Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Indiane i Chicaga, Boston ili Utah upisuju prvu pobjedu

Nakon sinoćnjih devet, večeras će se odigrati deset susreta u NBA ligi. Derbi na Istoku odigrat će Indiana i Chicago, dok će se na Zapadu bitka voditi između Oklahome i Dallasa. Bit će zanimljivo ispratiti i susret Boston Celticsa protiv Utah Jazza, budući da će pobjednik tog dvoboja upisati prvu pobjedu u novoj sezoni.

Toronto Raptors (2 – 2) – Charlotte Bobcats (2 – 2) 01.00

Bobcatsi su sinoć prekinuli niz od 16 uzastopnih poraza, a žrtve su bile Knicksi koje su pobijedili 102:97. Uspjeli su kontrolirati kompletnu utakmicu i gotovo su cijelo vrijeme bili u prednosti, a fenomenalnu napadačku prezentaciju su prikazali u prvom poluvremenu u kojem su zabili 64 poena (do sada u sezoni imaju jedan od najneefikasnijih napada u ligi), te su imali veliku premoć u skoku u odnosu na Knickse, 51:33. Najbolji igrač u njihovim redovima bio je Kemba Walker s 25 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a dobro su odigrali Michael Kidd – Gilchrist sa 16 poena, 8 skokova i 3 blokade, te Gerald Henderson s 18 poena i 8 skokova. Njima očito pretjerano ne nedostaje Al Jefferson jer su bez njega ostvarili dvije pobjede u tri utakmice, te on neće biti spreman za večerašnji susret. Raptorsi su sinoć poraženi 104:95 od Heata koji je igrao bez Chrisa Bosha. Najveći razlog porazu je ulaz u posljednju četvrtinu kada su u četiri minute nisu zabili poena i izgubili su osam lopti što ih dovelo do minusa od 16 poena što je odlučilo utakmicu. Najefikasniji igrač bio je DeMar DeRozan s 21 poenom, a solidno su odigrali Jonas Valanciunas s 18 poena i 9 skokova, te Rudy Gay s double double učinkom od 13 poena i 10 skokova. Večeras ćemo vidjeti može li Valanciunas iskoristiti nedostatak kvalitetnog centra u redovima Bobcatsa, te može li Walker nastaviti s dobrim partijama. Pretpostavljamo da ćemo vidjeti jako puno minuta za small ball petorke u obje momčadi jer obje ekipe imaju velikih problema sa spacingom i na ovaj način bi mogli otvoriti jedno mjesto za specijalca za tri poena, a to će im omogućiti Kidd – Gilchrist i Gay koji će se pomaknut na poziciju visokog krila.

Mislimo da će se u svemu ovome najbolje snaći ekipa Raptorsa i očekujemo njihovu treću pobjedu u sezoni.

Indiana Pacers (4 – 0) – Chicago Bulls (1 – 2) 01.00

Pacersi su odlično ušli u sezonu, obrana ne posustaje (uvjerljivo najbolja u ligi), a napad drži Paul George koji je sinoć Pistonsima zabio 31 poena i odveo svoju ekipu do pobijede 99:91. Njihova prezentacija startne petorke u prvoj i trećoj četvrtini je bila fenomenalna, te su u tom periodu rastavili Pistonse i ostvarili prednost od ukupno 29 poena. Velikih problema su imali s drugom postavom koja se još uvijek traži i izgleda jako neuigrano, posebno u obrani. Osim George odličnu prezentaciju smo vidjeli od Roya Hibberta koji je ubilježio 8 poena, 10 skokova i 7 blokada, te rezervnog razigravača C.J. Watsona s 15 poena i 5 asistencija (igrao umjesto ozlijeđenog Georgea Hilla koji je upitan za večerašnji dvoboj).  Najveći problem su im izgubljene lopte, a u prosijeku imaju 19,5. Bullsi se još traže u ovoj sezoni i privikavaju se na povratak Derricka Rosea koji je jako loše ušao u sezonu, realizacija mu je na svega 29%. U prošloj utakmici su priredili negativno iznenađenje svojim navijačima na gostovanju kod 76ersa gdje su poraženi 107:104 nakon što su krajem druge četvrtine imali 20 poena prednosti. Jedino može pohvaliti igru Carlosa Boozera koji je ubilježio 22 poena i 10 skokova. Ovo su momčadi koje su skoro identično složene, krasi ih vrhunska obrana, te klimav napad. Vodit će se velika borba između George koji je na prosjeku od 27 poena i Luola Denga, te može li Rose napokon pronaći ritam jer će večeras imati dobru priliku protiv Watsona.

U ovom derbiju večeri očekujemo neizvjesnu utakmicu, a prognozirati pobjednika je prilično nezahvalno. Međutim, malu prednost dajemo domaćinima zbog odlične forme.

Orlando Magic (2 – 2) – Los Angeles Clippers (3 – 1) 01.00

Clippersi predvođeni trenutnim MVP-om lige, Chrisom Paulom igraju najefikasniju košarku u ligi, te su u prošloj utakmici zatrpali koš Rocketsa. Susret koji su igrali u Staples Centru pobijedili su 137:118, a izrazito efikasni su bili u prvom poluvremenu u kojem su zabili 78 poena. Imali su sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a briljirao je Paul s 23 poena i 17 asistencija. Nezaustavljivi su bili šuter J.J. Redick s 26 poena i Jamal Crawford s 21 poenom. Večeras idu u goste Magicu koji je isto u pozitivnom ritmu, te imaju dvije pobijede u nizu, a posljednju su ostvarili pred svojim navijačima u susretu protiv Netsa. Utakmici su riješili u trećoj četvrtini kada su iskontrirali gostujuću momčad i došli do prednosti od 15 poena koju su održavali do kraja utakmice i pobijedili 107:86. Odlično su odigrali Nikola Vučević i Andrew Nicholson koji su ubilježili double double učinke, Victor Oladipo s 19 poena i Arron Afflalo s 16 poena, 6 skokova i 8 asistencija. Magic ako misli doći do pobijede mora zaustaviti Paula, a tu zadaću će vjerojatno odraditi Oladipo.

Prednost dajemo Clippersima jer teško da momčad Magica može iskoristiti njihov najveći nedostatak, a to je rotacija na visokim pozicijama.

Philadelphia 76ers (3 – 1) – Washington Wizards (0 – 3) 01.00

Dvoboj između ekipa koje su najviše iznenadile i razočarale na početku sezone. 76ersi su nakon tri početne pobjede u posljednjem susretu doživjeli su poraz 110:90 Wells Fargo Centru od Warriorsa. Utakmicu su komotno mogli izgubiti s više od 30 razlike, ali Warriorsi su u posljednjoj četvrtini odmarali glavne zvijezde, te su 76ersi uspjeli ublažiti poraz. Najbolji strijelci bili su Michael Carter – Williams (šut 4/17, najlošiji ove sezone) i Evan Turner s po 18 poena. Wizardsi bi večeras trebali biti jači za Nenea koji se vraća nakon dvije propuštene utakmice u kojima su bili poraženi. U posljednjem susretu su gostovali na Floridi i nisu se dobro proveli jer su utakmicu izgubili nakon tri četvrtine u kojima su ostvarili minus od 23 poena. Solidno su odigrali Marcin Gortat s 15 poena i 11 skokova, Bradley Beal s 19 poena i Martell Webster s 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Wizardsi protivnicama dopuštaju realizaciju od 51,2% što je najgore u ligi, te nastavljaju putem kojim su krenuli u zadnje dvije godine. Naime u 2011./12. sezonu su krenuli s omjerom 0 – 8, a prošle godine su startali s negativnim rekordom franšize od 12 uvodnih poraza.

Bit će neizvjesna utakmica, a malu prednost dajemo domaćinima zbog bolje forme.

Boston Celtics (0-4) – Utah Jazz (0-4) 01.30

Konačno je došlo vrijeme da Boston ili Utah nekoga pobijede. Obje su ekipe započele sezonu omjerom 0-4, a sada će u izravnom obračunu jedna od njih prekinuti taj niz poraza. Celticsi su bez pobjede jer im napad jednostavno ne funkcionira te bez Rajona Ronda nemaju šanse protiv imalo ozbiljnijih ekipa. Iako su odigrane tek četiri utakmice, podaci da su Celticsi zadnji po broju asistencija i predzadnji po broju postignutih poena ipak nešto govore o igri ekipe. Posljednji poraz doživjeli su od Memphisa rezultatom 95:88, a najbolji je bio Jeff Green s 22 poena, dok je Jared Sullinger s klupe postigao 16 poena. Utah Jazz također je bez pobjede te i njih više raduje završetak ove sezone i novi draft, nego mučenje koje moraju proživljavati da dođu do toga. Utah ima nešto kvalitetniji roster od Bostona te možemo očekivati da s vremenom proigraju i na kraju imaju više pobjeda od Bostona. Sinoć su poraženi od Brooklyna rezultatom 104:88 unatoč dobrim utakmicama Gordona Haywarda s 22 poena i Enesa Kantera s 21 poenom i 8 skokova.

Prednost bismo, gledajući samo kvalitetu momčadi, dali Jazzerima da nisu sinoć igrali, ali pošto jesu, minimalnu prednost ipak dajemo ekipi Bostona, budući da su back-to-back utakmice posebno teške ekipama na početku sezone.

Memphis Grizzlies (2-2) – New Orleans Pelicans (1-3) 02.00

Košarkaši Memphisa nisu ušli u sezonu pretjerano dobro, no u dva domaća susreta upisali su dvije pobjede te se nadaju taj niz nastaviti, a s vremenom poboljšati i igre na gostujućim parketima. Novi trener David Joerger sigurno ne može biti zadovoljan do sada prikazanim budući da ekipa prima prosječno 102 poena po utakmici, što je 22. najlošija obrana u ligi, dok smo od Grizzliesa navikli da budu među pet najboljih obrambenih ekipa lige. Prošlu utakmicu svladali su Boston s 95:88, a po 15 poena postigli su Zach Randolph, Mike Conley i Jerryd Bayless. Ekipa se nije mnogo promijenila u odnosu na prošlu sezonu te i dalje uvelike ovise o Baylessu koji s klupe održava momčad u igri dok starteri odmaraju. Pelicansi su nakon 7 predsezonskih pobjeda sezonu otvorili s 3 poraza i samo jednom pobjedom, iako su do sada igrali samo protiv Indiane koja je siguran sudionik doigravanja, a upisali su poraze od Orlanda i Phoenixa. Sinoć su ih Sunsi svladali sa 104:98, a u porazu je Eric Gordon ubacio 20 poena, dok su po 17 zabili Anthony Davis i Brian Roberts. Uvelike je razočarao Jrue Holiday sa samo tri postignuta poena i 6 izgubljenih lopti za 25 minuta na parketu.

Očekujemo pobjedu domaćih Grizzliesa koji su kvalitetnija momčad, dok su Pelicansi loše otvorili u sezonu i teško je za očekivati da trenutno mogu pobijediti kvalitetnu playoff momčad.

Milwaukee Bucks (1-2) – Cleveland Cavaliers (2-2) 02.00

Dvoboj između ekipa koje bi mogle biti na rubu doigravanja gledat ćemo u Bradley Centru, domu Milwaukee Bucksa. Domaćini su posljednju utakmicu odigrali prije tri dana, a tada su ih svladali Toronto Raptorsi rezultatom 97:90. Najbolji pojedinac Bucksa bio je O.J. Mayo koji je s klupe ubacio 16 poena uz 8 asistencija, a dobar je bio i rookie razigravač Nate Wolters sa 7 poena i 10 asistencija. Veliki problem Bucksima predstavlja jako loš ulazak u sezonu Larryja Sandersa, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih blokera i obrambenih igrača lige, što mu je tijekom ljeta donijelo veliki ugovor (4 godine, 44 milijuna dolara), no morat će puno bolje igrati da bi to opravdao. Kroz prve tri utakmice sezone je na prosjecima od 2,7 poena i 3,7 skoka te se navijači ekipe nadaju da će se njegove igre što prije poboljšati. U goste im dolaze Cleveland Cavaliersi, koji su u dva gostujuća nastupa ove sezone upisali dva poraza. Prije dva dana svladali su Minnesotu kod kuće s 93:92, a predvodio ih je C.J. Miles s 19 poena. Očekuje se da Kyrie Irving uđe u bolji ritam te krene igrati kako je igrao prošle sezone, a ne kako je igrao protiv Minnesote, gdje je postigao 15 poena i uhvatio 8 skokova, ali i izgubio 9 lopti, što je previše za razigravača od kojeg se očekuje da bude vođa ekipe. Vjerujemo da će Irving zaigrati bolje kako sezona bude odmicala te da će se i rezultati ekipe poboljšavati u skladu s time. Također, navijači Cavaliersa se nadaju da će prvi izbor drafta Anthony Bennett uspjeti postići prvi koš iz igre u NBA karijeri budući da je do sada promašio svih 15 šuteva koje je uputio prema košu.

Prednost dajemo Clevelandu koji je bolja momčad i koji bi se trebao uigravati iz utakmice u utakmicu i bilježiti sve bolje rezultate.

Minnesota Timberwolves (3-1) – Golden State Warriors (3-1)  02.00

Jedna od poslastica večeri igrat će se u Minneapolisu, gdje će domaći Timberwolvesi dočekati neugodne Warriorse. Minnesota je prošlu utakmicu  doživjela poraz kod Cleveland Cavaliersa sa 93:92. Iako su tijekom utakmice gubili i preko 20 koševa razlike, Timberwolvesi su imali šut za pobjedu, no Kevin Love je bio neprecizan. Love je utakmicu završio sa 17 koševa i 13 skokova, dok je najučinkovitiji bio Kevin Martin sa svoja 23 koša. Golden State Warriorsi imaju identičan omjer kao i Minnesota, no oni su prošlu utakmicu bili uspješni. U gostima kod Philadelphije su slavili s visokih 110:90. Pobjednik je bio riješen već na poluvremenu, gdje su Warriorsi imali 24 koša prednosti. Andre Iguodala nije imao simpatije prema svojoj bivšoj momčadi, te je ukupno ubacio 32 koša. Odličan je bio i Stephen Curry koji je upisao triple-double učinak od 18 koševa, 10 skokova i 12 asistencija. Večeras ih očekuje mnogo teži protivnik, no prošle sezone su im Timberwolvesi bili mušterija i protiv njih su slavili u sva četiri dvoboja.

Večeras u jednoj run&gun utakmici prednost dajemo gostima, koji su za nijansu opasnija momčad.

San Antonio Spurs (3-1)  – Phoenix Suns (3-1)  02.30

San Antonio Spursi su sinoć na neugodnom gostovanju kod Denver Nuggetsa slavili rezultatom 102:94. Dugo su se mučili igrom, da bi u zadnjoj četvrtini preokrenuli utakmicu u svoju korist. Posljednjih 12 minuta utakmice, momčad Grega Popovicha je dobila s 30:16. Najzaslužniji za to su bili alfa i omega kluba, Tony Parker i Tim Duncan. Francuz je zabio 24 koša, dok je Duncan pridodao svojih 18, uz po osam skokova i asistencija. Momčad Phoenix Sunsa je možda najugodnije iznenađenje početka sezone. Krenuli su s tri pobjede u četiri susreta, a u nijednom nisu bili favoriti. Sinoć su slavili na gostovanju kod New Orleans Pelicansa s 104:98. Sunsi igraju na pogon Erica Bledsoea koji je opet bio fantastičan, te ubacio 25 koševa. Sunse je služio šut za tri poena, pa su tako pogodili 12 od 25 šuteva za tricu. Goran Dragič je propustio jučerašnju utakmicu zbog ozljede gležnja, a za večerašnju utakmicu je pod velikim upitnikom.

San Antonio je veliki favorit, te bi Sunsi trebali pokleknuti iako igraju u zanosu.

Oklahoma City Thunder (2-1)  – Dallas Mavericks (3-1)  03.30

Prošlu utakmicu je Oklahoma kod kuće slavila protiv Phoenix Sunsa rezultatom 103:96, no pobjeda je taj dan bila u drugom planu. Najveća vijest je bila povratak na parket Russella Westbrooka. Dobio je zeleno svijetlo od liječnika, te je cijeli NBA svijet tu vijest dočekao s radošću. Westbrook se malo mučio sa šutom, no kroz utakmicu je s par maestralnih poteza pokazao da će za koji tjedan biti onaj stari eksplozivni igrač. Utakmicu je završio sa 21 košem i sedam asistencija. Naravno, najefikasniji je bio Kevin Durant sa svoja 33 koša. Večeras im u goste dolaze mušterije iz Dallasa, protiv kojih imaju  10 pobjeda zaredom. Dallas Mavericksi su se sinoć lako obračunali s Los Angeles Lakersima, koje su svladali sa 124:103. Momčad je predvodio Monta Ellis sa 30 koševa. Dirk Nowitzki se nije previše istrošio sinoć, te je večeras spreman da pokuša prekinuti crni niz svoje momčadi protiv Duranta i ostatka ekipe.

Povratkom Westbrooka momčad je živnula i sada su gotovo 50 posto jača momčad,pa stoga očekujemo pobjedu Oklahome.

Latest Posts

NE PROPUSTITE