Thursday, May 2, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi druge momčadi Istoka i druge momčadi Zapada

Samo su dvije utakmice večeras na rasporedu, ali obje će biti veoma zanimljive. Prvo će sjajan serbi odigrati New York Knicksi i San Antonio Spursi, a zatim će na parket Denver Nuggetsi koji dočekuju goste iz Minnesote.

New York Knicks (21-10) – San Antonio Spurs (26-8)  01.00

U prošloj utakmici New York Knicksa na parket se vratio Amar’e Stoudemire, no veselje navijača u Madison Square Gardenu su pokvarili Portland Trail Blazersi koji su slavili s 105:100. Odmah na početku utakmice gosti su zaigrali mnogo bolje, te su tijekom prvog dijela imali prednost i od 19 koševa razlike. U nastavku utakmice su proigrali, no razliku nisu uspijeli preokrenuti. Carmelo Anthony je zabio 45 koševa i bio najveća napast za goste. Večeras im dolaze San Antonio Spursi koji imaju sedam pobjeda u nizu i koji igraju s jednom  neviđenom lakoćom. Zadnji koji su stradali su Milwaukee Bucksi koji su sinoć kod kuće poraženi 117:110. Već na odmoru je bilo velikih 17 koševa prednosti za San Antonio i u nastavku su samo rutinski odradili utakmicu. Tim Duncan je imao double-double učinak od 28 koševa i 13 skokova, isto kao i Francuz Tony Parker koji je utakmicu završio s 23 koša i 11 asistencija. Ove dvije momčadi su u sezoni već odigrale jedan susret u Teksasu, a slavili su New York Knicksi rezultatom 104:100. Vidjet ćemo kako će momčad domaćina reagirati u drugom susretu za Stoudemirea i da li sada s njim mogu računati na velike stvari.

Iako su domaćini vrlo nemilosrdni prednost ipak nećemo dati njima, nego gostujućim Spursima koji su u naletu i trenutno izgledaju mnogo bolje od New Yorka.

Denver Nuggets (18-15) – Minnesota Timberwolves (14-14)  03.00

U dosadašnjem dijelu sezone ove ekipu su odmjerile snage dva puta. Obje ekipe su ostvarile po jednu pobjedu u utakmicama koje su igrali u Minneapolisu u dvorani Target Center. Prvu utakmicu su pobijedili Nuggetsi u gostima rezultatom 101:94. Nuggetsi su ovom susretu na poluvremenu zaostajali 14 poena, a u tom razdoblju su primili 58 poena. U drugom poluvremenu su zaigrali puno brže i efikasnije, pogotovo u obrani i ukupno gledajući su zasluženo odnijeli pobjedu. Najbolji igrači kod Nuggetsa su bili Danilo Gallinari s 19 poena, Ty Lawson s 18 poena i 9 asistencija, te Andre Iguodala s 18 poena i 9 skokova, a kod Timberwolvesa Kevin Love s 34 poena i 14 skokova. U drugom susretu su Timberwolvesi uspjeli održati visoko napadačku efikasnost kroz cijelu utakmicu čestim izlascima na liniju za slobodna bacanja koja su realizirali 30/37. Utakmicu su pobijedili rezultatom 108:105. Odlični su bili Nikola Peković s 22 poena i 11 skokova, Andrei Kirilenko s 18 poena i 4 ukradene lopte, te s klupe Jose Juan Barea sa 17 poena, 5 skokova i 8 asistencija. U redovima Nuggetsa odlični su bili Kenneth Faried s 26 poena i 14 skokova, Gallinari s 24 poena od čega trice 4/5, te Lawson sa 17 poena i 12 asistencija. Ekipa Nuggetsa je uspjela u ovom susretu limitirati Lovea, no problem je bio u 19 izgubljenih lopti.

Nuggetsi su u posljednjem susretu sezone na domaćem terenu prekinuli pobjednički niz Clippersa rezultatom 92:78. Taj susret su odigrali bez Lawsona koji je upitan i za večerašnji dvoboj zbog ozljede. Odlično ga je zamijenio iskusni Andre Miller koji je zabio 12 poena i isto toliko asistencija. Također su dobro odigrali Gallinari sa 17 poena, Faried s 14 poena i 11 skokova, te Iguodala s 12 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Timberwolvesi su sinoć poraženi na teškom gostovanju kod Jazza rezultatom 106:84. Imali su jednu od onih večeri kada ne možeš pogoditi ništa, postotci šuta od 34% i 11% za tri nam sve govore. Najbolji strijelci su im bili Love i Alexey Shved s po 13 poena.

Nuggetsima u ovom susretu dajemo prednost zbog odličnog omjera na domaćem terenu od 10-1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE