjavio je nakon pobjede u dvorani Pistonsa.

Nakon prošlogodišnje sezone u kojoj se muèio sa igrom i ozljedama, on se povezivao sa moguènošæu razmjene u nekoliko klubova, od Bullsa, preko Jazza i Thundera, pa sve do Cavaliersa, odnosno sa klubovima kojima je trebao taj profil igraèa.

Ali èini se da klub ipak neæe tako skoro razmijeniti Hamiltona, bar prema izjavama Joea Dumarsa, glavnog menadžera Pistonsa.

“Mi nemamo ništa na stolu vezano uz Ripa Hamiltona”, izjavio je Dumars. “Ništa.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE