Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi na Istoku, repriza finala Zapada

Veèeras je na rasporedu èak 10 utakmica. Jedna od njih poèinje dosta rano za nas sve pa æemo tako bez zijevanja popratiti dvoboj Sunsa i Warriorsa. Kasnije nas oèekuje dosta dvoboja a od toga posebno treba izdvojiti susret Miami Heata i Atlanta Hawksa te reprizu prošlogodišnjeg finala, ali i utakmice iz prošlog tjedna, Dallas Mavericks protiv Oklahoma City Thundera.

Phoenix Suns – Golden State Warriors  21.30

Sunsi veèeras doèekuju Warriorse u nadi kako bi mogli popraviti svoj 1-3 omjer. U zadnjoj utakmici protiv Oklahome su razoèarali i utakmica je bila veæ u ranoj fazi odluèena. Veèeras bi trebala biti ipak drugaèija prièa jer igraju na domaæem parketu, a ni Warriorsi nisu jaki kao Thunder. Novi, naporniji raspored oèito ne odgovara veteranima Nashu i Hillu kojima su se brojke znaèajnije promijenile u odnosu na prošlu sezonu. Na noge im stižu Warriorsi koji bi trebali biti kompletni. Monta Ellis je propustio zadnji dvoboj radi smrtnog sluèaja u obitelji ali bi veèeras trebao biti na raspolaganju Marcu Jacksonu. Curry je jedini odigrao na razini protiv Sixersa dok su svi ostali razoèarali ukljuèujuæi Davida Leeja koji je imao lošu šutersku veèer (8-24).

Malu prednost æemo dati domaæinu jer bi ovakve utakmice trebali dobivati buduæi da protiv jaèih protivnika nemaju što tražiti.

Boston Celtics – Washington Wizards  01.30

Veæ veèeras ova dva tima oèekuje novi meðusobni dvoboj. Juèerašnji susret je otišao na stranu Bostona koji su bili predvoðeni briljantnim Rondom. Startni playmaker je ostvario svoj prvi triple-double sezone. Takoðer je imao veliku pomoæ i od strane Garnetta (24 poena, 9 skokova). Za veèerašnji ogled je upitan centar Jermaine O’Neal radi problema sa koljenom, što znaèi da bi više minuta trebao dobiti Brandon Bass koji se pokazao kao solidno pojaèanje u dosadašnjem dijelu sezone. Treæi je strijelac i skakaè ekipe a nije èlan startne petorke. Wizardsi još nisu okusili slast pobjede ove sezone i na omjeru su 0-4. Nakon Bostona idu u goste kod Orlanda tako da bi se taj niz poraza mogao produžiti. Juèer su imali par raspoloženih igraèa. John Wall (19 poena, 7 skokova, 8 asista) i JaVale McGee (16 poena, 14 skokova) su bili najistaknutiji ali je to bilo premalo pošto nisu imali pomoæ ostatka ekipe.

Oèekujemo laganu pobjedu Bostona gdje bi Kevin Garnett mogao proæi iznad zadane granice ponuðenih koševa.

New Jersey Nets – Indiana Pacers  01.30

Netsi su nakon uvodne pobjede zaredali sa èetiri uzastopna poraza. I ne bi to možda ni bilo toliko loše da u ta èetiri poraza nisu prikazali katastrofalnu igru i da nisu bili ni blizu niti jedne pobjede. Uz Williamsa nemaju igraèa koji bi mogao pomoæi u napadu i tu leži najveæi problem. Avery Johnson æe imati velikih problema ove sezone i Netsima predstoji grèevita borba u svakoj utakmici za pobjedu. U goste im stižu Pacersi koji igraju toplo-hladno. Prekjuèer su doživjeli prvi poraz, u gostima kod Detroita 96:88. Uvjerljivo najslabiji dio igre im je šut. Kada bi to popravili, uz veæ sad odliènu obranu bili bi konkurenti i najjaèim ekipama. Ovako æe se morati zadovoljiti sa posljednjim pozicijama u istoènom playoffu.

Unatoè lošoj igri dajemo ipak sitnu prednost Netsima jer je vrijeme da se trgnu i poènu pobjeðivati.

New York Knicks – Toronto Raptors  01.30

Knicksi se vraæaju u svoj Madison Square Garden nakon kratke turneje po Zapadnoj konferenciji. Tamo su ostvarili jednu pobjedu (Kings) i dva poraza (Lakers, Warriors). Za veèerašnji ogled je upitan Stoudemire koji je propustio posljednju utakmicu. Njegov se izostanak nije nešto previše osjetio pošto su bez nekih veæih problema dobili Sacramento. Tyson Chandler je napokon odigrao dobru utakmicu u fazi napada, a veliku pomoæ je imao od Fieldsa i Anthonyja, naravno. Raptorsi su sezonu poèeli slièno kao Netsi. Nakon uvodne pobjede zaredali su sa tri poraza. No, jedino ih može tješiti to što su sva tri došla od strane puno jaèih ekipa (Indiana, Dallas, Orlando). Veèeras æe se opet najviše pouzdati u prvog strijelca Bargnanija i Calderona koji zasad pokazuje napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Pobjeda Knicksa i ako budu igrali bez Stoudemirea ne bi trebala biti upitna. Carmelo Anthony bi trebao iæi over pošto æe veæina akcija iæi preko njega.

Miami Heat – Atlanta Hawks  1.30

Miami je juèer dotukao Bobcatse do nogu. U jednom trenutku su imali èak 46 poena prednosti, a utakmica je na kraju završila na +39. Niti jedan igraè nije igrao duže od trideset minuta pošto za to nije niti bilo potrebe, pa su zato neki igraèi sa klupe dobili veæu minutažu gdje se posebno ponovno istaknuo rookie Norris Cole sa 16 poena i 9 asistencija. Heat je na omjeru 5-0 i veèeras im dolaze Hawksi koji su na 3-1. Danas i sutra odlaze u goste najjaèim ekipama na Istoku, prvo Miami pa onda Chicago. Trebat æe im sigurno puno bolja igra nekih pojedinaca koji izgledaju kao da traje još uvijek lockout. I jedna i druga ekipa puno zabijaju pa bi to trebala biti zanimljiva utakmica. Obrana Miamija æe biti na novom iskušenju jer se u dosadašnjem dijelu sezone nije pokazala u baš najboljem izdanju.

Prognoziramo nastavak serije Heata i odlazak na 6-0 omjer. Chris Bosh bi mogao iæi under radi jake i visoke obrane Hawksa.

Detroit Pistons – Orlando Magic  01.30

Košarkaši Detroita su napokon dali malo zadovoljstva svome novom treneru i donijeli mu prvu pobjedu na njihovoj klupi. Na Staru godinu su nadjaèali Pacerse 96:88. Sjajno su odigrala dva mlada igraèa pod košem. Jonas Jerebko (20 poena, 12 skokova) i Greg Monroe (19 poena, 11 skokova, 4 asistencije) su bili kljuèni u toj prvoj pobijedi. Veèeras æe imati takoðer zahtijevan zadatak pošto im dolazi vjerojatno najbolji centar današnjice Dwight Howard sa svojim Orlandom. Oni su nakon poèetnog poraza kod Oklahome zaredali sa èetiri pobjede i zasad izgledaju sjajno. Howard je naravno jedan od najzaslužnijih u tom nizu sa svojih 17 koševa i 17 skokova u prosjeku. Orlando ima i jednu od najboljih obrana u ligi sa prosjekom od 89 primljenih koševa po utakmici. Za veèeras su treneru Van Gundyju svi na raspolaganju i Detroitu neæe biti lako.

Prednost dajemo Orlandu pošto su u sjajnoj formi i imaju puno bolju momèad. Na utakmici bi mogao biti i poveæi broje poena pa možda i to odigrati u nekakvoj kombinaciji.

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs   02.00

Minnesota nakon juèerašnje odliène partije i prve ovosezonske pobjede doèekuje Spurse koji traže 17. uzastopnu pobjedu protiv Timberwolvesa.  U pobjedi protiv aktualnih prvaka Dallas Mavericksa 99:82 najzaslužniji su bili Kevin Love sa 25 koševa (5 trica) i 17 skokova, te Ricky Rubio sa 14 koševa i 7 asistencija.  Za današnju utakmicu su upitni Barea i Beasley i to bi mogao biti veliki hendikep za domaæine. San Antonio Spursi (3-1) odmoreni dolaze u Minnesotu nakon što su lagano u subotu pobijedili Utah Jazz 104:89. Trener Gregg Popovich je tako ostvario svoju 800. pobjedu u karijeri kao trener Spursa. Opet ih je predvodio Argentinac Manu Ginobili sa 23 koša.

Favoriti su iskusniji Spursi te im dajemo više šansi za pobjedu u utakmici sa dosta koševa.

Dallas Mavericks – Oklahoma Thunder   02.30

Ove ekipe su se susrele prije par dana i pobjedu je odnijela Oklahoma 104:102 Durantovim šutom za tri poena sa zvukom sirene. Dallas je noæas izgubio od Minnesote 82:99 i sada su na omjeru 1-4. Najbolji strijelac u lošoj šuterskoj veèeri  (37,7% ukupan šut) je bio Dirk Nowitzki sa 21 košem. Oèito im je preteško pao odlazak Carona Butlera te Tysona Chandlera koji je bio stup njihove obrane (zamjene – Carter, Odom se zasad nisu pokazale kao pogodak). Prvaci igraju loše i to je prava istina. Oklahoma je dosad neporažena (5-0) i djeluju vrlo dobro, Durant izgleda nezaustavljivo i jedan je od kandidata za MVP-a sezone. Westbrooka malo muèi šut, no to æe sve doæi na svoje, dok Ibaka i Perkins gospodare pod košem.

Dajemo malu prednost aktualnim prvacima ponajviše zbog domaæeg terena no, niti pobjeda Oklahome ne bi bila neko iznenaðenje. Probati over na Nowitzkog  koji mora povuæi ako Dallas želi doæi do pobjede.

Denver Nuggets – Milwaukee Bucks   03.00

Denver se noæas osladio pobjedom protiv Lakersa 99:90 u kojoj su imali èak 6 dvoznamenkastih igraèa, a najbolji su bili Gallinari sa 20 koševa i Ty Lawson sa 17 koševa i 10 asistencija. Ovo æe im biti treæa utakmica u 3 dana i pitanje je koliko je svježine ostalo u ekipi George Karla. Noæas su imali katastrofalan šut za 3 poena (2-18) što je inaèe njihovo jako oružje te danas možemo oèekivati puno bolje izdanje. Milwaukee Bucksi  imaju 2 pobjede za redom no one su bile ostvarene na domaæem terenu, sad dolaze u Denver gdje ni puno jaèe momèadi ne dolaze do pobjeda. Žele li Bucksi danas do pobjede moraju pokušati èim više usporiti igru, a uðu li u brzi ritam Nuggetsa tad nemaju puno šansi.  Najbolji igraè im je Jennings, koji  je u novoj sezoni svaki puta zabio  preko 20 poena i njegova dobra partija poveæava šanse Bucksa u ovoj utakmici.

Denver igra kod kuæe i bez obzira što igraju treæu utakmicu u tri dana trebali bi doæi do pobjede.

Utah Jazz – New Orleans Hornets  03.00

Jazzeri su krenuli loše (1-3) u novu sezonu. Zadnju su utakmicu izgubili u San Antoniu 89:104 gdje ih je predvodio njihov najbolji igraè Al Jefferson sa 21 košem te 11 skokova. Danas je njegov nastup upitan, te æe se o njegovom nastupu odluèiti prije utakmice. Paul Millsap, C.J. Miles i ostatak ekipe dosad nisu bili uvjerljivi te danas moraju biti bolji žele li do pobjede protiv neugodnih Hornetsa. New Orleans je noæas gostovao kod Sacramento Kingsa i izgubio 96:80, a i odigrali su stvarno loše. Šut za 3 poena im je bio 0-15, dok su slobodna bacanja izvaðali sa smo 50% uspješnosti (8-16).  Kod Hornetsa je upitan nastup Erica Gordona  i taj podatak smanjuje šanse New Orleansa u ovoj utakmici.

Prednost dajemo Jazzerima zbog domaæeg terena i zbog toga što je Hornetsima ovo back-to-back utakmica. Probati  over na Paula Millsapa koji u sluèaju izostanka Jeffersona æe biti  prva opcija u napadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE