Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Bullsa i Pacersa, Clippersi dočekuju Netse

Kao i prošlu noć, i večeras nas očekuje 11 NBA utakmica, s time da večeras imamo puno više zanimljivih dvoboja. Dvije od tri najbolje obrambene ekipe (Indiana i Chicago) će međusobno omjeriti snage, a ako više volite napadačku igru s puno koševa, onda ćete pratiti dvoboje Rocketsa protiv Nuggetsa ili Clippersa protiv Netsa.

Charlotte Bobcats (5 – 4) – Miami Heat (6 – 3) 01.00

Susret dviju ekipa koje su u sinoćnjim utakmicama ostvarile pobjedu, a momčad Miamija će večeras biti oslabljena za Raya Allena zbog bolesti, dok će Dwayne Wade najvjerojatnije dobiti poštedu. Situacija kod Bobcatsa isto nije bajna jer se Al Jefferson još nije u potpunosti oporavio od ozljede gležnja. Miami Heat je na svom terenu pobijedio 110:104 ekipu Dallasa. Heat je dobio odličnu produkciju klupe s ukupno 32 poena, a Allen i Rashard Lewis su zabili po 11. Briljirao je LeBron James s 39 poena koje je zabio iz 18 upućenih šuteva i realizacijom 10/11 s linije slobodnih bacanja, a dodao je još 6 skokova i 4 asistencije. Veliku pomoć imao je od Wadeovih 17 poena, 5 skokova, 8 asistencija i 8 ukradenih lopti što mu je rekord karijere, a vjerojatno nema igrača Mavericksa kojemu nije uzeo bar jednu. Bobcatsi su u susret gdje je dominirala obrana uspjeli primiti manje poena i pobijediti 86:80 Cavalierse u Clevelandu. Najefikasniji pojedinac Bobcatsa bio je Michael Kidd – Gilchrist sa 16 poena i 8 skokova, a odlično su reagirali igrači s klupe gdje su se najviše istaknuli Ramon Sessions s 12 poena, 7 asistencija i 3 ukradene lopte, te Jeff Taylor s 11 poena. Bez obzira na lošu šutersku predstavu jako dobru all round predstavu prikazao je Kemba Walker s 12 poena, 5 skokova, 7 asistencija, 5 ukradenih lopti i 2 blokade.

Očekujemo da će Heat pobijediti jer Bobcatsi imaju velikih problema s napadačkom igrom i postizanjem poena, napadačka efikasnost im je među najgorima u ligi. Biti će zanimljivo promatrati kako će se Gilchrist nositi s Jamesom.

Orlando Magic (4 – 5) – Dallas Mavericks (5 – 4) 01.00

Dvoboj vrućih šutera i najboljih strijelaca ekipe između Monte Ellisa i Arrona Afflaloa. Ellis do sada bilježi 22,2 poena po utakmici, a Afflalo je nešto slabiji s 21,3 poena koji je u posljednjoj utakmici postavio rekord karijere od 36 poena i odveo je svoju momčad do vrijedne pobjede 94:91 protiv Bucksa u Amway Centru. Velikom broju poena nadodao je 8 skokova i 6 asistencija, a ne treba zanemariti činjenicu da je uputio svega 15 šuteva od kojih je njih 11 potrošio iza linije za tri poena odakle je bio izrazito efikasan s pogođenih osam lopti. Pripomogao mu je Nikola Vučević s double double učinkom od 17 poena i 11 skokova. Ellis nije uspio odvesti ekipu do pobjede u zadnjem susretu, ali oni su imali nešto teži zadatak jer su igrali protiv Heata na Floridi gdje su poraženi 110:104. Monta je šuterski odradio solidnu utakmicu i zabio je 20 poena iz 16 upućenih šuteva, ali je izostala njegova kreacija za druge i prečesto je gubio loptu, imao ih je 5, većinom je krivac bio Wade. Odličnu predstavu vidjeli smo od Dirka Nowitzkog koji je utakmicu završio s 28 poena za što mu je trebalo svega 12 šuteva i 10 slobodnih bacanja, a s klupe je opet dobro odigrao Vince Carter s 21 poenom.

Prednost ćemo dati gostima jer njihovi problemi s obranom ne bi trebali doći do izražaja zbog manjka kvalitetnih šutera u ekipi Magica.

Cleveland Cavaliers (3 – 7) – Washington Wizards (2 – 6) 01.00

Dvije momčadi koje se misle boriti za doigravanje na Istoku, ali trenutno im baš ne ide. Vjerojatno ćemo biti osakaćeni za nastupe nekih bitnih igrača u obje ekipe. Kod Cavaliersa su upitni Dion Waiters zbog bolesti i Andrew Bynum ima osobnih problema, a Wizardsi su bez Trevora Arize, Chrisa Singletona i Ottoa Portera, dok su upitni John Wall i Al Harrington. Obje ekipe su u identičnom negativnom nizu od tri uzastopna poraza. Cavaliersi su sinoć na iznenađenje mnogih poraženi 86:80 od Bobcatsa pred svojim navijačima. Nevjerojatno je za gledati koliko je njihov napad neefikasan i bezidejan što ide na dušu trenera Mikea Browna. Najbolji strijelac bio je Kyrie Irving s 18 poena i 10 asistencija, a dobro su odigrali Tristan Thompson i Earl Clark s po 15 poena. Wizardsi su bili na mini Zapadnoj turneji gdje nisu bili uspješni, a posljednju utakmicu su igrali u San Antoniju prije tri dana i glatko su poraženi 92:79. Možemo reći da se glavni igrači Spursa nisu pošteno ni oznojili jer su sve glavne zvijezde igrale manje od 25 minuta. Kod Wizardsa su se istaknuli Bradley Beal s 19 poena i Martell Webster s 21 poenom i 10 skokova.

Nadamo se da će Wall ipak biti spreman (problemi s okom) da možemo gledati dvoboju dva odlična mlada razigravača, a malu prednost ćemo dati domaćinima koji imaju puno manje problema s ozljedama, ali očekujemo vrlo neizvjestan susret.

New York Knicks (3 – 5) – Atlanta Hawks (5 – 4) 01.30

Knicksi nikako da uđu u seriju pobjeda. Prije tri dana su igrali međusobnu utakmicu u Atlanti gdje su Knicksi na krilima Andrea Bargnanija i njegovih 20 poena i 11 skokova došli od pobjede 95:91. Solidnu utakmicu su odigrali starter J.R. Smith s 12 poena, te s klupe Tim Hardway Jr. s 14 poena, dok je Carmelo Anthony bio šuterski neraspoložen i zabio je 25 poena uz šut 9/25. Melo je sve vratio u posljednjem susretu protiv Rocketsa u Madison Square Gardenu s 45 poena, 10 skokova i 4 asistencije što nije bilo dovoljno jer su bili poraženi 109:106. On je bio poprilično ljut na sudački kriterij jer su neki igrači Rocketsa previše vremena boravili na liniji slobodnih bacanja. Opet je dobru utakmicu odigrao Bargnani s 24 poena uz šut 9/12. Hawksi su nakon poraza od Knicksa u kojem je odličan bio Jeff Teague s 25 poena, 5 skokova i 8 asistencija, te Al Horford s 23 poena uspjeli isprati gorak okus u sinoćnjem susretu protiv 76ersa koje su dobili 113:103. Briljirali su Teague s 33 poena i 10 asistencija, te Horford s 20 poena i DeMarre Carroll s 21 poenom. Trener Hawksa je odlučio malo izmijeniti petorku i postavio je Gustava Ayona umjesto Paula Millsapa jer je želio dobiti bar malo bolju obranu, a večeras možemo očekivati da se Millsap vrati u startnu postavu jer Knicksi gotovo cijelu utakmicu igraju sa small ball petorkom gdje su Anthony i Bargnani na pozicijama 4 i 5. Navijače Atlante sigurno veseli povratak Loua Williamsa koji je sinoć odradio 16 solidnih minuta i postigao je 7 poena.

Mislimo da će ovo biti jako zabavna utakmica u kojoj će gledatelji uživati, a prednost ćemo dati domaćinima koji su u boljoj formi.

Houston Rockets (6-4) – Denver Nuggets (4-4)  02.00

Houston je uspio preboljeti poraz u produžetku na gostujućem parketu protiv Philadelphije, i svladali su New York Knickse također u gostima, rezultat je bio 109:106. I ovu utakmicu je obilježila neizvjesna završnica ali Rocketsi su ipak imali malo više sreće nego večer prije. Kod Houstona dominirao je James Harden za kojega obrana Knicksa nije uspjela pronaći rješenje i ubacio im je 36 poena uz 9 skokova, a sjajnu pomoć imao je od Chandlera Parsonsa koji je postigao 22 poena, dok je odličnu formu potvrdio i Jeremy Lin s 21 poenom. Nuggetsi su sinoć igrali domaću utakmicu protiv Minnesote i u utakmici bez obrana slavili su 117:113. Čak sedmorica igrača su bila dvoznamenkasti u rubrici poena, a prednjačili su Wilson Chandler s 19, Kenneth Faried s 16, a Ty Lawson dodao je 14 poena uz 10 dodavanja.

Svakako očekujemo utakmicu sa velikim brojem poena i na kraju pobjedu Houstona.

New Orleans Pelicans (3-6) – Philadelphia 76ers (5-5)  02.00

Teško da je netko mogao očekivati ovako loš početak sezone za Pelicanse. Trenutno u njihovoj momčadi funkcionira samo sjajni Anthony Davis, dok kolektivno u napadu izgledaju bezidejno i sporo, a u obrani nezainteresirano. Izgubili su posljednje tri utakmice i to od ne previše jakih momčadi: Lakersa, Jazza i Sunsa. Posebno je bolan bio posljednji poraz od Utah Jazza 111:105, a ne boli toliko rezultat već činjenica da je ovo bila tek prva pobjeda Jazzera u ovoj sezoni. U toj utakmici kod Pelikana istaknuo se naravno Anthony Davis s 29 poena i 15 skokova, konačno su dobre utakmice odigrali Tyreke Evans, Eric Gordon i Jrue Holiday koji su ubacili dvoznamenkasti broj poena ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Philadelphia nakon odličnog starta započinje sa osciliranjem u formi i nikako da povežu dvije uzastopne pobjede. Sinoć su poraženi u Atlanti od Hawksa 113:103 iako su kroz cijelu utakmicu držali neizvjesnost. Standardno dobar bio je Evan Turner  s 27 poena, a dobar je bio i Tony Wroten s 22 poena.

Pelicansi ne briljiraju ali back to back utakmica za 76erse i putovanje na Zapad stavljaju domaću momčad u laganu prednost.

Chicago Bulls (4-3) – Indiana Pacers (9-0) 02.00

Apsolutna poslastica večeri koju niti jedan zaljubljenik u NBA košarku ne bi smio zaobići i nogometnim žargonom kazano ovo je derbi. Obje momčadi su igrale sinoć svoje utakmice i obje su uvjerljivo slavile. Chicago je u Torontu, bez Derricka Rosea, razmontirao domaćine 96:80 iako su imali i veću prednost. Cijela startna petorka Bullsa igrala je odlično i svi su završili sa dvoznamenkastim učinkom po broju poena, a najraspoloženiji bili su Luol Deng s 19 poena i 9 skokova, i Joakim Noah s 18 poena i također 9 skokova. Bullsi su sada nanizali tri uzastopne pobjede i čini se da su nakon nešto slabijeg ulaza u sezonu na pravom putu da uđu u dobru formu. Pacersi nakon oborenog rekorda i najboljeg starta u povijesti franšize nastavljaju sa pobjedama. Devetu u nizu su sinoć upisali u Indianapolisu, a stradali su Bucksi 104:77. Titulu najboljeg strijelca kod Pacersa ponio je Roy Hibbert pospremivši 24 koša, uz 10 skokova i nevjerojatnih 8 blokada. Očekuje nas sigurno prava ratnička košarka, sa naglaskom na obrane, i vjerojatno utakmica na maleni broj poena. Ne zaboravimo da su ove dvije momčadi već igrale ove sezone, i Pacersi su slavili uvjerljivo na svom parketu 97:80, u utakmici u kojoj je dominirao Paul George s 21 poenom.

Bullsi igraju kod kuće i u dobroj su seriji ali ne možemo se oteti dojmu da Pacersi ipak bolje izgledaju u ovom trenutku i zato ih vidimo kao večerašnje pobjednike.

Minnesota Timberwolves (6-4) – Boston Celtics (4-6)  02.00

Kao što je već spomenuto Minnesota je sinoć izgubila na gostovanju kod Denvera, u utakmici tako karakterističnoj za njih ove sezone, na puno poena, bilo je 117:113. Uvjerljivo najbolji kod Vukova bili su Kevin Love s 28 poena i 10 skokova, te Kevin Martin koji je Nuggetsima ukrcao 27 koševa. Dobru pomoć imali su u igraču s klupe Joseu Barei koji je ubacio 21 poen za 24 minute provedene na parketu, a podbacio je Ricky Rubio koji je ostao bez ubačaja ali je podijelio 12 asistencija. Večerašnji suparnici Timberwolvesa, Boston Celticsi također su doživjeli poraz. Nisu uspjeli iskoristiti domaći teren i svladali su ih Portland Trail Blazersi 109:96 i to je Bostonu drugi uzastopni poraz, a prije toga su imali četiri uzastopne pobjede. U porazu od Portlanda dobar je bio centar Jared Sullinger s 26 poena i 8 skokova, dok je Jeff Green ubacio 14.

Prednost u ovom susretu je na strani domaćina i bilo bi iznenađenje da ne pobjede.

Milwaukee Bucks (2-6) – Oklahoma City Thunder (5-3) 02.30

Ovaj dvoboj ne bi trebao pružiti previše neizvjesnosti. Milwaukee Bucksi su u sezonu ušli bez velikih očekivanja, a s obzirom na brojne ozljede (Sanders, Delfino, Knight, Butler, Ilyasova) ne trebaju čuditi samo dvije pobjede u prvih osam utakmica sezone. Sinoć su Bucksi gostovali kod Pacersa i poraženi su rezultatom 104:77, a jedini koji je bio raspoložen kod Milwaukeeja bio je O.J. Mayo s 20 postignutih poena. U goste im dolazi Oklahoma koja je u svom posljednjem susretu, protiv Warriorsa, izgubila šutem u posljednjoj sekundi. U toj je utakmici Russell Westbrook ubacio 31 poen, dok je samozatajan bio Kevin Durant s 20 poena te bi večeras mogli vidjeti njegovu dobru utakmicu. Navijače Thundera veseli i ulazak u formu Sergea Ibake, koji je Warriorsima zabio 27 poena uz 13 uhvaćenih skokova.

Oklahoma je veliki favorit i očekujemo njihovu uvjerljivu pobjedu.

Golden State Warriors (6-3) – Utah Jazz (1-9) 04.30

Domaćini su veliki favoriti u ovoj utakmici te ne bi trebalo biti nikakve neizvjesnosti. Warriorsi su miljama ispred u pogledu kvalitete i očekujemo njihovo uvjerljivo slavlje protiv Ute. Igraju vrlo dobro u napadu (6. najbolji napad), a ni obrana nije loša (10. najbolja obrana), što su bitne karakteristike kada se procjenjuju njihove mogućnosti u ovoj sezoni. Njihov cilj je odlazak do kraja, a s obzirom na do sada prikazano, sve je moguće. Prije dva dana svladali su Oklahomu zahvaljujući pogotku Andrea Iguodale sa zvukom sirene, a zapravo su većinu utakmice bili u vodstvu i nisu uopće smjeli dopustiti Oklahomi da dođe na korak do pobjede. Ponovno je odličan bio Klay Thompson s 27 poena, te je pokazao da igra puno bolje u svojoj dvorani nego u gostima. Raspoložen je bio i Steph Curry s 22 poena i 9 asistencija, dok je Iguodala također imao 9 asistencija, uz 14 poena. Utah je sinoć poražena od Spursa rezultatom 91:82. Ponovno su postigli mali broj poena i ostali na posljednjem mjestu u ligi po broju postignutih koševa po utakmici. Najbolji pojedinac u njihovim redovima bio je Derrick Favors s 20 poena i 18 skokova, a standardno dobar bio je i Gordon Hayward s 15 poena i 9 skokova, a i standardno loši bili su igrači s klupe koji su ubacili ukupno 11 poena.

Ni ovdje ne bi trebalo biti previše uzbuđenja, Warriorsi su daleko kvalitetnija ekipa i trebali bi slaviti “i s 50 posto snage”.

Los Angeles Clippers (6-3) – Brooklyn Nets (3-5) 04.30

Ovo bi po imenima trebao biti najjači dvoboj dana, no ako ćemo se ravnati po igrama na parketu, onda je jasno da su Clippersi veliki favoriti. Domaća momčad ima sve četiri pobjede na svome terenu, a predvođeni kandidatom za MVP-ja Chrisom Paulom i sve boljim Blakeom Griffinom trenutno su najbolja napadačka momčad lige sa 110 poena postignutih prosječno po utakmici. Posljednju utakmicu odigrali su prije tri dana, kada su svladali Oklahomu sa 111:103, a među 6 dvocifrenih igrača možemo izdvojiti 22 poena, 12 skokova i 7 asistencija Griffina te 14 poena, 16 asistencija i 7 skokova Paula. Netsi su pak sinoć igrali i tek su nakon produžetka svladali Sunse 100:98 pobjedničkim polaganjem Joea Johnsona sa zvukom sirene. Kako imaju veći starijih igrača i ne odgovara im brzi ritam koji Clippersi gaje, teško da će večeras doći do pozitivnog rezultata. Sunsima je 27 poena utrpao Brook Lopez, dok je ozljedom Derona Williamsa više prostora dobio Shaun Livingston i to iskoristio s 18 poena. Williams će propustiti večerašnji dvoboj, a izgleda da bi ga mogao propustiti i Brook Lopez zbog ozljede gležnja.

Clippersi su veliki favoriti, a kada uzmemo u obzir i ozljede u redovima Netsa, očito je da bi Clippersi trebali doći do lake i uvjerljive pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE