Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Istoka između Celticsa i Knicksa, Clippersi kod Sunsa

Samo su tri utakmice na večerašnjem NBA rasporedu. Jednu od njih nikako ne smijete propustiti, a to je dvoboj starih rivala, Boston Celticsa i New York Knicksa.

Orlando Magic (14-27) – Toronto Raptors (15-27) 01.00

U prvom dvoboju večeri Orlando dočekuje Toronto. Ekipa Magica nema se čime hvaliti u posljednje vrijeme, imaju tri poraza za redom od ne pretjerano jakih protivnika, u koju skupinu spada i Toronto. Posljednji poraz doživjeli su na gostovanju kod Detroita rezultatom 105:90. U prvom poluvremenu su se dobro držali, no u trećoj četvrtini su potonuli i to je bio razlog poraza. Sjajan je bio J.J. Redick s 26 poena (šut 9/10), dok ostali nisu pružili dobre igre. Pogotovo se to odnosi na Arrona Afflaloa koji za 38 minuta igre nije uspio postići niti jedan poen. Raptorsi pak ne igraju loše u zadnje vrijeme. Zanimljivo je da su u prošle 4 utakmice upisali tri poraza, od čega je svaki došao nakon produžetka. Zadnji takav poraz stigao je od Miami Heata, koji je na svom terenu slavio 123:116. Vrlo dobar je s klupe bio Alan Anderson koji je ubacio 20 poena, dok je Jose Calderon postigao 17 poena.

Zbog većeg broja produžetaka u posljednje vrijeme košarkaši Raptorsa bi mogli osjetiti umor u ovoj utakmici, no svejedno im dajemo prednost u ovoj utakmici.

Boston Celtics (20-21) – New York Knicks (25-14) 02.00

Derbi Istoka i derbi večeri odigrat će se u TD Gardenu. Domaćini, Boston Celticsi, upali su u manju krizu te na kontu imaju 4 uzastopna poraza. Svi igrači svjesni su te krize i da moraju popraviti svoje igre jer rivali na Istoku se sve više odmiču. Posljednji poraz doživjeli su protiv Cleveland Cavaliersa 95:90. Blizu triple-double učinka bio je Rajon Rondo sa 17 poena, 13 skokova i 8 asistencija, a svoje standardne role odradili su i Kevin Garnett i Paul Pierce. Problem je što im se nisu ostali igrači pridružili te su morali upisati novi poraz. Knicksi ne igraju loše u posljednje vrijeme i sigurno da u boljem raspoloženju dočekuju ovu utakmicu, iako su prije tri dana upisali poraz od gradskih rivala, Brooklyn Netsa, rezultatom 88:85. To je bila jedna od najlošijih napadačkih predstava Knicksa ove sezone. Na visokoj razini bio je tek Carmelo Anthony s 29 poena i 7 asistencija, dok se ostali nisu proslavili. Treba ipak spomenuti dobru utakmicu Amar’ea Stoudemirea koji je ubacio 15 poena i uhvatio 6 skokova.

Bit će ovo zanimljiv dvoboj, a prednost dajemo Bostonu za koje vjerujemo da će dati sve od sebe da prekinu neugodni niz poraza.

Phoenix Suns (14-28) – Los Angeles Clippers (32-11) 04.30

Put Arizone odlaze Clippersi koji večeras gostuju kod Phoenix Sunsa. Sunsi su igrali jučer i uspjeli slaviti u gostima kod Sacramenta rezultatom 106:96. Šestorica igrača postigla su dvoznamenkast broj poena, a još dvojica po 8, te je ovakva raznovrsna igra bila previše za Kingse. Najbolji je bio Luis Scola s 21 poenom i 7 skokova, a s klupe je odlično odreagirao Michael Beasley s 19 poena. Večeras će ipak imati puno teži izazov, protiv jedne od najboljih momčadi Zapada. Clippersi će biti iznimno motivirani za ovu utakmicu jer su u posljednja dva susreta upisali dva poraza, protiv Warriorsa i Thundera. Problem za njih je što je Chris Paul ozlijeđen te bi trebao propustiti i današnji dvoboj. U porazu od Thundera 109:97 najviše je pokazao Blake Griffin s 31 poenom i 11 skokova, te je preuzeo najveću napadačku odgovornost na sebe u izostanku Paula. Paula mijenja Eric Bledsoe koji igra solidno, ali očito je da mu je potrebno još neko vrijeme da se privikne na ulogu prvog razigravača momčadi. Protiv Thundera je ubacio 12 poena i podijelio 4 asistencije.

Clippersi su veliki favoriti u ovom dvoboju te očekujemo njihovu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE