Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Clippersa i Thundera, Knicksi gostuju kod Hawksa

Nakon što su sinoć odigrana samo četiri susreta u NBA ligi, red je došao na bogat dan s 12 susreta. Epitet utakmice večeri nosi susret Los Angeles Clippersa i Oklahoma City Thundera, a trebalo bi biti zanimljivo i u dvoboju Hawksa protiv Knicksa te Timberwolvesa protiv Cavaliersa.

Orlando Magic (3 – 5) – Milwaukee Bucks (2 – 4) 01.00

Susret ekipa koje su ubilježile poraze u svojim posljednjim nastupima. Bucksi su na nizu od dvije izgubljene utakmice, posljednja, sinoć protiv Heata gdje su prije četvrte četvrtine zaostajali 22 poena razlike, a završni rezultat je bio 118:95. Oni imaju nekakvo opravdanje jer igraju bez startnog visokog para, Larry Sanders i Ersan Ilyasova koji su ozlijeđeni, te su bez pouzdanog back up beka, Lukea Ridnoura. U utakmici s Heatom, najbolji su bili John Henson i Gary Neal s po 18 poena. Najveći problem u susretu s Heatom bila je obrana koja je dozvolila realizaciju iz igre od 58% i 52% za tri poena. Ekipa Magica ima jedan poraz u nizu više od Bucksa. Nisu se proslavili u zadnjoj utakmici kada su igrali protiv Celticsa u gostima kojima su se mogli revanširati za poraz od prije tri dana (prva utakmica je igrana 8, a druga 11 studenog), ali su u izrazito efikasnoj utakmici poraženi 120:105. Kao što vidimo, neuobičajeni problem je bila obrana (do sada u sezoni primaju 100 poena u prosjeku ili 1,11 poena po šutu) koja je dozvolila nevjerojatne postotke šutu kod igrača Bostona, ukupan šut je bio na 60% i za tri poena 41%. Napadački je kompletna ekipa bila raspoložena, a najbolji strijelac je bio Arron Afflalo s 18 poena i 7 asistencija, dok je Nikola Vučević upisao double double s 15 poena i 10 skokova, a rookie Victor Oladipo je ubilježio 17 poena.

Obje ekipe igraju solidnu košarku, a prednost ćemo dati Magicu jer za razliku od Bucksa nemaju problema s ozljedama igrača.

Philadelphia 76ers (4 – 4) – Houston Rockets (5 – 3) 01.00

Rocketsi su prekinuli niz od dva poraza u nezaboravnoj utakmici protiv Raptorsa. Priuštili su svojim navijačima pravu poslaslticu, ali samo za one koji nemaju srčanih problema jer su pobijedili tek nakon dva produžetka zahvaljujući Jamesu Hardenu i njegovih 7 poena (26 poena i 10 asistencija) u drugom produžetku od ukupno 15. Briljirao je jedan „zabravljeni“ igrač, to je Jeremy Lin s osobnim rekordom sezone od 31 poena uz šut 10/17, a standardno dobru utakmicu odradili su Dwight Howard s 18 poena, 24 skoka i 5 blokada, te Chandler Parsons s 18 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Trenutno, veliki problem Rocketsa je obrana jer su se nakon odličnog starta (primali 93,7 poena na prve tri utakmice u prosjeku) strmoglavili do 109,6 poena u idućim utakmicama u prosjeku, a uz sve to je Harden na 34% šuta i Howard na 36% šuta s linije slobodnih bacanja u zadnje tri utakmice. Momčad 76ersa igra najlošiju obranu u ligi, primaju 107 poena u prosjeku, a protivnicima dopuštaju realizaciju od 40% iza linije za tri poena. Posljednju utakmicu su igrali pred svojim navijačima protiv Spursa i poraženi su 109:85. Utakmica je praktički bila gotova nakon prve četvrtine u kojoj su Spursi odletjeli na 18 poena razlike, te su do kraja utakmice igrali u laganijem ritmu, a sve to bez Tima Duncana koji je prosjedio cijelu utakmicu, Greg Popovich ga je odlučio odmoriti. Najlošiju utakmicu sezone odigrao je rookie Michael Carter – Williams sa svega 8 poena uz šut 2/11, ali je ukrao 3 lopte i podijelio 3 blokade. Najbolji strijelac 76ersa bio je Evan Turner s 20 poena, a Spencer Hawes je ubilježio 17 poena i 13 skokova.

Mislimo da će Rocketsi večeras pobijediti, a najveći razlog što dajemo prednost gostima je loša obrana 76ersa šuta za tri poena koji bi igrači Houstona trebali iskoristiti.

Boston Celtics (4 – 4) – Charlotte Bobcats (3 – 4) 01.30

Nakon katastrofalnog starta u sezonu momčad Celticsa se pribrala i ostvarila je četiri pobjede u nizu. Velike zasluge idu mladom treneru, Bradu Stevensu koji je uspio pronaći dobitnu formulu i odlično je izbalansirao momčad, te sada ima dvije solidne petorke u kojoj svatko zna svoj posao. Posljednju pobjedu 120:105 ostvarili su u TD Gardenu protiv Magica. Napadački su bili nevjerojatno efikasni, a vodi ih Jordan Crawford koji je preuzeo ulogu startnog razigravača i ubilježio je 16 poena i 10 asistencija. Identičan broj poena ostvarili su Kelly Olynyk i Jeff Green, a najbolji strijelac bio je Avery Bradley s 24 poena. Osim odlične šuterske partije, fenomenalni su bili pod košem gdje su zabili 50 poena, te iz tranzicije koja im je donijela 20 laganih poena. Bobcatsi su u suprotnom raspoloženju od Celticsa jer su doživjeli dva uzastopna poraza, a u posljednjem susretu im nije pomogao niti povratak Ala Jeffersona i poraženi su 103:94 od Hawksa pred svojom publikom. Nisu imali lijeka za Ala Horforda koji im je zabio 24 poena, a ekipa se još nije naviknula na igru Jeffersona koji se tek vraća nakon ozljede. Imali su Bobcatsi sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji i najefikasniji bio je Josh McRoberts s 19 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

Očekujemo zanimljivu utakmicu, a prednost ćemo dati domaćinima zbog bolje trenutne forme.

Memphis Grizzlies (3-4)  – Toronto Raptors (3-5)   02.00

Memphis Grizzliesi ne igraju na razini od prošle sezone, pa se tako nakon sedam odigranih utakmica nalaze u negativnom omjeru. Prošlu su utakmicu gostovali kod Indiana Pacersa, no nisu pružili nikakav otpor i izgubili su 95:79. U momčadi nije bilo raspoloženog igrača, a jedini koji je nešto  pokušavao je bio Marc Gasol sa svojih 15 koševa. Večeras u svojoj dvorani imaju šansu da se vrate na pobjedničke staze, jer u goste im dolaze Toronto Raptorsi. Oni su također svoju zadnju utakmicu izgubili, a porazili su ih Houston Rocketsi 110:104 nakon dva produžetka. Iako su tijekom utakmice gubili i 17 koševa razlike, uspjeli su dobrano namučiti domaćine. Rudy Gay je predvodio Raptorse sa svojih 29 koševa, no imao je katastrofalan šut iz igre 11/37. Druga napadačka opcija Toronta DeMar DeRozan je zabio 22 koša, ali večeras ga na drugoj strani čeka ponajbolji obrambeni igrač lige Tony Allen, pa će stoga biti na velikom iskušenju.

Memphis je mnogo kvalitetnija momčad, te bi svojom čvrstom obranom trebali slomiti Raptorse.

Minnesota Timberwolves (5-3) – Cleveland Cavaliers (3-5)  02.00

Nakon što su svladali Los Angeles Lakerse, Timberwolvesi nisu uspjeli isto napraviti i protiv drugog kluba iz “grada anđela”. Iako, mora se priznati da su bili vrlo blizu, no prvenstveno zbog svoje nepreciznosti nisu uspjeli upisati svoju treću pobjedu u nizu.  Momčad su opet predvodila dva Kevina. Kevin Martin je zabio 30 koševa, dok je Kevin Love zabio 23 koševa i imao 19 skokova. Večeras im u Target Centar dolaze Cleveland Cavaliersi koji na gostovanjima imaju omjer 0-5, te ne bi trebali predstavljati veliki problem.  Zadnji poraz su doživjeli na gostovanju kod Chicago Bullsa, gdje su poraženi 96:81. Kyrie Irving je bio najefikasniji sa 16 koševa. Večeras za Cleveland neće nastupiti Andrew Bynum, koji je zbog privatnih problema ostao kod kuće.

Minnesotin napad izgleda odlično, a s obzirom da Cleveland ne igra bajnu obranu, sumnjamo da mogu doći do pozitivnog rezultata.

Atlanta Hawks (4-3)  – New York Knicks (2-4)  02.00

Atlanta Hawksi su prošlu utakmicu gostovali kod Charlotte Bobcatsa, koje su pobijedili 103:94. Premda su Bobcatsi na veliki odmor otišli sa plus osam, u nastavku utakmice Atlanta je puno bolje izgledala na terenu i preokrenula utakmicu u svoju korist. Al Horford je sa svoja 24 koša bio najbolji u redovima Hawksa. Večeras će imati dosta prostora pod košem, jer gostima nedostaje Tyson Chandler i Atlanta je tu u velikoj prednosti. New York Knicksi su u nedjelju kod kuće poraženi od San Antonio Spursa 120:89. Bila je to jedna katastrofalna predstava, gdje nijednom nisu bili u vodstvu, a najviše su zaostajali 37 koševa razlike. S po 16 koševa najefikasniji su bili Carmelo Anthony i Andrea Bargnani. Carmelo bi večeras trebao pružiti dobru partiju, jer s druge strane nema vrsnog obrambenog igrača koji ga može ukrotiti i tu vidimo šansu za Knickse.

Iako su lagani favoriti Atlanta Hawksi, ovdje kao konačnog pobjednika vidimo New York Knickse.

San Antonio Spurs (7-1) – Washington Wizards (2-5) 02.30

San Antonio Spursi sjajno su otvorili novu sezonu te uvjerljivim igrama melju sve protivnike pred sobom. Trenutno su na omjer 7-1, a prema prikazanoj igri, malo koja momčad im može parirati. Prije dva dana svladali su Philadelphiju sa 109:85, a nisu ni trebali usluge Tima Duncana koji je dobio dan odmora. Najbolju utakmicu sezone odigrao je Danny Green pogodivši pet trica za 18 poena, a dobar je bio i Tony Parker s 14 poena i 9 asistencija. S druge strane im večeras stoje Washington Wizardsi, koji su razočarali u prva dva tjedna i imaju omjer 2-5. Pred kraj prošle sezone, kada se na parket vratio John Wall, igrali su dobru košarku vrijednu doigravanja, no nisu to uspjeli prenijeti i na ovu sezonu. Sinoć su izgubili od Dallasa sa 105:95, a jedini koji je “došao igrati” bio je Trevor Ariza s učinkom od 27 poena i 7 skokova.

Prednost je na strani Spursa koji bi trebali upisati pobjedu bez većih problema.

Denver Nuggets (2-4) – Los Angeles Lakers (4-5) 03.00

Pepsi Centar bit će poprište večerašnjeg dvoboja između Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa. Nuggetsi na početku sezone imaju blag raspored, odnosno manje utakmica nego većina drugih ekipa, tako da će im ovo biti sedmi susret sezona, a Lakersima već deseti. Slabo su igrači Denvera otvorili novu sezonu, no očito je da ekipa nema snage kao prošle sezone i da će jako teško izboriti mjesto u doigravanju. Prije dva dana svladali su Utah Jazzere sa 100:81, uz 17 poena i 10 asistencija Tya Lawsona te 15 poena Andrea Millera. Ako ne bude neočekivanih događaja, večeras bi prvu utakmicu sezone trebao odigrati i Wilson Chandler. Lakersi su sinoć iznenađujuće uvjerljivo na svome parketu svladali New Orleans Pelicanse rezultatom 116:95, a do slavlja ih je vodio Jordan Hill s učinkom karijere od 21 poena i 11 skokova. Dobar je s klupe bio i Nick Young upisavši 17 poena, a večeras ćemo vidjeti je li to samo jedan bljesak ili Lakersi mogu ponoviti vrlo dobru utakmicu. Ponovno na parketu neće imati Stevea Nasha, koji će propustiti iduća dva tjedna igre.

Malu prednost dajemo Nuggetsima jer bi Lakersi mogli biti umorni od jučerašnje utakmice.

Utah Jazz (0-8) – New Orleans Pelicans (3-5) 03.00

Nova prilika za Utah Jazzere da prekinu neugodan niz poraza koji traje od početka sezone. Trenutno imaju osam izgubljenih utakmica za redom, a nakon Pelicansa igraju protiv Warriorsa i dva puta protiv Spursa, što znači da ni niz mogao lako porasti i na preko 10 utakmica. Prije dva dana igrali su protiv Denvera, koji također nije dobro otvorio sezonu, ali opet su bili inferiorni te su poraženi sa 100:81. Gordon Hayward ubacio je 22 poena, a Derrick Favors 21 uz 13 skokova, ali nedovoljno za slavlje. Pelicansi pak igraju veoma promjenljivo ove sezone. Prije pet dana svladali su Lakerse s 11 poena razlika, a sinoć su izgubili od istog protivnika s 21 poenom. Većina igrača odigrala je slabu utakmicu, možemo tek spomenuti 17 poena Erica Gordona i 15 poena Anthonyja Davisa.

Vjerujemo da će Pelicansi odigrati uvelike bolju utakmicu nego sinoć i nastaviti agoniju Utah Jazza.

Portland Trail Blazers (5-2) – Phoenix Suns (5-2) 04.00

Blazersi večeras dočekuju iznenađujuće dobre Sunse za koje se do početka sezone mislilo kako će biti na samome dnu zapadne konferencije te da će pokušati uhvatiti što bolji pick sljedeće godine. Za sada su nas u potpunosti demantirali. Ove dvije momčadi su se već susrele ove sezone, točnije 31.10. kada su Sunsi pred svojim navijačima pobijedili rezultatom 104-91. Večeras ih očekuje puno teža utakmica, Blazersi su se pokazali kako će biti vrlo neugodna domaćinska momčad. Blazersi su u utakmici igranoj u ponedjeljak pobijedili vrlo neugodne Detroit Pistonse. Damian Lillard i LaMarcus Aldridge su predvodili momčad do pobjede, Lillard s 25 koševa dok je Aldridge ubacio 19 koševa i uhvatio 12 skokova. Robin Lopez je odigrao dobru utakmicu sa 17 ubačaja i 10 skokova. Sunsi su se već pokazali kao izrazito domaćinska momčad, a u nedjeljnoj utakmici su kao domaćini odnijeli pobjedu protiv New Orleans Pelicansa. Do pobjede su ih predvodili Markieff Morris i Eric Bledsoe koji su kombinirano ubacili 47 koševa.

Prednost dajemo domaćinima koji ipak imaju kvalitetu više.

Sacramento Kingsi (1-5) – Brooklyn Nets (2-4) 04.00

Pretposljednja momčad Zapada dočekuje Netse koji su s obzirom na roster sezonu startali vrlo loše. Netsi u gostima trenutno imaju 3 poraza, a odličnu priliku za prvu pobjedu na protivničkom terenu imat će večeras protiv slabijih Kingsa. No, Kingsi će pokušati pobijediti ukoliko se ne žele približiti najgorem startu još od 1990. godine. Obje momčadi su svoje posljednje utakmice igrale u subotu, Kingsi protiv Portland Trail Blazersa, dok su Netsi dočekali Indiana Pacerse. Kingsi su kod kuće poraženi od Blazersa s 11 koševa razlike, a DeMarcus Cousins s 33 koša i 12 skokova ipak nije mogao sam protiv dobrih gostiju. Netsi su kod kuće ipak poraženi od odličnih Pacersa. Deron Williams je u porazu ubacio 17 koševa uz 10 asistencija, a Joe Johnson je pridodao 17 koševa.

Prednost dajemo Netsima koji bi trebali uzeti pobjedu protiv ovakvih Kingsa, a i pobjeda bi im dobro došla za podizanje morala i početak jednog pozitivnog niza.

Los Angeles Clippers (5-3) – Oklahoma City Thunder (5-1) 04.30

Poslastica večeri, dvoboj mogućih finalista zapadne konferencije. Clippersi su s tri poraza možda i slabije otvorili sezonu od onoga što su očekivali, dok su Thundersi povratkom Russella Westbrooka ponovno oni stari te trenutno drže drugo mjesto zapada. Ovo će im biti prvi od četiri međusobna dvoboja ove sezone. Thunderi su prošle sezone u dva dvoboja u gostima kod Clippersa dva puta bili bolji što im svakako ide u prilog za večerašnju utakmicu. Clippersi su u ponedjeljak odnijeli vrijednu pobjedu protiv neugodnih Minnesota Timberwolvesa s 2 poena razlike. Chris Paul je kao i po običaju predvodio momčad do pobjede s 21 košem, 11 asistencija i 4 ukradene lopte. Blake Griffin je pridodao 25 koševa uz 10 skokova, dok je Jamal Crawford s klupe pridodao 18 koševa i 6 asistencija. Thunderi su u vrlo neizvjesnoj utakmici nakon jednog produžetka pobijedili Washington Wizardse. Kevin Durant je ponovno bio čovjek odluke s 33 koša, 13 skokova i 6 asistencija. Serge Ibaka je pridodao 25 koševa i 12 skokova, dok je Westbrook odigrao slabiju utakmicu s učinkom od 13 koševa.

Teška utakmica za prognoziranje, no malu prednost ćemo ipak dati gostima koje prati dobar niz protiv večerašnjeg domaćina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE