Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Heata i Spursa, Nuggetsi gostuju kod Warriorsa

Večeras nas samo dva dvoboja očekuju u NBA ligi, ali to će biti dva iznimno zanimljiva i atraktivna dvoboja. Prvo se sastaju Miami i San Antonio, dvije ekipe koje su pri samom vrhu lige, a zatim Warriorsi i Nuggetsi, ekipe koje gaje napadačku i atraktivnu košarku.

Miami Heat (10-3) – San Antonio Spurs (13-3)  02.00

Prva utakmica večerašnjeg programa igra se u American Airlines Areni, gdje domaći Miami dočekuje San Antonio Spurse. Miami u susret ulazi kao ekipa s najboljim omjerom u Istočnoj konferenciji i s četiri vezane pobijede. U zadnje dvije utakmice nisu izgledali tako uvjerljivo i moćno. Prvo su se mučili s Bucksima, koje su pobijedili tek nakon produžetka, iako su u jednom trenutku u prvom poluvremenu imali i 16 poena prednosti, a zadnju utakmicu su igrali protiv loših Cleveland Cavaliersa i upisali još jednu tešku pobjedu. Ključni čovjek je ponovo bio Ray Allen koji je 18 sekundi prije kraja pogodio tricu za 109:108, a zatim i jedno slobodno bacanje za konačnih 110:108. Standardno najbolji u ekipi Miamija bio je LeBron James s 30 poena 6 skokova te 5 asistencija,a pratili su ga Bosh s 23 poena i Wade s 18 te spomenuti. Spursi su sinoć upisali petu pobjedu u nizu na gostovanjima, bili su bolji od Orlanda s laganih 110:89. Najbolji pojedinci u sinoćnoj pobjedi bili su Manu Ginobili, koji je susret počeo s klupe, s 20 poena te 5 asistencija, i Gary Neal koji je upisao 19 poena. Glavne zvijezde Tim Duncan i Tony Parker su igrali malo opuštenije, Duncan je upisao 15 a Parker 14 poena.

Miami je na svom terenu favorit protiv svake ekipe u ligi, pa tako i protiv Spursa, te im dajemo minimalnu prednost u ovoj utakmici.

Golden State Warriors (8-6) – Denver Nuggets (8-7)  04.30

Drugi večerašnji, a i ovosezonski, dvoboj igraju Golden State Warriorsi i Denver Nuggetsi. U prvom dvoboju igranom prije šest dana bolji su bili Nuggetsi sa 102:91. Nuggetse su do pobjede vodili Andre Iguodala s 29 poena i Ty Lawson s 18 poena i 9 asistencija, dok je Talijan Danilo Gallinari upisao 20 poena uz 7 skokova. Najbolji u redovima Warriorsa bio je David Lee s double-double učinkom, postigao je 21 poen uz 10 skokova. Golden State u dvoboj ulazi nošen dobrom igrom i pobjedom protiv Minnesote u prošlom susretu, u kojoj je ključna bila zadnja četvrtina koju su “Ratnici” dobili s 26:11. Warriorsi su imali pet igrača s 10 ili više poena, a istakli su se Klay Thompson s 24 poena, Stephen Curry s 20, te David Lee sa 17 poena čemu je dodao i 8 skokova. Svakako treba istaći i mladog rookieja Harrisona Barnesa koji je ostvario double-double, uz 10 poena imao je i 11 skokova. Denver Nuggetsi su u prošloj utakmici doživjeli poraz na gostovanju kod Utah Jazza, te tako prekinuli niz od četiri uzastopne pobjede. Na početku sezone nisu igrali onako kako se od njih očekuje, ali nakon tri uvodna poraza stvari su sjele na svoje mjesto, te su Nuggetsi počeli pobjeđivati i pokazivati da su oni jako opasna i sposobna ekipa.

Malu prednost dajemo Nuggetsima jer su u boljoj formi i imaju bolju i kvalitetniju ekipu od Warriorsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE