Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Clippersa i Pacersa, Blazersi gostuju kod Lakersa

NBA nedjelja ponovno nudi nekoliko susreta u ranijem terminu. Prvo će na teren izaći Toronto i Denver, a nakon njih moći ćemo uživati u derbiju Clippersa i Pacersa. Tijekom večeri bit će još nekoliko zanimljivih dvoboja, poput utakmica Kingsa i Warriorsa, Thundera i Timberwolvesa te Lakersa i Blazersa.

Toronto Raptors (6-9) – Denver Nuggets (9-6) 19.00

Raptorsi večeras dočekuju momčad Denvera koja igra kao preporođena od povratka Wilsona Chandlera nakon ozljede. Podsjetimo, ekipa Bryana Shawa loše je započela novu sezonu, izgubivši prve tri utakmice ali nakon toga su se stabilizirali i u zadnje četiri utakmice ostvarili 95. Odlično su odigrali Ty Lawson sa 22 poena i osam asistencija i Nate Robinson ljetno pojačanje iz Chicaga sa 16 poena. Večeras će od Nuggetsa nedostajati JaVale Mcgee i Danilo Galinari. Domaćinska ekipa Toronto u novu sezonu je ušla sa novim generalnim menađerom Masai Ujiri, to je bitno spomenuti jer upravo je on proglašen za prošlogodišnjeg GMa godine a u toj je sezoni radio upravo za Nuggetse. Njegovi potezi su vidljivi i ove godine u Raptorsima gdje je već počeo slagati kockice ove momčadi. Momčad u kojoj zapažene uloge igraju DeMar DeRozan i Rudy Gay izgubila je zadnje dvije utakmice, posljednja je bila protiv Miamija gdje se spomenuti dvojac istaknuo 25 odnosno 21 poenom.

Toronto je izgubio četiri od pet utakmica kod kuće ove sezone i ne očekujemo popravak u ovoj utakmici.

Los Angeles Clippers (12-5) – Indiana Pacers (15-1) 21.30

Jedna od najboljih momčadi lige večeras gostuje u kod popularnog Lob Cityja. Moguće je da večeras ostanu uskraćeni takvog naziva jer Chris Paul je upitan zbog ozljede tetive, a i Indiana ima jednu od najboljih obrana lige koja dopušta samo 85,6 poena i 15,5 asista po utakmici. U pobjedi protiv Sacramento Kingsa Paul nije igrao i utakmica je otišla u produžetke u kojima se iskazao Jamal Crawford koji je u cijeloj utakmici obrani Kingsa utrpao 31 poen. Za večeras Doc Rivers vrlo vjerojatno neće moći računati na J.J. Redicka i Matta Barnesa. Ekipa trenera Franka Vogela izgleda sjajno ove sezone, pogotovo u obrani sa Royom Hibbertom i Paulom Georgeom na čelu. Njih dvojica rade odličan posao u reketu odnosno na perimetru te su jedan od glavnih razloga zašto je obrana Pacersa najbolja u ligi. Indiana zadnjih šest utakmica ne zna za poraz, posebno uvjerljiva je bila pobjeda protiv Wizardsa u petak gdje je Paul George zabio 23 poena, važan je bio i Lance Stephenson sa sedam poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Pobjeda Pacersa večeras je realna ali moguće je da ih Clippersi namuče ukoliko Paul bude igrao.

Detroit Pistons (6-10) – Philadelphia 76ers (6-11) 21.30

Nakon dva uzastopna poraza Detroit Pistonsi u vlastitoj dvorani traže pobjedu protiv Sixersa. Gosti iz Philadelphije također nisu u dobroj formi, upisali su samo jednu pobjedu u zadnjih 8 susreta. Detroit je, s mnogo promjena u igračkom kadru, očekivao bolji rezultat na početku sezone jer sad se nalaze na devetom mjestu na slabom Istoku sa 6 pobjeda i čak 10 poraza. Iako na papiru trojka SmithMonroeDrummond djeluje vrlo zanimljivo, izgleda da su skeptici bili u pravu što se tiče njihove suradnje. Smith se na terenu ne snalazi vrlo dobro kada cijelu utakmicu mora biti udaljen od koša te ispucava previše loših šuteva za tri poena. Detroit je posljednja momčad u prosjeku za tri poena, bilježeći mizernih 28,8 posto. U zadnje vrijeme dobre partije pruža Rodney Stuckey s klupe, Brandon Jennings bilježi dvoznamenkasti broj asistencija, ali Pistonsi ne pronalaze pravu kemiju na terenu. S druge strane, Sixersi su nakon iznenađujuće 3 pobjede u prve 3 utakmice nove sezone, upisali isto toliko pobjeda u idućih 14 utakmica. Ono što može zadovoljiti čelnike Sixersa su igre koje pruža Michael Carter-Williams koji se nameće kao sjajno rješenje na mjestu razigravača u godinama koje dolaze. Dobru sezonu ima i Evan Turner koji u prosjeku postiže 21 poen. U posljednjem susretu Philadelphia je upisala poraz od Pelicansa 105:121, a najbolji u njihovim redovima bili su Tony Wroten s 24 poena i Turner s 22.

Pistonsi su favoriti na domaćem terenu i trebali bi upisati pobjedu jer su kvalitetniji od današnjeg protivnika koji je ove sezone pobijedio na samo jednom gostovanju.

Sacramento Kings (4-10) – Golden State Warriors (9-8) 00.00

U dvoboju Pacifičke divizije naći će se Kings i Warriorsi. Domaćini iz Sacramenta nakon triju utakmica protiv momčadi iz Los Angelesa u kojima su upisali isto toliko poraza dočekuju Golden State koji je u zadnjem susretu na šokantan način poražen od Thundera, tricom Russella Westbrooka 0,3 sekunde prije kraja. DeMarcus Cousins igra vrlo dobru sezonu, ali ostatak momčadi nije dovoljno kvalitetan za nešto više od 4 pobjede u sezoni. Kingsi se nalaze na predzadnjem mjestu u Zapadnoj konferenciji, iza njih je samo Utah. U dvoboju protiv Golden Statea pomoći će im najnovije pojačanje u vidu Derricka Williamsa, koji je u zamjeni za Luca Mbah a Moutea došao iz Minnesote. Williams je u debiju za Kingse postigao 12 poena uz šut iz igre 6-13. Warriorsi, koji su se ovog ljeta pojačali Iguodalom (trenutačno ozlijeđen), se nalaze na osmom mjestu Zapada s omjerom 9-8. Trenutačno se nalaze u mini krizi čemu svjedoči samo jedna pobjeda u zadnjih 6 susreta. Steph Curry je propustio neke utakmice, Andrew Bogut također, što njihova momčad nije mogla nadoknaditi. Klay Thompson i Curry najbolji su strijelci momčadi u ovoj sezoni, obojica bilježeći više od 20 poena u prosjeku. Harrison Barnes se polako vraća u formu nakon pauze zbog ozljede na početku sezone te ubacuje 13 poena u prosjeku, a posebno je bio dobar u porazu od Thundera kada je upisao 26 uz šut 10-15.

Sacramento Kingsi vrlo često imaju dobru podršku navijača na domaćem terenu, ali Warriorsi će učiniti sve kako bi ponovili njihovu prvu međusobnu utakmicu ove sezone u kojoj su ubilježili laku pobjedu.

Miami Heat (13-3) – Charlotte Bobcats (8-9) 00.00

Heat večeras traži 10. pobjedu zaredom protiv sve boljih Bobcatsa. Miami nakon početnih kikseva opet izgleda odlično i zadnju utakmicu protiv Toronta su imali vodstvo i preko 20 koševa ali malo opuštanja je dovelo do konačnog rezultata 90-83. LeBron James je upitan za nakon što je primio jak udarac u zadnjoj utakmici protiv Raptorsa, iako i bez Jamesa ekipa Erica Spoelstre bi trebala ovo dobiti. Bobcatsi ove sezone konačno izgledaju kao ekipa koja se može boriti za playoff. Okosnicu ekipe čine trojac Walker Kidd-Gilchrist – Jefferson, a posebno dobru sezonu igraju razigravač i centar ekipe koji prosječno postižu 16 poena ali uz 4,1 asistenciju (Walker) i 7,9 skokova (Jefferson). Zadnju utakmicu Charlotte je igrala protiv slabašnih Milwaukee Bucksa te su ih porazili rezultatom 92:76. Al Jefferson je bio najbolji na toj utakmici sa 23 poena i 12 skokova te je postigao double-double učinak.

Sve osim pobjede Miamija bi bilo iznenađenje.

Oklahoma City Thunder (11-3) – Minnesota Timberwolves (9-9) 01.00

Uz onu utakmicu Indiane i Clippersa, također utakmica večeri. Obje momčadi su se već susrele početkom 11. mjeseca, a tada su bolji bili večerašnji gosti rezultatom 100-81 (najgori poraz još od utakmice protiv Orlanda 2011.). Na stranu domaćina ide omjer od 7 uzastopnih pobjeda kod kuće protiv večerašnjih gostiju, ali u 4 utakmice na gostovanju kod Thundera, Timberwolvesi su morali igrati bez Kevina Lovea. Thunder je u petak odigrao odličnu utakmicu protiv Golden State Warriorsa, a čovjek odluke bio je Russell Westbrook koji je  sekundu prije kraja zabio tešku tricu za 11. pobjedu svoje momčadi. Westbrook je također predvodio svoju momčad po broju koševa, a ubacio je 34 koša i pridodao 7 asistencija. Kevin Durant mu je pripomogao s 25 koševa, 13 skokova i 5 asistencija, a Serge Ibaka je ponovno odigrao dobru utakmicu uz učinak od 18 koševa i 13 skokova. Timberwolvesi su sinoć odnijeli vrijednu pobjedu kod Dallas Mavericksa. Kevin Martin je za svoju momčad ubacio 27 koševa, a Kevin Love i Nikola Peković su kombinirano postigli 42 koša i 20 skokova.

Prednost ćemo dati domaćinima koji ove sezone još ne znaju za poraz kod kuće.

New York Knicks (3-12) – New Orleans Pelicans (7-8) 01.30

Iznenađujuće loši Knicksi ove sezone ne znaju za pobjedu već osmu utakmicu u nizu, a ukoliko večeras ponovno izgube, izjednačit će se sa momčadi iz 2006. godine kada su također zabilježili 9 poraza u nizu (23-59 na kraju sezone). Knicksi se večeras ponovno vraćaju na domaći teren nakon 4 gostujuće utakmice. Carmelo Anthony bi večeras ponovno trebao voditi glavnu riječ u svojoj momčadi na što smo već navikli, a i jedini je igrač ove sezone koji je u svih 15 utakmica predvodio momčad po broju koševa. Pelicansi za razliku od Knicksa imaju dubinu što nam govori podatak od čak 6 igrača u momčadi koji prosječno zabijaju 10 ili više koševa. Knicksi su svoju posljednju utakmicu igrali u petak kod Denver Nuggetsa od kojih su poraženi. Anthony je predvodio svoju momčad s 27 koševa i 7 skokova, a uz njega je jedini raspoložen Andrea Bargnani s učinkom od 22 koša. Pelicansi su nakon 3 poraza u nizu na gostujućem terenu pobjedili  76erse. Eric Gordon je predvodio svoju momčad s 26 koševa i 7 asistencija, a Anthony Davis je pridodao 22 koša, 10 skokova i 4 blokade. Jrue Holiday je također ostvario vrlo dobar učinak od 20 koševa, 13 asistencija i 7 skokova.

Bez obzira na 8 pobjeda Knicksa u 9 posljednjih susreta protiv Pelicansa, vjerujemo kako će večeras pobjedu odnijeti Pelicansi koji pokazuju puno bolje igre.

Los Angeles Lakers (9-8) – Portland Trail Blazers (13-3) 03.30

Blazersi će večeras pokušati popraviti međusoban omjer protiv Lakersa. Lakersi su zadnjih 5 od 6 utakmica dobili Blazerse, isto tako i posljednjih 11 od 12 kod kuće protiv njih. No, u svim tim utakmicama igrao je Kobe Bryant, a danas Lakersi neće moći očekivati njegovu pomoć protiv za sada odličnih Blazersa. Svoj posljednji međusobni susret igrali su prošle sezone u 4. mjesecu kada su Lakersi bili bolji rezultatom 113-106, a tada Blazersima nije pomogao niti učinak Damiana Lillarda koji je ostvario učinak karijere po broju koševa (38). Lakersi su svoju posljednju utakmicu igrali u petak u gostima protiv Detroit Pistonsa, te su odnijeli pobjedu. Wesley Johnson (6-7 za tricu) je predvodio svoju momčad do pobjede s 27 koševa i 6 skokova, a Shawne Williams je s klupe pridodao 20 koševa i 9 skokova. Blazersi vrlo odmorni dočekuju ovaj večerašnji susret s obzirom da su svoju posljednju utakmicu igrali u srijedu. Tada su poraženi u gostima kod Phoenix Sunsa, a to im je bio prvi poraz nakon tri tjedna nepobjedivosti.  LaMarcus Aldridge je u porazu ostvario učinak od 24 koša, dok je Damian Lillard pridodao 16 koševa.

Prednost ide na stranu Blazersa iako su Lakersi odlični kod kuće i imaju tri pobjede za redom na domaćem terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE